«Το ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες Ευρωεκλογές θα είναι  δεύτερο κόμμα με ισχυρό ποσοστό»

Εμφάνιση στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1 – 22.05.2024

Σήμερα το πρωί ήμουν καλεσμένη του Γιώργου Παπαδάκη και της Μαρίας Αναστασοπούλου στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1. Στην συζήτηση μας αναλύσαμε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και το πως διαμορφώνεται το εκλογικό σκηνικό δύο εβδομάδες σχεδόν πριν την διεξαγωγή των Ευρωεκλογών.

Στην τοποθέτηση μου ανέφερα ότι;

«Το ΠΑΣΟΚ έχει το δικό του ξεχωριστό πολιτικό στίγμα και δεν ετεροπροσδιορίζεται. Αυτό το οποίο λέμε είναι ότι αυτό που συμβαίνει στη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια, όπου έχουμε στην κυβέρνηση ένα κόμμα στο 41% και μια αντιπολίτευση στο 15% δεν κάνει καλό στην ποιότητα της δημοκρατίας, στη χώρα, ακόμα και στην ίδια την Κυβέρνηση που διακατέχεται πλέον από αλαζονεία.

Κανείς δεν λέει ότι δεν προβληματιζόμαστε από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και τα μελετάμε ενδελεχώς, Ωστόσο, αν διαβάσουμε προσεκτικά τις μετρήσεις αυτό που θα παρατηρήσουμε στα ποιοτικά τους στοιχεία είναι ότι εμφανίζεται μια αυξανόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβερνητική πολιτική.

Μπορεί να είναι κανείς ευχαριστημένος από την αντιμετώπιση της ακρίβειας; Μπορεί να είναι κανείς ευχαριστημένος από την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας και της ανασφάλειας;

Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές  είναι να είμαστε δεύτερο κόμμα με ισχυρό ποσοστό ώστε η χώρα να αποκτήσει σοβαρή και θεσμική αντιπολίτευση απέναντι στον κ. Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση που έχει αποτύχει στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία, αλλά και απέναντι στην lifestyle αντιπολίτευση στην οποία επιδίδεται ο κ. Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ, και που προφανώς βολεύει τον κ. Μητσοτάκη.

Από εκεί και πέρα όλα αυτά τα σενάρια που διακινούνται περί συνεργασιών και συγκλήσεων, είκοσι ημέρες πριν την διεξαγωγή των Ευρωεκλογών, επί του παρόντος, είναι πάνω σε μια ανύπαρκτη βάση συζήτησης. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Κασσελάκης πρέπει να καταλάβει ότι το ΠΑΣΟΚ του 2024 δεν είναι αυτό του 2012 και αν νομίζει ότι όπως και ο προκάτοχος του μπορεί να αφαιμάξει στελέχη από το ΠΑΣΟΚ γελιέται.»

Το σχετικό video:

Σχολιάστε