“Το πρόβλημα της ακρίβειας και του βιοτικού επιπέδου δεν αντιμετωπίζονται με αποσπασματικά μέτρα και με λογική επιδομάτων”

24 Ιουνίου, 20260

Εμφάνιση στην εκπομπή “Σήμερα” του ΣΚΑΪ – 24.06.2026

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ συμμετείχε σήμερα η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η κα. Γιαννακοπούλου εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τη διαχείριση της οικονομίας, την έξαρση των σκανδάλων και την αποτυχία της στην αντιμετώπιση του κόστους διαβίωσης, ενώ παράλληλα έθεσε τις κοστολογημένες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ.

Η κα. Γιαννακοπούλου τόνισε ότι το μείζον ζήτημα που πνίγει την ελληνική κοινωνία είναι η ακρίβεια, πεδίο στο οποίο η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς. «Η κυβέρνηση έχει κριθεί απολύτως μεταξεταστέα. Έχει αποτύχει στη διαχείριση της ακρίβειας με την εμμονή της στη μη μείωση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης», επεσήμανε. Υπογράμμισε, μάλιστα, πως τα ελληνικά εισοδήματα παραμένουν καθηλωμένα στα επίπεδα του 2009, την ώρα που ο σωρευτικός πληθωρισμός στα βασικά προϊόντα αγγίζει το 40%, οδηγώντας σε φτωχοποίηση τους πολίτες.

Απαντώντας στις προκλήσεις της συγκυρίας, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας,  ξεκαθάρισε ότι η λύση δεν κρύβεται σε αποσπασματικά μέτρα ή σε μια «λογική κουπονιών» (pass). «Ο μόνος τρόπος για να στηριχθεί η κοινωνία είναι να παράξουμε πλούτο, κάτι στο οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε». Παράλληλα, υπενθύμισε ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει συγκεκριμένες, ρεαλιστικές και πλήρως κοστολογημένες προτάσεις, όπως η μείωση του ΦΠΑ και η επαναφορά του 13ου μισθού, οι οποίες έχουν ήδη παρουσιαστεί επίσημα από τον Πρόεδρο, Νίκο Ανδρουλάκη. Αναφορικά με τις ρυθμίσεις για τα δάνεια, σημείωσε πως πρόκειται για ένα θετικό βήμα, το οποίο ωστόσο έρχεται με τεράστια καθυστέρηση και κάτω από την έντονη πίεση της αντιπολίτευσης.

Σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα και τις δικαστικές εμπλοκές στελεχών, η κα. Γιαννακοπούλου ανέφερε ότι οι διαδοχικές υποθέσεις (από τον ΟΠΕΚΕΠΕ μέχρι τις εξελίξεις με τον κ. Αβραμόπουλο και την κα. Ασημακοπούλου) δημιουργούν μια εξαιρετικά βαριά περιρρέουσα ατμόσφαιρα. «Τα διαρκή σκάνδαλα βαραίνουν πάρα πολύ τη διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη», δήλωσε, συμπληρώνοντας ωστόσο πως το ΠΑΣΟΚ, ως θεσμικό και σοβαρό κόμμα, τοποθετείται πάντα με ψυχραιμία και χωρίς ακρότητες, σεβόμενο τις διαδικασίες της Δικαιοσύνης.

Τέλος, η κα. Γιαννακοπούλου άσκησε κριτική σε φωνές της αντιπολίτευσης που επιχειρούν να μονοπωλήσουν την έννοια της ηθικής στην πολιτική. Χαρακτήρισε ως «λαϊκισμό» και «φωτοβολίδα» τη ρητορική περί «κομμάτων των εντίμων και των ανεντίμων», τονίζοντας πως έντιμοι άνθρωποι υπάρχουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους και πως κανένας δεν μπορεί να εμφανίζεται ως «Μεσσίας» φορώντας λευκή ρομφαία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://nadiagiannakopoulou.gr/wp-content/uploads/2024/07/20240717-Giannakopoulou-White_WhiteRGB-PASOK.png
Επικοινωνία
giannakopoulounadia@gmail.com