Χθες το μεσημέρι ήμουν καλεσμένη του Γιάννη Ντσούνου και του Χρήστου Κούτρα στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ. Στην συζήτηση μας αναφερθήκαμε στις μετακινήσεις στελεχών από το ένα κόμμα στο άλλο, αλλά και στην τροπολογία που κατέθεσε η Κυβέρνηση για το κόμμα του κ. Κασιδιάρη.
Στην τοποθέτηση μου σχετικά με τις μετακινήσεις στελεχών μεταξύ των κομμάτων, τόνισα:
«Αυτή τη στιγμή στο ΠΑΣΟΚ δραστηριοποιούμαστε μια γενιά στελεχών που χωρίς να έχουμε καμία ευθύνη για τα παρελθόν, μείναμε στα δύσκολα χρόνια για το χώρο, όταν άλλοι σύντροφοι προτίμησαν να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, σαν τα ποντίκι από το καράβι για να πάρουν θέσεις, αξιώματα, Υπουργεία και γραμματείες σε άλλα κόμματα.
Εμάς αυτή η λογική της καρέκλας δεν μας αφορά. Τόσο ο Πρόεδρος μας ο Νίκος Ανδρουλάκης, όσο και όλοι εμείς τοποθετούμαστε θεσμικά, αξιακά, με ήθος και αρχές.
Σε κάθε περίπτωση το τι γίνεται στα άλλα κόμματα δεν μας αφορά. Όμως εδώ πρέπει να αναδείξουμε το ζήτημα ουσίας που ανακύπτει με την στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί με την υποψηφιότητα του κ. Αντώναρου που ήταν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Καραμανλή που χρεοκόπησε την χώρα, μας έχουν μπερδέψει. Δεν καταλαβαίνουμε αν τελικά συμφωνούν ή αν διαφωνούν με τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Καραμανλή.
Όμως θα πρέπει να δούμε και την γενικότερη εικόνα, με τις υποψηφιότητες από την μια του κ. Μιθριδάτη, με τα γνωστά ομοφοβικά και σεξιστικά σχόλια, και από την άλλη με εκείνη του κ. Αντώναρου. Τελικά μας δημιουργείται η απορία, υπάρχει ένα αξιακό πλαίσιο αρχών το οποίο συνδέει τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ ή απλά μαζεύουν οποιονδήποτε υποψήφιο που μπορεί να τους φέρει κάποιους ψήφους; »
Σχετικά με την τροπολογία ανέφερα:
«Το ΠΑΣΟΚ για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα Δημοκρατίας, όπως αυτό του νεοναζιστικού μορφώματος το οποίο προσπαθεί να ενδυθεί τον μανδύα του πολιτικού κόμματος, μιλά πάντα υπεύθυνα και σοβαρά, χωρίς ήξεις αφίξεις ή να κρύβεται πίσω από το δάκτυλο του, όπως κάνουν άλλες πολιτικές δυνάμεις. Από την πρώτη στιγμή λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ έδωσε το παρόν καταθέτοντας νομοτεχνικές βελτιώσεις, εκ των οποίων την μια και πολύ σημαντική (για το θέμα της πραγματικής ηγεσίας), την έκανε δεκτή η Κυβέρνηση ύστερα από την πίεση που ασκήσαμε. Το ΠΑΣΟΚ είχε πιέσει και για το θέμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, όμως τότε η Κυβέρνηση κώφευε και έρχεται ακόμα μια φορά να νομοθετήσει εκ των υστέρων.»