«Η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ένας καθημερινός αγώνας για έναν καλύτερο κόσμο, όπου η ελευθερία, η δικαιοσύνη και η αξιοπρέπεια θα διέπουν τις ζωές όλων των ανθρώπων.»

Μήνυμα μου ως Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής και Αντιπροέδρος της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής,για την Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τιμάται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, ως μία ημέρα υπενθύμισης της σημασίας της προάσπισης των δικαιωμάτων των ανθρώπων, με στόχο τη διασφάλιση της ισότητας, του αλληλοσεβασμού και της αλληλεγγύης. Η 73η επέτειος της ιστορικής υιοθέτησης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναδεικνύει την ιδιαίτερη σημασία που έχει η προστασία και ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας για όλους τους πολίτες.

Ο σεβασμός, η εμπέδωση και η προαγωγή των δικαιωμάτων όλων των πολιτών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το κράτος δικαίου. Γι΄ αυτό και χρειάζονται συνεχείς πρωτοβουλίες για την ισότητα στην Παιδεία, την πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας, για την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και το δικαίωμα στην εργασία. Για την ενίσχυση των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία, την ενίσχυση των Δικαιωμάτων των Παιδιών και την ενίσχυση των Δικαιωμάτων των θυμάτων εγκληματικών πράξεων. Για την αντιμετώπιση της  παιδικής κακοποίησης, κάθε είδους διακρίσεων, των  γυναικοκτονιών. Για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας ,για την προαγωγή της ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ένας καθημερινός αγώνας για έναν καλύτερο κόσμο, όπου η ελευθερία, η δικαιοσύνη και η αξιοπρέπεια θα διέπουν τις ζωές όλων των ανθρώπων. Ένας καθημερινός αγώνας που αξίζει να τον δίνουμε όλοι μαζί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s