Στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» στο ΣΚΑΪ

Για τα οικονομικά των κομμάτων:

Είναι προφανές ότι οι μάσκες έχουν πέσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από «κατήγορος», έχει βρεθεί στη θέση του απολογούμενου. Υφάρπαξε την ψήφο των Ελλήνων πολιτών μιλώντας για το «τρίγωνο της διαπλοκής», το οποίο όμως ουδέποτε απεδείχθη.

Τί λέει το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της νομιμότητας των δανείων κομμάτων και ΜΜΕ από τράπεζες; Αν υπήρχαν ποινικές ευθύνες τις οποίες είχε διαπιστώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και η εξεταστική επιτροπή, γιατί δεν προχωράει στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Όμως το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν οδήγησε σε καμία τέτοια εξέλιξη, γιατί απλούστατα δεν ευρέθησαν τέτοιου είδους ευθύνες. Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ λεονταρίζουν και προπαγανδίζουν στα ΜΜΕ – που είναι, εξάλλου, συνήθης πρακτική τους – αλλά στην εξεταστική επιτροπή τα πράγματα αποδεικνύονται εντελώς διαφορετικά.

Όσον αφορά, λοιπόν, στο ζητημα των οικονομικών των κομμάτων, είναι κάτι που εμείς δεν το αφήνουμε να πέσει κάτω, γιατί ακόμη η προπαγάνδα και η παραπληροφόρηση έχουν όρια. Το ΠΑΣΟΚ έβαλε όχι μία αλλά έξι ανεξάρτητες εταιρίες ορκωτών λογιστών να ελέγξουν τη διαχείριση των οικονομικών του και είμαστε το μοναδικό κόμμα το οποίο έχει προβεί σε τέτοια ενέργεια.

Το πόρισμα βρίσκεται στους αρμόδιους εισαγγελείς και αναμένουμε από τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Σε μια ευνομούμενη και συντεταγμένη πολιτεία οφείλουμε να αφήνουμε τα όργανά της να λειτουργούν χωρίς να προβαίνουμε σε λαϊκισμούς για δήθεν «ενημέρωση των πολιτών». Ας μιλήσει πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ για το ποιός κρύβεται πίσω από την offshore της Αυγής, για το κτήριο της Κουμουνδούρου, για τα δάνεια που πήρε σε περίοδο κρίσης – δάνεια δυσανάλογα προς το εκλογικό ποσοστό που είχε – και μετά ας κουνήσει το δάχτυλο κατηγορώντας όλους τους άλλους. Εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα και λέμε «όλα στο φως».

Αναφορικά με την έγκριση των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους από τον  Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, η κα. Γιαννακοπούλου πρόσθεσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βολικά παραλείπει να πει ότι το «ξεμπλοκάρισμα» για την έγκριση των βραχυπρόθεσμωνμέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους , όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ESM, είναι αποτέλεσμα της ταπεινωτικής επιστολής του κ. Τσακαλώτου, που δεσμεύεται ότι δεν θα ξαναδώσει το επίδομα των 300 ευρώ που μοίρασε στους συνταξιούχους».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s