Την κοινωνία την απασχολεί πρωτίστως η ακρίβεια και η Κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς  στη διαχείριση του προβλήματος.

Σήμερα το πρωί με φιλοξένησε ο Δημήτρης Οικονόμου στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ. Με τον έγκριτο δημοσιογράφο σχολιάσαμε τις πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού, όπου διέψευσε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, την πίεση που νιώθουν οι πολίτες στο εισόδημα τους από την ακρίβεια και τα αποτελέσματα των πρόσφατα των δημοσκοπήσεων.

Για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, περί εξάντλησης της τετραετίας, είπα:

«Το κλίμα εκλογολογίας που υπήρχε τους τελευταίους δύο μήνες, δεν καλλιεργήθηκε ούτε από το ΠΑΣΟΚ, ούτε γενικότερα από την αντιπολίτευση. Ήταν οι ίδιοι οι Υπουργοί και τα στελέχη της ΝΔ που διέδιδαν μέχρι και ημερομηνίες διεξαγωγής.

Όποτε, το ζητούμενο είναι να πείσει πρώτα ο κ. Μητσοτάκης τους Υπουργούς του, που έχουν “αφήσει τα μολύβια κάτω” και περιοδεύουν στις εκλογικές τους περιφέρειες, να ξαναρχίσουν την δουλειά.

Όμως έχει σημαντικές ευθύνες ο Πρωθυπουργός, που άφησε αυτό το περιρρέον κλίμα να αναπτυχθεί για το τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Αποτέλεσμα αυτής του της επιλογής ήταν η παράλυση του κρατικός μηχανισμός, των Υπουργείων και η δημιουργία μια αβεβαιότητας που επηρέασε την οικονομία και του πολίτες.

Το ΠΑΣΟΚ θα είναι απολύτως έτοιμο, όποτε και αν επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης να προκηρύξει εκλογές, να δώσει την μάχη για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, με θέσεις και προτάσεις που θα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των πολιτών.»

Σχετικά με την ακρίβεια που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία, επισήμανα:

« Όλη αυτή η συζήτηση για τις εκλογές μπορεί να είναι ενδιαφέρουσα για τα κανάλια, αλλά την κοινωνία την απασχολεί πρωτίστως η ακρίβεια. Ένα ζήτημα στη διαχείριση του όποιου η Κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς.

Αυτή τη στιγμή οι Έλληνες κάνουν παντού περικοπές εξόδων. Κάνουν περικοπές στα καθημερινά τους ψώνια, κάνουν περικοπές στην προετοιμασία των παιδιών τους για τις εξετάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια, κάνουν περικοπές στις ημέρες των διακοπών τους.

Και ενώ οι πολίτες κάνουν όλες αυτές και ακόμα περισσότερες περικοπές, έρχεται η Κυβέρνηση και διατείνεται ότι έλυσε το πρόβλημα με τα 80 ευρώ του Fuel Pass 2.

Το ΠΑΣΟΚ δεν υποτιμά καμία βοήθεια που δίνεται στους πολίτες, ακόμα και αν είναι μόνο 80 ευρώ για τρεις μήνες. Όμως το πρόβλημα δεν λύνεται έτσι. Αν η Κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να επιδείξει κοινωνικό πρόσωπο, θα προχωρούσαν στην μείωση των έμμεσων φόρων και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Μέτρα που θα ανακούφιζαν άμεσα τα οικονομικά των χαμηλών και μικρομεσαίων νοικοκυριών. Αλλά σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για αυτά τα μέτρα.

Αντιθέτως βρέθηκε ο δημοσιονομικός χώρος, ώστε να είναι αφορολόγητες οι γονικές παροχές στα 4.800.000 ευρώ ανά δικαιούχο και την μείωση των φόρων στα μερίσματα των επιχειρήσεων.»

Αναφορικά με τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, είπα:

«Βεβαίως  μελετάμε τα αποτελέσματα όλων των ερευνών που δημοσιεύονται και τα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν μας. Όμως δεν μπορούμε να κάνουμε το άσπρο – μαύρο. Όλοι παρατηρούμε ότι στην κοινωνία υπάρχει πολύ έντονη δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης σε όλα τα ζητήματα που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει. Από την άλλη είναι σαφές πλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να επιτελέσει τον θεσμικό του ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.   

Στον αντίποδα αυτών, βλέπω ότι στην κοινωνία το ΠΑΣΟΚ – ύστερα  από την εκλογή του νέου μας αρχηγού, του Νίκου Ανδρουλάκη, και την ολοκλήρωση της οργανωτικής μας αναδιοργάνωσης – έχει  αποκτήσει μια δυναμική. Ας παραγνωρίζουμε ότι είμαστε ο μοναδικός πολιτικός χώρος που έχει διπλασιάσει τα δημοκοπικά του ποσοστά.  Αλλά δεν επαναπαυόμαστε, έχουμε πολύ δουλεία να κάνουμε ακόμα.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s