Εμφάνιση χθες στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ: «Υπάρχει η ευκαιρία για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο στην χώρα».

ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ

Εχθές ήμουν καλεσμένη στην εκπομπή «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ». Ερωτώμενη για θέματα της Οικονομίας στην προοπτική της κρίσης και της ύφεσης , ανάμεσα στα άλλα ανέφερα :

« Το ζήτημα των δανείων είναι το άλφα και το ωμέγα, όπως  και το θέμα της ρευστότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είναι πολύ ωραία τα στοιχεία που παρουσιάζει η Κυβέρνηση, το θέμα είναι τι γίνεται στην πραγματική οικονομία. Όταν έρχονται οι τράπεζες και λένε στον μικρομεσαίο επιχειρηματία, ότι για δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, θέλουν ενυπόθηκες, εμπράγματες εγγυήσεις ή βάζουν πάρα πολλές προϋποθέσεις για να τα εγκρίνουν.»

« Ο Ελληνικός λαός, έχουμε πληρώσει τρείς ανακεφαλαιοποιήσεις με κόπο και πόνο. Πρέπει οι τράπεζες να μπορέσουν με την σειρά τους να συνεισφέρουν στην Ελληνική οικονομία. »

« Πρέπει να δούμε σοβαρά αυτό το ζήτημα. Έτσι η κατάσταση δεν μπορεί να λειτουργήσει. Μόνο με παρακάλια και παραινέσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης προς της τράπεζες, δεν μπορεί να λυθεί το ζήτημα. Οφείλει ο κύριος Μητσοτάκης ν’ αναλάβει προσωπικά πρωτοβουλία και να λύσει το θέμα. Και δε μιλάμε να κάνει παραινέσεις, τις είδαμε και τον προηγούμενο χειμώνα, αλλά δεν έγινε τίποτα. Εμείς λέμε ότι πρέπει να βρεθεί μια ουσιαστική πολιτική.»

«Πρέπει να βλέπουμε και την πολύ μεγάλη εικόνα, και αυτή είναι ότι από την νέα χρονιά θα πέσουν στην χώρα της περίπου 60 δις, με το πακέτο των 33 δις συν το ΕΣΠΑ και τα άλλα προγράμματα. Εδώ λοιπόν είναι μια ιστορική ευθύνη της της Κυβέρνησης, να μπορέσει να διοχετεύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην οικονομία το συγκεκριμένο ποσό.»

«Πρέπει να υπάρχει συναίνεση για να διαμορφωθεί ένα νέο παραγωγικό μοντέλο στην χώρα , για να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος με αντίστοιχα πακέτα, που έγιναν σοβαρά λάθη και δεν έγιναν απορροφήσεις πόρων, χάνοντας χρήματα.»

«Πρέπει λοιπόν να βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι. Μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα με αυτά τα λεφτά. Εμείς ως ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Κίνημα Αλλαγής το έχουμε καταθέσει και αυτή είναι η υπόθεση για την οποία δουλεύουμε.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s