«Τώρα είναι η ώρα του ΠΑΣΟΚ ξανά.»

Η Κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα 

Με τον Γιώργο Βαθιώτη, στην εκπομπή Χωρίς Χρώμα του ΑΡΤ, συζητήσαμε για την εκλογή Προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής, αλλά και για την έξαρση που παρουσιάζει τελευταία η πανδημία.

Σε ερώτηση για τις εξελίξεις στην κούρσα διαδοχής της προεδρίας του Κινήματος Αλλαγής, τόνισα:

«Έγινε μια πραγματικά συγκλονιστική συγκέντρωση για τον Ανδρέα Λοβέρδο στο Περιστέρι, με κόσμο απ’ όλη την Δυτική Αθήνα όπου δόθηκε ένα δυνατό μήνυμα επανεκκίνησης.

Είμαι από τους ανθρώπους που βλέπουν πάντα την θετική πλευρά των πραγμάτων. Και είναι θετικό ότι γίνεται μια μεγάλη κουβέντα και παρατηρείται μια μεγάλη επαναδραστηριοποίηση των προοδευτικών πολιτών.

Εμείς απευθύνουμε ένα ευρύ προσκλητήριο προς σ’ όλους τους πολίτες οι οποίοι αγαπούν, ενδιαφέρονται για το ΠΑΣΟΚ. Πολίτες που έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, αλλά δεν μας επέλεξαν στις τελευταίες εκλογές. Είναι η ώρα για την επανεκκίνηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Το πολιτικό κενό που υπάρχει δεν μπορεί να το καλύψει η ΝΔ που δεν μπορεί ν’ αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα ζητήματα, όπως ο κορονοϊός αλλά ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον λαϊκισμό της «εθελοντικής υποχρεωτικότητας».  Είναι η ώρα του ΠΑΣΟΚ ξανά.

Σαφώς και δεν μιλάμε σε καμία περίπτωση για το ενδεχόμενο να έρθουν οι μηχανισμοί είτε από την Κουμουνδούρου, είτε από την Πειραιώς. Η εκλογική διαδικασία θα γίνει όπως  γίνονταν και τις προηγούμενες φορές, ο κάθε Έλληνας πολίτης μπορεί να ψηφίσει με την ταυτότητα του και 3 ευρώ. Δεν φοβόμαστε τίποτα. Αν θέλουμε να ξαναγίνουμε ένα κραταιό κόμμα, ένα κόμμα του 45-46% (όπως ήμασταν), και δεν επιθυμούμε να παραμείνουμε στάσιμοι στο 6-8 %, πρέπει να συμμετάσχει όλο το προοδευτικό τμήμα της κοινωνίας. Γι’ αυτό και απευθύνουμε αυτό το κάλεσμα, αλίμονο αν φανεί ότι τιμωρούμε πολίτες που είχαν μια διαφορετική γνώμη, μια άλλη άποψη και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ ή στην ΝΔ. Τους θέλουμε όλους πίσω. Δεν θέλουμε εκλογές μηχανισμών, θέλουμε μαζική κοινωνική συμμετοχή.»

Αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας, επεσήμανα:

«Βλέπουμε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει στην χώρα μας, πολύ πριν ξεφύγει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό είναι που καταδεικνύει ότι κάτι δεν έγινε σωστά, δεν μπορούμε να εμμένουμε στο πόσο καλά τα πήγαμε στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Για την όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σαφώς υπάρχουν  κυβερνητικές ευθύνες. Κατ’ αρχάς η Κυβέρνηση είχε θολό στίγμα σε πάρα πολλά ζητήματα και ενώ οι ειδικοί έκρουαν των κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα και μεγαλύτερη προσοχή εκείνη κώφευε και διακατέχονταν από μια αμεριμνησία που δεν μπορεί να εξηγηθεί.

Όπως με το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού που η Κυβέρνηση παρουσίασε μια διστακτικότητα, μια φοβικότητα. Ήμουν η εισηγήτρια για το Κίνημα Αλλαγής, το καλοκαίρι κατά την συζήτηση εκείνου του νομοσχεδίου. Τότε είχαμε ψέξει την Κυβέρνηση ότι φέρνει πολύ αργά και περιορισμένα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Η Ιταλία που είχε ποσοστά εμβολιασμών παρόμοια με της Ελλάδας, εφάρμοσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό αρκετούς μήνες νωρίτερα με επιτυχία.  Ειδικά για τους υγειονομικούς το ποσοστό από το 70% πήγε στο 90%.

Επίσης και με την επικοινωνιακή εκστρατεία, η Κυβέρνηση δίνει την αίσθηση ότι έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, σαν να θεώρησε δεδομένη την κατάσταση και ότι όσοι δεν εμβολιάστηκαν είναι αμετάπειστοι. Ενώ αυτό δεν είναι αληθές.

Σίγουρα ένα μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων είναι αρνητές, όμως υπάρχει και ένα μεγάλο τμήμα ανθρώπων οι οποίοι είχαν και έχουν εύλογες ανησυχίες. Το γεγονός ότι αυξήθηκαν οι εμβολιασμοί λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων δείχνει ότι υπάρχει περιθώριο να πειστούν κάποιοι.

Παράλληλα βλέπουμε να γίνονται γιορτές, παρελάσεις την στιγμή που έχουμε σχεδόν 93 θύματα κάθε μέρα. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ αναγνώρισε ότι ήταν λάθος να μην παρθούν μέτρα για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου πέρσι. Αλλά έκανε το ίδιο λάθος και φέτος.

Ταυτόχρονα τα σχολεία άνοιξαν χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα. Πάλι πολυπληθή τμήματα και έχουμε επαναπαυθεί στα tests, ενώ έχουμε το απαράδεκτο μέτρο του 50 +1 για να κλείσει ένα σχολείο. Ως μητέρα, μεταφέρω την μεγάλη αγωνία των γονέων.

Ενώ και με το θέμα του ΕΣΥ υπάρχει ζήτημα, με το πολιτικό και υγειονομικό προσωπικό του να κάνει έναν τεράστιο αγώνα αλλά δυστυχώς χωρίς κανένα σχέδιο υποστήριξης του.  

Και να μην πούμε για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όλοι βλέπουμε τι γίνεται και ειδικά στην Δυτική Αθήνα, όπου οι πολίτες συνωστίζονται και που κατά την Κυβέρνηση δεν μεταδίδεται ο κορονοϊός, ενώ σε κάποιους άλλους μεταδίδεται.

Όλα αυτά τα μπρος – πίσω, η θολούρα  στο μήνυμα, δημιουργούν ερωτήματα στην κοινωνία.

Εν κατακλείδι, έχουν υπάρξει απίστευτες ολιγωρίες από την μεριά της Κυβέρνησης που υπήρξε φοβική απέναντι στα μέτρα. Από την άλλη η Αξιωματική Αντιπολίτευση  θολώνει ξανά τα νερά με τα περί «εθελοντικής υποχρεωτικότητας»

Όμως πρέπει να ξεκάθαρο το μήνυμα προς τους πολίτες. Η λύση φαίνεται να είναι μόνο μια και αυτή είναι ο εμβολιασμός.» 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s