«Το Κίνημα Αλλαγής προτείνει υπεύθυνα, συγκεκριμένα και κοστολογημένα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών που σήμερα πλήττονται από το κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων.» 

Με τη Νίκη Λυμπεράκη, στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» του Mega, συζητήσαμε το βράδυ της Τρίτης 14.02, για θέματα που απασχολούν την πολιτική επικαιρότητα. Στη συζήτηση μας αναλύσαμε το μείζον ζήτημα της ακρίβειας, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, και την αύξηση των δημοσκοπικών ποσοστών του  ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής.

Συγκεκριμένα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σημείωσα:

«Η προκήρυξη εκλογών είναι προνόμιο του εκάστοτε Πρωθυπουργού, από εκεί και πέρα οποτεδήποτε και αν αυτές προκηρυχθούν, εμείς θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον αγώνα μας και να καταγράψουμε το καλύτερο δυνατό ποσοστό που μπορούμε. Όμως μέσα με συνθήκες πανδημίας, όπου ακόμα και σήμερα – παρά την κάμψη που παρουσιάζουν τα κρούσματα – έχουμε ένα πολύ μεγάλο αριθμό θυμάτων του κορονοϊού, εμείς δεν ζητάμε εκλογές, όπως κάνουν άλλα κόμματα.»

Για τη δημοσκοπική άνοδο που παρουσιάζει το Κίνημα Αλλαγής, ανέφερα:

«Βεβαίως και είμαστε ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, πολλές εκ των οποίων δείχνουν και διπλασιασμό των ποσοστών μας, όμως παραμένουμε προσγειωμένοι.

Αν θέλουμε να κάνουμε μια βαθύτερη ανάγνωση των μετρήσεων αυτών, βλέπουμε ότι ο κόσμος ζητά κάτι διαφορετικό από το υπάρχων πολιτικό σύστημα. Η Κυβέρνηση έχει υποστεί σημαντικές φθορές, εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας της στην διαχείριση των κρίσεων (οικονομικής και υγειονομικής), αλλά και της μεταρρυθμιστικής άπνοιας που παρουσιάζει. Από την άλλη μεριά βλέπουμε ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, εγκλωβισμένο στον λαϊκιστικό του λόγο, δεν μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο του.

Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής, από την μεριά μας, προτείνουμε υπεύθυνες λύσεις για τα προβλήματα των πολιτών. Αν οι λύσεις που προτείνουμε ενοχλούν τον Πρωθυπουργό ή μπορεί να διαφωνεί μ’ αυτές και να μην θέλει να τις εφαρμόσει, είναι κάτι τελείως διαφορετικό.»

Σχετικά με το κύμα ακρίβειας που ταλαιπωρεί τους πολίτες, τόνισα:

«Η πραγματικότητα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί παρά την τάση ωραιοποίησης και εφησυχασμού στην Κυβέρνηση.

Έχουν περάσει έξι μήνες από τότε που η Κυβέρνηση μας διαβεβαίωνε ότι η ακρίβεια θα κρατήσει για λίγο και συνεχίζουμε μήνες μετά να έχουμε το ίδιο πρόβλημα. Στο Κίνημα Αλλαγής, ήδη από τον Σεπτέμβριο σας λέγαμε να πάρετε μέτρα ανάσχεσης για το τσουνάμι των ανατιμήσεων που έρχονταν.

Όμως το μεγάλο ζητούμενο είναι τι κάνει η Κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια. Για ποιο λόγο πρέπει να περιμένουμε η αύξηση του κατώτατου μισθού να γίνει τον Μάιο; Μέχρι τον Μάϊο, αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό η αύξηση του πληθωρισμού και των  ανατιμήσεων, τότε οποιαδήποτε αύξηση και να δοθεί θα έχει εξανεμιστεί.

Αναρωτιέμαι τι σκοπεύει να κάνει η Κυβέρνηση με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης;  Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, του Κινήματος Αλλαγής, είναι να υπάρξει μείωση για το 2022. Όπως επίσης, έχουμε προτείνει και την μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη στο «καλάθι της νοικοκυράς» από το 13% στο 6%, για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s