Συνάντηση με τους Δημάρχους Αγ. Βαρβάρας και Πετρούπολης.

Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Συνέχεια των συναντήσεων της Βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας Νάντιας Γιαννακοπούλου με τον Δήμαρχο Πετρούπολης κο. Στέφανο Βλάχο και τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας κο Λάμπρο Μίχο

Συνεχίζοντας τις επαφές της με Δημάρχους των Δήμων της Δυτικής Αθήνας, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πετρούπολης κο. Στέφανο Βλάχο και τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας κο Λάμπρο Μίχο.

Σκοπός των συναντήσεων είναι η επικαιροποιημένη ενημέρωσή της για τα προβλήματα κάθε περιοχής ξεχωριστά, τις προτεραιότητες και τις πρωτοβουλίες των Δήμων και των Φορέων, την πορεία επίλυσης καίριων ζητημάτων που έχουν αναλάβει οι Δήμοι το προηγούμενο διάστημα, ώστε να συμβάλει ακόμα πιο ενεργά με παρεμβάσεις και με κοινοβουλευτικές δράσεις, στην επίλυση προβλημάτων.

Συγκεκριμένα, στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο Πετρούπολης, έγινε εκτενής αναφορά σε προβλήματα που ταλανίζουν το Δήμο. Επισημάνθηκε ιδιαίτερα η ανάγκη της πρόσθετης επιχορήγησης κονδυλίου για την επισκευή του 2ου Λυκείου, το οποίο υπέστη αρκετές ζημιές από τον σεισμό του Ιουλίου του 2019, το οποίο είχε επισκεφθεί και η Βουλευτής πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ώστε να ενημερωθεί από κοντά για την κατάστασή του.

Επιπλέον συζητήθηκαν τα θέματα σε σχέση με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής, αλλά και οι εξελίξεις που επικρατούν έπειτα και από την απόφαση του Εφετείου υπέρ του Δήμου για τις διεκδικήσεις εκτάσεων από τη Μονή Λαμίας.

Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας συζητήθηκαν επίσης τα θέματα που αφορούν το ΧΥΤΑ Φυλής, αλλά και οι περιβαλλοντικές συνθήκες και υποβάθμιση της περιοχής από τις αναθυμιάσεις που προκαλούνται από τη λειτουργία των εργοστασίων του Ασπροπύργου. Ο Δήμαρχος, αναφέρθηκε και στην κατάσταση των δρόμων, που σε πολλά σημεία χρήζουν επισκευές και αναπλάσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που μετακινούνται επί καθημερινής βάσεως. Επίσης, έγινε λόγος και για την περαιτέρω δυνατότητα εκμετάλλευσης κοινόχρηστων χώρων για πράσινο.

Τέλος, συζητήθηκε και το μείζον θέμα που έχει προκύψει από την περίοδο πριν τις εορτές με τις διακοπές των παροχών ηλεκτρικού ρεύματος σε ασθενή νοικοκυριά του Δήμου. Δυστυχώς, έπειτα και από τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης στις 22 Δεκεμβρίου 2020 που είχε καταθέσει η Βουλευτής προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και παρά τις δεσμεύσεις του Υφυπουργού που απάντησε εκ μέρους του για την άμεση επίλυση του ζητήματος, μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει η κυβέρνηση σε καμία κίνηση. Γι’ αυτό κατατέθηκε εκ νέου και δεύτερη επίκαιρη από τη Βουλευτή στις 20 Ιανουαρίου 2021 για την επαναφορά του θέματος.

Η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, μετά το πέρας των συναντήσεων, δεσμεύτηκε για τη διατήρηση στενής επικοινωνίας και συνεργασίας, ανάμεσα στις δύο πλευρές και για την ανάδειξη τους σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και την άσκηση πίεσης για την εύρεση βιώσιμων λύσεων που θα βελτιώσουν ουσιαστικά το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών της ταλαιπωρημένης Δυτικής Αθήνας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s