Εμφάνιση στην εκπομπή “ΕΔΩ*” του One Channel – 14.05.2026
Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Εδώ» του τηλεοπτικού σταθμού One Channel, όπου τοποθετήθηκε για τα κρίσιμα ζητήματα της επικαιρότητας, ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για το μοντέλο διακυβέρνησής της.
Αναφερόμενη στην ασφάλεια στα Πανεπιστήμια, η κα. Γιαννακοπούλου χαρακτήρισε ως «φιάσκο» τον σχεδιασμό για την πανεπιστημιακή αστυνομία, τονίζοντας ότι η βία παραμένει στα ιδρύματα παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις. Υπογράμμισε ότι το μοντέλο της ΝΔ εξαντλείται στην επικοινωνία και τη νομοθέτηση χωρίς ουσία, ενώ επεσήμανε την ανάγκη εφαρμογής των νόμων και άσκησης πίεσης προς τις πρυτανικές αρχές για τη χρήση κάρτας εισόδου και την ουσιαστική φύλαξη των χώρων.
Στο μέτωπο της οικονομίας, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μετέφερε την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών από τις λαϊκές γειτονιές της Δυτικής Αθήνας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «στις 15 του μήνα ο κόσμος γυρνάει τις τσέπες του ανάποδα». Σημείωσε ότι η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών έχει καταβαραθρωθεί λόγω του σωρευτικού πληθωρισμού που υπερβαίνει το 30%, αμφισβητώντας την κυβερνητική ρητορική περί ευημερίας των αριθμών.
Σχετικά με τις επιθέσεις που δέχεται το ΠΑΣΟΚ για ζητήματα ηθικής, η κα. Γιαννακοπούλου ξεκαθάρισε ότι οι απαντήσεις που έχουν δοθεί για την υπόθεση ακινήτου της οικογένειας του Νίκου Ανδρουλάκη αποδεικνύουν πως όλα είναι απόλυτα νόμιμα και διαφανή. Αντέτεινε δε, ότι η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να ηθικολογήσει την ώρα που σοβαρές υποθέσεις διασπάθισης ευρωπαϊκού χρήματος, όπως αυτή του ΟΠΕΚΕΠΕ, βρίσκονται υπό τη διερεύνηση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.
Τέλος, η Βουλευτής στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας επανέλαβε την απόφαση του ΠΑΣΟΚ για αυτόνομη πορεία, αποκλείοντας σενάρια συνεργασίας που αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία του Κινήματος. Σχολιάζοντας την κινητικότητα στον χώρο της Αριστεράς και τον Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε πως δεν τον φοβάται αλλά τον υπολογίζει ως πολιτικό αντίπαλο, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν διακρίνει κάποιο ουσιαστικό «rebranding», καθώς πρόκειται για τον ίδιο πολιτικό που κυβέρνησε με τον Πάνο Καμμένο και υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο. Κατέληξε τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να αποτελέσει τη μόνη αξιόπιστη εναλλακτική λύση απέναντι στη σημερινή διακυβέρνηση.

