«Ισχυρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ από την πρώτη Κυριακή»

Έμεινε μια εβδομάδα έως τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ποιο λέτε ότι είναι το κυρίαρχο διακύβευμα;

Σε λίγες μέρες οι Έλληνες πολίτες καλούνται να ψηφίσουν σε μια κρίσιμη εκλογική μάχη για το μέλλον της χώρας. Δύο διαφορετικά μοντέλα διακυβέρνησης απέτυχαν τα προηγούμενα χρόνια. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη χαρακτηρίζεται από την κατάρρευση του δήθεν επιτελικού κράτους, τις πελατειακές σχέσεις, την αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων, την υπονόμευση του κράτους δικαίου και των ανεξάρτητων αρχών, την μεταρρυθμιστική άπνοια , τις υποκλοπές. Πριν απ΄ αυτή, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γέμισε υποσχέσεις και ψέματα την κοινωνία, έπαιξε στα ζάρια την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε, έφερε ένα ακόμα Μνημόνιο, χρέωσε άλλα 100 δις. ευρώ την Οικονομία, παραχώρησε για 100 χρόνια την δημόσια περιουσία στο Υπερταμείο, τσάκισε με υπερφορολόγηση την μεσαία τάξη, υπονόμευσε τους θεσμούς, προσπάθησε με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις να ελέγξει τα Μ.Μ.Ε και τους αρμούς της εξουσίας.

Οι εκλογές αυτές πρέπει να σηματοδοτήσουν μια νέα αρχή με ενισχυμένο το ΠΑΣΟΚ, να αποτελέσουν μια τομή. Στην κοινωνία ωριμάζει όλο και περισσότερο η ανάγκη μιας νέας Αλλαγής . Γι’ αυτό  ζητάμε  να έχουμε μία ισχυρή εντολή ώστε να εξασφαλίσουμε την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Να γίνουμε εμείς το κανάλι, ώστε ο θυμός και η αγανάκτηση, η αναζήτηση και η αμφισβήτηση  να μετουσιωθούν σε πολιτική πράξη.

Διακηρυγμένος στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό. Πόσο εφικτό θεωρείτε να πετύχετε αυτό το στόχο;

Η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη εξέφρασε την θέληση για ανανέωση του ΠΑΣΟΚ, ενωτική πορεία και δυνάμωμα του ΠΑΣΟΚ, ώστε να πρωταγωνιστήσει και πάλι στις πολιτικές εξελίξεις, να βάλει την σφραγίδα του στην πορεία της χώρας. Μ΄ αυτές τις σκέψεις πορευόμαστε προς τις εκλογές, με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, ανανεωμένα ψηφοδέλτια και δυναμισμό. Η επαφή μας με τους πολίτες, η επαφή και ο διάλογος που έχω καθημερινά σε κάθε δήμο, κάθε γειτονιά, κάθε χώρο της Δυτικής Αθήνας με γεμίζει αισιοδοξία για την εκλογική μας επίδοση. Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούμε να είμαστε η μεγάλη θετική εξέλιξη των εκλογών με ισχυρό διψήφιο ποσοστό, σηματοδοτώντας την αρχή μιας διαδικασίας ανασύνθεσης των πολιτικών συσχετισμών και μιας νέας πορείας της χώρας.

Γιατί ένας νέος ψηφοφόρος να εμπιστευτεί το ΠΑΣΟΚ και πώς θα τους πείσετε να προσέλθουν στις κάλπες και να μην επιλέξουν να καθίσουν στον καναπέ;

Οι νέοι άνθρωποι που θα ψηφίσουν βίωσαν πάνω από δέκα χρόνια μια περίοδο γεμάτη προβλήματα για αυτούς και τις οικογένειες τους. Χρεοκοπία, Μνημόνια, πανδημία, πόλεμος στην Ουκρανία, τουρκικές προκλήσεις, ενεργειακή κρίση , ακρίβεια, ένταση των φαινομένων της κλιματικής κρίσης. Προβληματίζονται, αναζητούν την δική τους απάντηση για μια νέα πορεία στο μέλλον, αλλαγές στην χώρα, χώρο για να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, εργασίες με μισθούς που αρμόζουν στα εφόδια που έχουν.

