«Με το Συνέδριο μας επανιδρύουμε το ΠΑΣΟΚ για να πρωταγωνιστήσουμε και πάλι και να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς»

Χθες με φιλοξένησαν στην ραδιοφωνική εκπομπή τους, στον “Παραπολιτικά 90.1”, ο Γιώργος Κουβαράς και ο Γιώργος Πιέρρος. Στην συζήτηση μας αναφερθήκαμε κυρίως στο Συνέδριο του κόμματος μας που ξεκινά σήμερα.

Αναφορικά με το πολιτικό πλαίσιο του Συνεδρίου, ανέφερα:

«Το Συνέδριο μας έρχεται σε μια κομβική στιγμή και για τη χώρα, αλλά και για τον πολιτικό μας χώρο. Τους τελευταίους πέντε μήνες είχαμε την εκλογή του Προέδρου μας, του Νίκου Ανδρουλάκη, που έφερε έναν αέρα ανανέωσης, μια δυναμική ενίσχυσης των δυνάμεων μας και μια διεύρυνση του ακροατηρίου μας, όπως δείχνουν τα δημοσκοπικά ευρήματα. Σκοπός μας λοιπόν, είναι όλη αυτή η δυναμική να μπορέσει αποκρυσταλλωθεί και να φανεί στα αποτελέσματα των επόμενων εκλογών.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι να ενισχύσουμε εκλογικά μας ποσοστά. Επιδιώκουμε την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών, προκειμένου να είμαστε χρήσιμοι για την χώρα μας, προκειμένου να μπορέσουμε να φέρουμε μια Σοσιαλδημοκρατική πολιτική κόντρα στις ανισότητες.

Γιατί βλέπουμε από την μία μεριά, ότι έχουμε μια αδύναμη Κυβέρνηση που δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει ουσιαστικά και σοβαρά τις κρίσεις των τελευταίων χρόνων. Και από την άλλη, μια ανύπαρκτη Αξιωματική Αντιπολίτευση, που με τον μηδενισμό και τον λαϊκισμό της, ουσιαστικά πριμοδοτεί τη Κυβέρνηση.  

Συνεπώς το μείζον θέμα του Συνεδρίου μας έχει να κάνει με την αποσαφήνιση της πολιτικής φυσιογνωμίας, της στρατηγικής, των θέσεων και των προτάσεων μας. Αντίθετα με τα συνέδρια άλλων κομμάτων, το δικό μας δεν θα αναλωθεί σε διαδικαστικού χαρακτήρα θεματολογία.»

Σχετικά με το ιδεολογικό πλαίσιο του Συνεδρίου μας, επισήμανα:

«Μιλάμε ουσιαστικά για την επανίδρυση του χώρου μας. Μιλάμε για την επανίδρυση του προοδευτικού, του Μεταρρυθμιστικού Κέντρου, του Σοσιαλδημοκρατικού,  Κεντροαριστερού χώρου στη χώρας μας.

Η ΝΔ είναι ο ιστορικός και πολιτικός μας αντίπαλος, ο οποίος κάνει μια προσπάθεια να εμφανιστεί ως εκφραστείς του Κεντρώου χώρου. Ωστόσο,  όσο και αν προσπαθεί να εμφανιστεί ότι απευθύνεται στον χώρο του Κέντρου, η ουσία των πολιτικών που εφαρμόζει δεν μας δείχνει κάτι τέτοιο.  

Όταν αναγκάζεται η Κυβέρνηση, ύστερα από την ασφυκτική πίεση μας, να φέρει την κατάργηση της ρήτρα αναπροσαρμογής, όταν καθυστερημένα αποφασίζει την αύξηση του κατώτατου μισθού – μια αύξηση που έχει εξαϋλωθεί από την ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού – αυτό μας δείχνει ότι δεν έχει κοινωνική ευαισθησία, αλλά ότι αντιδρά στα αρνητικά δημοσκοπικά ευρήματα.

Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο υπαρξιακός μας αντίπαλος. Είναι ο πολιτικός σχηματισμός, ο οποίος λεηλάτησε με μια συγκεκριμένη στρατηγική, κατασυκοφάντησε τον πολιτικό μας χώρο με αφορμή την οικονομική κρίση του 2009. Είναι το κόμμα που εξέφρασε έναν άκρατο λαϊκισμό και διέψευσε την ελπίδα και τις προσδοκίες του κόσμου, ρισκάροντας ακόμα και το μέλλον της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση και τα δύο κόμματα έχουν διαψεύσει τις προσδοκίες των πολιτών.»

Σχετικά με την παρουσία των πρώην Προέδρων του ΠΑΣΟΚ στο Συνέδριο, είπα:

«Είναι πολύ σημαντικό ότι όλοι οι πρώην εν ζωή Πρόεδροι της Παράταξης μας θα είναι παρόντες στο Συνέδριο, σηματοδοτώντας την πολιτική συνέχεια του χώρου. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, είναι ενωμένο, δυνατό ξανά, προκειμένου να μπορέσει να δώσει σοβαρές λύσει και προτάσεις και κυρίως να ξαναδώσει την ελπίδα στους πολίτες.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s