Εμφάνιση στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ:»Χρειάζονται περισσότερα εμπροσθοβαρή και γενναία μέτρα, για την στήριξη των εργαζομένων»

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΜΠΡΟΣΘΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΑ ΜΕΤΡΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Χθες το πρωί ήμουν καλεσμένη στην εκπομπή του Χρήστου Κούτρα και του Γιάννη Ντσούνου «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ, όπου είχα την ευκαιρία να τοποθετηθώ για το σχέδιο Νόμου για τις διαδηλώσεις και την κατάσταση της οικονομίας.

Στην τοποθέτηση μου για το νομοθέτημα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημείωσα :

«Είναι ένα πολύ ευαίσθητο και δύσκολο θέμα και γι’ αυτό δεν έχει λυθεί όλα αυτά τα χρόνια. Νομίζω όμως ότι οι ιαχές και ο διχασμός δεν μπορούν να οδηγήσουν πουθενά. Χρειάζεται μια συγκροτημένη και υπεύθυνη αντιπολίτευση, και εμείς στο Κίνημα Αλλαγής αυτό κάνουμε, προκειμένου να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για την χώρα μας σε τόσο δύσκολες συνθήκες.

Το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής είχε διαχρονικά μια συγκεκριμένη θέση για το ζήτημα της ρύθμισης των διαδηλώσεων. Μάλιστα ο κύριος Καμίνης είχε καταθέσει μια πρόταση που είχε προέλθει από τις εργασίες μιας επιτροπή στην οποία συμμετείχαν ο κύριος Μανιτάκης και ο κύριος Αλεβιζάτος.

Εδώ λοιπόν έχουμε την στάθμιση δύο έννομων αγαθών και πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή. Από την μία έχουμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συναθροίζεσθε, που είναι ένα πολύ ευαίσθητο δικαίωμα. Και από την άλλη έχουμε το δικαίωμα των κατοίκων και όσων εργάζονται στην Αθήνα, να μην ταλαιπωρούνται με αυτό τον απίστευτο τρόπο από δύο και τρεις πορείες την ημέρα.

Επί της αρχής δε διαφωνούμε με την ανάγκη ύπαρξης ρύθμισης στο ζήτημα των διαδηλώσεων προκειμένου να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος. Όμως υπάρχουν πολλά σημεία στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, τα οποία είναι σε λάθος κατεύθυνση.

Χαρακτηριστικά, η απουσία Εισαγγελέα από τις πορείες και όταν γίνονται βίαια επεισόδια την διακοπή μια πορείας την αποφασίζουν οι παρούσες αστυνομικές αρχές. Ούτε καν Αστυνομικός Διευθυντής. Αυτό είναι ένα προβληματικό σημείο.

Όπως επίσης, το ότι καθίσταται ιδιώνυμο αδίκημα η συμμετοχή σε πορεία η οποία δεν έχει εγκριθεί, είναι και αυτό υπερβολικό. Γίνεται λοιπόν εμφανές ότι υπάρχουν λάθος προβλέψεις που χρειάζονται μελέτη και ίσως απόσυρση τους.

Όμως το ζήτημα είναι αν ο όποιος νόμος θα εφαρμοστεί. Γιατί και σήμερα υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για τις πορείες, το οποίο η Κυβέρνηση επί ένα χρόνο δεν έχει εφαρμόσει».

Ενώ για την κατάσταση της οικονομίας τόνισα:

«Χρειάζονται περισσότερα εμπροσθοβαρή και γενναία μέτρα, για την στήριξη της κοινωνίας, των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που είναι η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας.

Στην Δυτική Αθήνα που κυκλοφορώ και μιλάω με τον κόσμο, οι άνθρωποι αγωνιούν και υποφέρουν. Οι επιχειρήσεις δεν λειτουργούν και όσες λειτουργούν δεν κάνουν ούτε σεφτέ. Πρέπει να φτάσει η ρευστότητα στις επιχειρήσεις μέσω των τραπεζών. Η Κυβέρνηση πρέπει να κάνει κάτι γι’ αυτό, μόνο με παρακάλια δεν γίνεται τίποτα».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s