Απέναντι σ΄ αυτά, η δύναμη που μπορεί να εκφράσει την αμφισβήτησή τους και τις αναζητήσεις τους για απαντήσεις σε αυτά που τους απασχολούν, ο δρόμος για να έρθει μια νέα αλλαγή, είναι να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ, μια δύναμη που  μιλάει με ειλικρίνεια, που έχει διατυπώσει σαφείς προτάσεις για όσα τους απασχολούν. Τους καλούμε να έρθουν μαζικά να ψηφίσουν και να βάλουν την σφραγίδα τους σε μια νέα πορεία , στηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ.

Πολύ συζήτηση γίνεται για τις μετεκλογικές συνεργασίες. Θα μπορούσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπό προϋποθέσεις να συνεργαστεί με το πρώτο κόμμα; Ή είστε διατεθειμένοι να στηθούν δεύτερες ή ακόμα και τρίτες κάλπες;

Η συζήτηση αυτή τόσο από την Ν.Δ όσο και από το ΣΥΡΙΖΑ γίνεται εντελώς προσχηματικά. Στην προεκλογική περίοδο αυτοαποκαλύπτονται, δείχνοντας ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να αλιεύσουν ψήφους από τον χώρο μας. Εμείς καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για την περίπτωση που θα υπάρχει η ανάγκη μιας Κυβέρνησης συνεργασίας. Αν έχουμε ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, θα μας έχει δοθεί η ισχυρή λαϊκή εντολή για το δεύτερο βήμα που είναι οι προγραμματικές συγκλίσεις εάν και εφόσον είναι αυτές επιτεύξιμες. Και στη συνέχεια, ακολουθούν τα πρόσωπα τα οποία πρέπει να νοηματοδοτήσουν και να συμβολίσουν την αλλαγή. Δεν μπορείς με τα ίδια πρόσωπα των πρωθυπουργών των κυβερνήσεων και των συστημάτων εξουσίας που κόστισαν στο λαό μας τα προηγούμενα χρόνια να συμβολίσεις και να εφαρμόσεις νέες πολιτικές. Είμαστε μία πολιτική δύναμη που έχει πει ορθά κοφτά τι θέλει να συμβεί.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει μιλήσει  για πρόσωπο κοινής αποδοχής για τη θέση του πρωθυπουργού. Τι χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει αυτό το πρόσωπο;

Αν έχει συμφωνηθεί ένα σαφές προγραμματικό πλαίσιο προγραμματικών προτεραιοτήτων , θα μένει σε εκκρεμότητα η επιλογή ενός Πρωθυπουργού και ενός κυβερνητικού σχήματος που θα μπορεί να εκφράσει αυτή την προωθητική σύνθεση. Είναι προφανές ότι το πρόσωπο αυτό δεν μπορεί να είναι ο Κ. Μητσοτάκης ή ο Α. Τσίπρας, αλλά ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, με επάρκεια, πλήρη εξουσιοδότηση και στίγμα μεταρρυθμισμού, ένα προσώπου που θα εκφράζει την θέληση να προχωρήσουν βαθιές αλλαγές, τομές που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία.

Ποιο είναι το σύνθημα της προεκλογικής σας εκστρατείας  και ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους ψηφοφόρους της περιφέρειάς σας, στον Δυτικό Τομέα Αθηνών;

Στο φυλλάδιό μου το κεντρικό σύνθημα είναι « Προχωράω μπροστά- κοιτώντας πίσω – Τις ρίζες μας». Σ΄ αυτό συμπυκνώνεται το παρελθόν με το μέλλον, η ανάγκη να κοιτάξουμε τολμηρά μπροστά αναλογιζόμενοι όλα αυτά που έφεραν τις αλλαγές στην Ελλάδα, τις δεκάδες μεταρρυθμίσεις που έχουν την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ, όλα αυτά που αλλάξαμε στα Δυτικά για να δούμε ένα νέο αναπτυξιακό, περιβαλλοντικό άλμα της περιοχής μας . Στους ανθρώπους της Δυτικής Αθήνας που είδαν τη συνεχή προσπάθειά μου να είμαι παντού και να παλεύω με εκατοντάδες παρεμβάσεις στην Βουλή για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τις γειτονιές μας, τους ζητάω να με εμπιστευτούν και πάλι για να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά, πιο απαιτητικά. Έχουμε πολλά να κάνουμε πάντα μαζί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s