Σ΄ αυτές τις Ευρωεκλογές ανοίγουμε νέους δρόμους με την καταδίκη της Κυβέρνησης και την ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ 

Άρθρο στο ενημερωτικό site «opinion.gr» – 05.06.2024

ρισκόμαστε λιγότερο από μία εβδομάδα από την κρίσιμη μάχη των Ευρωεκλογών. Είναι μια κρίσιμη μάχη  από την οποία κρίνονται πολλά για το μέλλον της χώρας, για την κοινωνία. Απαιτείται η υπέρβαση της σημερινής προβληματικής κατάστασης με την ακρίβεια να κατατρώει το εισόδημα των νοικοκυριών, με τα ενοίκια να είναι απλησίαστα, με την ανάγκη να συγκλίνουμε με τις χώρες της Ε.Ε όχι στα λόγια αλλά στο επίπεδο ζωής, στο επίπεδο της Παιδείας, του Εθνικού Συστήματος, με την ανάγκη ενός νέου παραγωγικού μοντέλου. Την ίδια ώρα η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις: Είναι το δημογραφικό που μας οδηγεί σε συρρίκνωση. Είναι η κλιματική κρίση και οι διάρκείς μεταναστευτικές ροές. Είναι οι μεγάλες γεωστρατηγικές αναταραχές που βιώνουμε με την βάρβαρη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ αλλά και την πέρα από κάθε όριο αναλογικότητας απάντησή του που έχει στοιχίσει και συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο την ζωή χιλιάδων Παλαιστινίων και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή. 

Το ερώτημα επομένως που τίθεται είναι απλό. Πιστεύουμε ότι μπορεί να τα καταφέρει η Κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη; Μας δείχνει κάτι τέτοιο η αλαζονεία, η αδυναμία να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, η απουσία κάθε μεταρρυθμιστικής πνοής σε μια χώρα που διψάει, που έχει ανάγκη από μεγάλες αλλαγές; Έχει αποδειχθεί πως όχι. Αποδείχτηκε από τα πεπραγμένα της.  Έχουμε τη μεγαλύτερη ακρίβεια στην Ευρώπη. Τον Μάρτιο ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού τροφίμων ήταν υπερτετραπλάσιος σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Γιατί όμως δεν αντιμετωπίζεται η ακρίβεια; Όταν δεν θες να συγκρουστείς με τους ισχυρούς που βγάζουν δισεκατομμύρια, την πληρώνει ο λαός. Ολιγοπώλιο στις τράπεζες, στα τρόφιμα, στην ενέργεια, ολιγοπώλιο στην ιδιωτική υγεία.  Αρνείται την μείωση του Φ.Π.Α στα βασικά καταναλωτικά αγαθά όσο τουλάχιστον διαρκεί η κρίση, όπως έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Ταυτόχρονα είμαστε στην κορυφή των ιδιωτικών δαπανών για την υγεία! Το ΕΣΥ καταρρέει. Η δήθεν Κυβέρνηση της τάξης και της ασφάλειας κατάφερε σ΄ αυτό το διάστημα να κάνει την Ελλάδα μια χώρα παραβατικότητας. Προχωράει χωρίς συνολικό σχέδιο. 

Πρέπει λοιπόν να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση! Ένα μήνυμα καταδίκης, αναζήτησης ενός νέου δρόμου, ένα μήνυμα επιστροφής στην ελπίδα !

Στις 9 Ιουνίου έχουμε μια εξαιρετική ευκαιρία να αποδοκιμάσουμε την αλαζονεία και  την αδυναμία του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη. Ναι σε μήνυμα αποδοκιμασίας, όχι όμως σε τυφλό μήνυμα σε δυνάμεις που δείχνουν ότι δεν μπορούν να εκφράσουν την ανάγκη να μπούμε σε νέα εποχή. Δεν είναι ο κ. Κασσελάκης η λύση. Στο όνομα μιας αφηρημένης μεταπολιτικής προωθεί ένα απολίτικο λαϊκισμό, μια τραμπική αντίληψη για την πολιτική, έναν μεσσιανισμό. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών δεν γίνεται με τακτικές star system, με χαμόγελα και επικοινωνία χωρίς περιεχόμενο. Δεν είναι λύση όμως ούτε ο κ. Βελόπουλος και άλλα κόμματα της ακροδεξιάς. που υπόσχονται 4.000 σύνταξη και μας κοροϊδεύουν, αναδεικνύοντας τον χυδαίο λαϊκισμό τους. Απάντηση στον κ. Μητσοτάκη δεν δίνεται με αποχή λόγω απογοήτευσης ή με τυφλή ψήφο.  

Το μήνυμα μπορεί να είναι σαφές και σκληρό, αν συνοδευτεί με ψήφο στο ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα που άλλαξε στην πορεία του την χώρα, που έβαλε την σφραγίδα του στις πιο μεγάλες αλλαγές στην Ελλάδα. Με το πιο σοβαρό ψηφοδέλτιο που κατεβάζουμε, τις προτάσεις που έχουμε επεξεργαστεί, τα παλιά και νέα στελέχη μας ζητάμε την ψήφο των πολιτών. Γιατί ενισχυμένο ΠΑΣΟΚ και αποδυνάμωση της Ν.Δ σημαίνουν ότι ανοίγει ο δρόμος για μεγάλη ανατροπή συσχετισμών στο διάστημα από τις Ευρωεκλογές μέχρι τις Εθνικές εκλογές. Σημαίνει ότι τελειώνουν οι μονόδρομοι και δυναμώνει η πεποίθηση ότι όλα μπορούμε να τα αλλάξουμε στην συνέχεια. Αυτή είναι η πρόκληση και θα τα καταφέρουμε. Το ΠΑΣΟΚ  θα αναδειχθεί δεύτερο κόμμα και ενισχυμένο. Η κοινωνία θα δώσει την απάντησή της και θα ανοίξει ένα νέο δρόμο.

Σχολιάστε