Στην εκπομπή «Χ2» στο Action 24

Σχετικά με το αν θα ψηφίσουμε τα νέα μέτρα

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει δηλώσει ξεκάθαρα: εμείς συνένοχοι σε αυτήν την απαράδεκτη πολιτική, σε αυτήν την ανικανότητα που μας οδήγησε σε τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο, δεν πρόκειται να γίνουμε. Η κυβέρνηση μας οδηγεί τώρα σε τέταρτο μνημόνιο, σε περικοπές συντάξεων, με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, σε αφορολόγητο κάτω από τις €6.000. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται εμείς να το συνυπογράψουμε. Η αποκλειστική ευθύνη ανήκει στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι δικό τους δημιούργημα, και εφόσον είναι τόσο καλό, όπως ισχυρίζονται, με τα υποτιθέμενα αντίμετρα που θα περιλαμβάνει και «χωρίς κανένα δημοσιονομικό κόστος», ας το ψηφίσουν μόνοι τους!

Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πανικό μπροστά στη δημοσκοπική του κατάρρευση, παρακολουθώντας τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να δυναμώνει ξανά. Βλέπει ότι ο προοδευτικός κόσμος της κεντροαριστεράς επιστρέφει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και αυτό τον έχει φέρει σε αμηχανία και τον ενοχλεί πολύ. Δεν πειράζει, θα του περάσει…

Εμείς καμία σχέση δεν έχουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια ελληνική ιδιαιτερότητα, ένα εθνολαϊκιστικό μόρφωμα που συγκυβερνά με την ακραία δεξιά των ΑΝΕΛ. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με τυχοδιώκτες και καιροσκόπους. Ο ελληνικός λαός θα τους ξαναστείλει στη θέση που τους είχε όλα τα προηγούμενα χρόνια, γιατί γνωρίζει ότι εμείς εκφράζουμε καλύτερα από όλους τα συμφέροντά του.

Συνενόχους, λοιπόν, δεν πρόκειται να βρουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, γιατί εμείς δεν θα γίνουμε δεκανίκι κανενός, πόσω μάλλον ενός τυχοδιωκτικού μορφώματος που ουδεμία σχέση έχει, ούτε με την αριστερά, ούτε βεβαίως με τη σοσιαλδημοκρατία.

 

Για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων

Είναι ενδεικτικό, ότι το 20% των ερωτούμενων στις μετρήσεις που δημοσιεύονται, θεωρεί ότι ούτε η Νέα Δημοκρατία μπορεί να αλλάξει σημαντικά την κατάσταση. Είναι επίσης χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πρώτος στις δημοσκοπήσεις ως ο καλύτερος εν δυνάμει πρωθυπουργός της χώρας είναι ο «Κανένας».

Όλα αυτά δείχνουν την ανάγκη για εθνική συναίνεση και συνεννόηση, την ανάγκη να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε ένα Εθνικό σχέδιο για το πώς θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση. Κι αυτό το σχέδιο να είναι το δικό μας σχέδιο, γιατί πέρα και πάνω από τα μνημόνια, αυτό χρειάζεται η χώρα και οι Έλληνες πολίτες.

 

Για την ελάφρυνση της βουλευτικής αποζημίωσης από την εισφορά αλληλεγγύης

Η εικόνα που δίνει η κυβέρνηση είναι ότι κάποιοι προσπαθούν να περάσουν καλύτερα σε σχέση με τον λαό, ο οποίος «πληρώνει το μάρμαρο», κι αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να επιτρέπουμε. Ασφαλώς πρέπει να υπάρχει μια αναλογία της βουλευτικής αποζημίωσης με τους μισθούς των απλών πολιτών. Όμως, επειδή τα όρια με τον λαϊκισμό είναι ευαίσθητα και σε πολλές περιπτώσεις δυσδιάκριτα, οφείλουμε να τονίσουμε ότι ο βουλευτής πρέπει να ζει με αξιοπρέπεια και να έχει διασφαλίσει την ανεξαρτησία του.

Η δική μας θέση είναι απολύτως ξεκάθαρη: πρώτον, καταψηφίσαμε τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης που έφερε η κυβέρνηση και δεύτερον, σε ότι αφορά στη φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης, εμείς στη Δημοκρατική Συμπαράταξη λέμε ότι πρέπει να φορολογείται όπως ακριβώς και το εισόδημα όλων των άλλων πολιτών και να υπάρχει βιβλίο εσόδων-εξόδων για τις δαπάνες που θα δικαιολογεί το κράτος.

Υπενθυμίζω, δε, ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνη που έκοψε κατά 38% τη βουλευτική αποζημίωση και είχε βάλει πλαφόν στους μισθούς για τις δημόσιες θέσεις ώστε να μην υπερβαίνουν συγκεκριμένο ποσό. Το πλαφόν προφανώς επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έγινε καπνός. Την ώρα που ο Ελληνικός λαός υποφέρει, ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει μισθούς και μπόνους για να δημιουργήσει έναν στρατό «μανδαρίνων», κομματικών ημετέρων για την επόμενη μέρα.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s