Εμφάνιση στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 – 16.04.2026
Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, φιλοξενήθηκε σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, όπου προέβη σε μια σειρά από καίριες παρεμβάσεις για το Κράτος Δικαίου, το σκάνδαλο των υποκλοπών και τις εξελίξεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Η κ. Γιαννακοπούλου υπογράμμισε τη σημασία της πρωτοβουλίας του Νίκου Ανδρουλάκη για τη διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή, τονίζοντας ότι η πρόσφατη απόφαση της δικαιοσύνης να ανοίξει ξανά την έρευνα για τις υποκλοπές αναδεικνύει σοβαρότατα ερωτήματα, ακόμη και για ζητήματα κατασκοπείας, ειδικά ως προς τη σύμπτωση των στόχων μεταξύ ΕΥΠ και παράνομου λογισμικού.
Αναφερόμενη στο ζήτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, η Βουλευτής έκανε λόγο για ένα «απόστημα με γαλάζιο χρώμα», σημειώνοντας ότι η δικογραφία της Ευρωπαίας Εισαγγελέως εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη διαχείριση του ευρωπαϊκού χρήματος. Χαρακτήρισε ως δείγμα πανικού τις επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών κατά των ελεγκτικών θεσμών και τόνισε πως θα είναι αδιανόητο για τη δημοκρατική λειτουργία του Κοινοβουλίου αν η Νέα Δημοκρατία δεν υπερψηφίσει την άρση ασυλίας των εμπλεκόμενων βουλευτών της.
Τέλος, η κ. Γιαννακοπούλου στάθηκε στην περίπτωση του κ. Λαζαρίδη, σημειώνοντας ότι η ουσία του προβλήματος έγκειται στην καταστρατήγηση του νόμου για την κατάληψη θέσης στο δημόσιο χωρίς τις νόμιμες προδιαγραφές. Υπενθύμισε μάλιστα τη στάση της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας σε παλαιότερες περιπτώσεις εργαζομένων, επισημαίνοντας την ανάγκη για ίση μεταχείριση και απόδοση ευθυνών, καθώς τέτοιες πρακτικές πλήττουν τη συνολική αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος.

