«Οι εκλογές αυτές πρέπει να σηματοδοτήσουν μια νέα αρχή με ενισχυμένο το ΠΑΣΟΚ»

Η κλεψύδρα γύρισε. Σε λίγες μέρες οι Έλληνες πολίτες καλούνται να ψηφίσουν σε μια κρίσιμη εκλογική μάχη για το μέλλον της χώρας. Δύο διαφορετικά μοντέλα διακυβέρνησης απέτυχαν τα προηγούμενα χρόνια. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη χαρακτηρίζεται από την κατάρρευση του δήθεν επιτελικού κράτους, τις πελατειακές σχέσεις, την αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων, την υπονόμευση του κράτους δικαίου και των ανεξάρτητων αρχών, την μεταρρυθμιστική άπνοια, αλλά και προβληματικά στοιχεία για την Δημοκρατία, όπως αναδείχθηκε με τις υποκλοπές. Πριν απ΄ αυτή, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γέμισε υποσχέσεις και ψέματα την κοινωνία, έπαιξε στα ζάρια την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε., έφερε ένα ακόμα Μνημόνιο, χρέωσε άλλα 100 δις. ευρώ την Οικονομία, παραχώρησε για 100 χρόνια την δημόσια περιουσία στο Υπερταμείο, τσάκισε με υπερφορολόγηση την μεσαία τάξη, υπονόμευσε τους θεσμούς, προσπάθησε με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις να ελέγξει τα Μ.Μ.Ε και τους αρμούς της εξουσίας. Και οι δύο μαζί παριστάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα για την άθλια κατάσταση του ΟΣΕ και του σιδηροδρομικού δικτύου. Και οι δύο αντιπαρατίθενται ποιοι έκαναν τις λιγότερες ή περισσότερες παρακολουθήσεις. Και οι δύο αντιπαρατίθενται για το ποιος άφησε ανυπεράσπιστη  την πρώτη κατοικία. Και ο κατάλογος των απίστευτων αυτών συγκρίσεων δεν έχει σταματημό. Γι’ αυτούς τους λόγους η απαίτηση Αλλαγής είναι πιο επιτακτική παρά ποτέ.

Οι εκλογές αυτές πρέπει να σηματοδοτήσουν μια νέα αρχή με ενισχυμένο το ΠΑΣΟΚ, να αποτελέσουν μια τομή. Πρόκειται για εθνική αναγκαιότητα. Το θέμα επομένως σ΄ αυτές τις εκλογές δεν είναι να ψηφίσουμε τον λιγότερο κακό, να στηρίξουμε το λιγότερα αποτυχημένο σύστημα διακυβέρνησης, επηρεασμένοι από επικοινωνιακά παίγνια και ψευτοδιλήμματα. Γι’ αυτό καλούμε ως ΠΑΣΟΚ τους πολίτες να ψηφίσουν για την Ελλάδα στην οποία αξίζει να ζούμε. Να μας εμπιστευτούν. Για το κράτος που θα εγγυάται το δημόσιο συμφέρον, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δίκαιη ανάπτυξη, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Σε μια οικονομία ανθεκτική, βιώσιμη, ελληνική, με αξιοπρέπεια και ευημερία για όλους. Ναι, έχουμε πλήρη συνείδηση των κρίσιμων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα και  είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε θετικά, προωθητικά . Έχουμε ένα σύγχρονο πρόγραμμα , ένα εξαιρετικό δυναμικό και την εμπειρία χρόνων που ως κυβερνώσα παράταξη αλλάξαμε την Ελλάδα με μεγάλες μεταρρυθμίσεις, έργα, νέες πολιτικές.

Στην κοινωνία ωριμάζει όλο και περισσότερο η ανάγκη μιας Αλλαγής. Γι’ αυτό  ζητάμε  να έχουμε μία ισχυρή εντολή ώστε να εξασφαλίσουμε την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Να γίνουμε εμείς το κανάλι ώστε ο θυμός και η αγανάκτηση, η αναζήτηση και η αμφισβήτηση  να μετουσιωθούν σε πολιτική πράξη. Να αντιμετωπίσουμε επιτέλους καίρια προβλήματα όπως ο εκσυγχρονισμός  του ΕΣΥ ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών.  Η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος που να αναπτύσσει γνώσεις και δεξιότητες, ώστε οι νέοι μας να έχουν τα εφόδια να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και το έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό πρόβλημα σε μια χώρα που συρρικνώνεται πληθυσμιακά και κανείς δεν ασχολείται ουσιαστικά. Να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα της έμφυλης βίας, των γυναικοκτονιών αλλά και τα άκρως ανησυχητικά φαινόμενα παραβατικότητας από νέους, την βία στα σχολεία, τις συμμορίες που συγκροτούνται.

Έχουμε  πολλά να κάνουμε, να συμβάλουμε με προτάσεις και πολιτικές που οι άλλοι δεν μπορούν. Αυτό και θα πράξουμε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s