«Το ΠΑΣΟΚ θα βγει τις κάλπες ισχυρό. Οι προσπάθειες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ να αλιεύσουν με κάθε τρόπο ψήφους από τον χώρο μας θα πέσουν στο κενό.»

Σήμερα το πρωί με φιλοξένησαν η Άννα Λιβαθυνού και ο Γιώργος Κακούσης στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του Action24, όπου αναλύσαμε τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών αλλά και την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς.

Συγκεκριμένα για τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, ανέφερα:

« Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που συνεχίζει να αυξάνει τα δημοκοπικά του ποσοστά σε σχέση με εκείνα των δημοσκοπήσεων ενάμιση χρόνο πριν αλλά και με το εκλογικό του ποσοστό. Ταυτόχρονα σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε οι αίθουσες γεμίζουν ασφυκτικά, πράγμα που σημαίνει να πει ότι υπάρχει μια τάση στην κοινωνία.

Μια τάση που δείχνει ότι οι πολίτες δεν θέλουν ούτε την ΝΔ, ούτε εμπιστεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες έχουν ανάγκη από πολιτικό οξυγόνο, έχουν ανάγκη μια εναλλακτική πολιτική πρόταση διακυβέρνησης σαν και αυτή που το ΠΑΣΟΚ προτείνει.»

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, τόνισα:

«Είναι σαφές ότι θα είναι μια δύσκολη προεκλογική περίοδος. Το ΠΑΣΟΚ είναι στο στόχαστρο τόσο της ΝΔ, με τις άθλιες διαρροές φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ με τις συκοφαντικές επιθέσεις της κας Τσαπανίδου και του κ. Τσίπρα προς τον Πρόεδρο μας, τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Αλλά ας εξετάσουμε τα θέματα των συνεργασιών. Σε καμία άλλη χώρα δεν ζητούν από ένα κόμμα δυο μήνες πριν τις εκλογές να πει αν και με ποιο άλλο κόμμα θα συνεργαστεί μετεκλογικά. Η οποιαδήποτε συζήτηση συνεργασίας γίνεται πάνω σε δύο βασικούς παράγοντες. Ο πρώτος παράγοντας είναι οι πολιτικοί συσχετισμοί που θα διαμορφωθούν από τα αποτελέσματα των εκλογών. Ο δεύτερος παράγοντας είναι η δυνατότητα προγραμματικών συγκλήσεων.

Όμως είναι γνωστό σε όλους,ότι με τον εκλογικό νόμο της απλής Αναλογικής είναι πολύ δύσκολο να σχηματιστεί Κυβέρνηση χωρίς την συμμετοχή του πρωτου κόμματος. Βέβαια η ΝΔ, με την εκπεφρασμένη και αλαζονική θέση της ότι επιζητεί την αυτοδυναμία, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ με την προσχηματική και ομιχλώδη πρόταση περί προοδευτικής συνεργασίας, στην πραγματικότητα δεν επιδιώκουν τίποτα περισσότερο από το να αλιεύσουν ψήφους από την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ.

Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η σημαντική ενδυνάμωση των ποσοστών του, ώστε την επόμενη ημέρα να λάβουμε μια ισχυρή τρίτη εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης και  στην συζήτηση για τον σχηματισμό Κυβέρνησης να μπορέσουμε να θέσουμε τις προτάσεις μας, και να συζητήσουμε για όλα ακόμα και για τα πρόσωπα, όπως το άρθρο 37 του Συντάγματος προβλέπει.»

Αναφορικά με την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, επισήμανα:

«Το ΠΑΣΟΚ είναι το μοναδικό κόμμα που έχει εμπράκτως, με τον Νόμο 3869/2010, δείξει το ενδιαφέρον του για την προστασία της πρώτης κατοικίας, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ τότε τον είχε καταψηφίσει και τώρα προσπαθεί να καπηλευτεί, όταν με τον πτωχευτικό νόμο της ΝΔ δεν υπάρχει καμία προστασία. Αν λοιπόν, οποιοδήποτε κόμμα ενδιαφέρεται πραγματικά για την προστασία της πρώτης κατοικίας, μπορεί να στηρίξει την τροπολογία που έχουμε επανειλημμένως καταθέσει. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s