«Το βαρέλι δεν έχει πάτο για τον ΣΥΡΙΖΑ»

Βλέπουμε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρούν σε προκλητικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Αλέξης Τσίπρας διέγραψε ήδη ένα στέλεχος του κόμματος. Αρκεί όμως αυτό, υπάρχει κάτι βαθύτερο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Όπως φαίνεται, το βαρέλι δεν έχει πάτο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Είχαμε τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων του θύματος, με ευθύνη προφανώς του ΣΥΡΙΖΑ. Και μετά υπήρξε η επιχείρηση υποβάθμισης των εγκληματικών πράξεων του κ. Γεωργούλη, καθώς επίσης και η προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης μιας τόσο σοβαρή νομικής υπόθεσης.

Και δυστυχώς έχουμε τώρα υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν χολερικά σχόλια απέναντι στο θύμα, τα οποία πραγματικά προκαλούν οργή – το λιγότερο. Ομοίως οργή προκαλεί και το γεγονός ότι υπάρχουν γυναίκες, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αναπαράγουν άθλια δημοσιεύματα κίτρινων φυλλάδων.

Αναρωτιέμαι ποια είναι η προσωπική άποψη του κυρίου Τσίπρα για όλα αυτά. Αν εννοεί τη θέση που πρόσφατα εξέφρασε, ότι είναι με τα θύματα και όχι με τους θύτες! Αν το εννοεί, η μοναδική κίνηση στην οποία θα μπορούσε να προβεί –και δεν την έχει κάνει– είναι η άμεση διαγραφή όλων των στελεχών τα οποία βγήκαν και αναπαρήγαγαν αισχρές και χυδαίες φήμες στο Διαδίκτυο, επιχειρώντας μια δολοφονία χαρακτήρα. Δεν θα το επιτρέψουμε και προφανώς δεν αρκεί μόνο η διαγραφή ενός στελέχους.

Περιμένουμε άμεσες ενέργειες!

Εκτιμάτε πως έπειτα από όλα όσα έχουν συμβεί ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει οποιοδήποτε παράθυρο συνεργασίας;

Εμείς από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι μας χωρίζουν πάρα πολλά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως μας χωρίζουν και πάρα πολλά με τη Νέα Δημοκρατία. Και βεβαίως η υποκριτική αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος, όπως είναι η καταγγελία του θύματος για σεξουαλική κακοποίηση από τον κύριο Γεωργούλη, ο τρόπος που το έχει αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει μία τεράστια διαφορά μας.

Θα σας πω, όμως, ότι έχουμε μία ξεκάθαρη θέση: αποκλειστικός κριτής για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα των εκλογών είναι ο ελληνικός λαός. Γι’ αυτό κι εμείς ζητούμε την ισχυροποίηση των ποσοστών μας. Γι’ αυτό ζητούμε ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό προκειμένου να ακουστεί ισχυρά η φωνή μας την επόμενη μέρα. Και τότε να δούμε και να διερευνήσουμε αν υπάρχει η δυνατότητα προγραμματικών συγκλίσεων.

Με όλα αυτά, όμως, τα οποία βλέπω και με την υποκριτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ –από τον οποίο, επιμένω, διέρρευσαν τα στοιχεία του θύματος, κάτι που είναι αδιανόητο και κατάπτυστο– αποδεικνύεται πόσο πολλά μας χωρίζουν. Παράλληλα, μας χωρίζει η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα εθνικά θέματα, καθώς επίσης και στον αμυντικό εξοπλισμό της χώρας.

Κόκκινη γραμμή για εμάς είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τον φράχτη στον Έβρο, καθώς και η στάση του όταν ήταν στην εξουσία και μιλούσε για αρμούς της εξουσίας και έλεγχο της Δικαιοσύνης. Επίσης, η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο πετσόκομμα της μεσαίας τάξης και την υπερφορολόγησή της είναι σαφώς κάτι που μας διαχωρίζει.

Εμείς έχουμε άλλου είδους τοποθέτηση σε όλα αυτά τα ζητήματα. Όπως βέβαια έχουμε και μεγάλες διαφορές με τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Θα πρέπει, όμως, να δούμε αν θα υπάρξει περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων και, εφόσον κάτι τέτοιο γίνει, εκείνο που θα πρέπει να δούμε είναι μια συμφωνία για τα πρόσωπα.

Άνθρωποι οι οποίοι έχουν αποτύχει στο μοντέλο διακυβέρνησής τους, όπως είναι ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Μητσοτάκης, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να «εκφράσουν» τη συνεργασία και τη συμφωνία σε μια κυβέρνηση μετά την 21η Μαΐου.

Πώς μπορούμε ως κοινωνία και ως πολιτεία να διαφυλάξουμε όχι μόνο την ανωνυμία των θυμάτων αλλά και να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα που αναμφισβήτητα το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί;

Θα πρέπει να σας πω, όχι απλά ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της Βουλής, αλλά ως γυναίκα και μητέρα τριών κοριτσιών, ότι αυτό είναι ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε. Δηλαδή την έμφυλη βία, τις κακοποιητικές συμπεριφορές απέναντι στις γυναίκες.

Έχουμε κάνει αγώνες όλα αυτά τα χρόνια, μετά το κίνημα #me_too και τη θαρραλέα απόφαση της κυρίας Μπεκατώρου να καταγγείλει την κακοποίησή της. Έχουμε υψώσει τη φωνή μας και έχουμε κάνει πολλή δουλειά στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, για σειρά πολιτικών ενθάρρυνσης των θυμάτων, ώστε να βγουν και να σπάσουν τη σιωπή τους καταγγέλλοντας κακοποιητικές συμπεριφορές.

Νομίζω ότι αυτό έχει αρχίσει να γίνεται, αλλά χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη στήριξη των γυναικών προς αυτήν την κατεύθυνση. Και όλα αυτά που έχουν γίνει, κυρίως από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, λειτουργούν δυστυχώς προς την αντίθετη κατεύθυνση. Η στήριξη των θυμάτων, η προστασία τους, η νομική θωράκισή τους –και με αλλαγή της νομοθεσίας προκειμένου να μην υπάρχει διαρροή των στοιχείων τους– είναι για εμάς προτεραιότητα.

Αυτό που γίνεται σήμερα είναι ένας δεύτερος βιασμός. Αυτό που υπόκειται η γυναίκα αυτήν τη στιγμή είναι μία ακόμη κακοποίηση. Αυτό δεν μπορούμε να το καταλάβουμε; Η έγνοια μου –ως γυναίκα και ως μητέρα τριών κοριτσιών– είναι το πώς θα μπορέσουμε να στηρίξουμε όσο περισσότερο γίνεται τις γυναίκες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s