«Που είναι αυτοί οι δήθεν δικαιωματιστές που κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που διέρρευσαν το όνομα του θύματος στην δημοσιότητα, αφαιρώντας της το δικαίωμα της ανωνυμίας;»

Σήμερα το μεσημέρι στο Δελτίο Ειδήσεων συζητήσαμε με τον  Γιώργο Ευγενίδη, σχετικά με τις μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει με τις σοβαρές ποινικές καταγγελίες για έμφυλη βία κατά του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, αλλά και για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών.

Σχετικά με την υπόθεση του κ. Γεωργούλη, ανέφερα:

«Είναι μια πάρα πολύ σοβαρή καταγγελία που θα πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος. Τα τελευταία τρία χρόνια, η Επιτροπή Ισότητας της Βουλής και εγώ ως Αντιπρόεδρος της, έχουμε δώσει αγώνες για να σπάσει η σιωπή και να βρουν τα θύματα της έμφυλης βίας το θάρρος να βγουν και να καταγγείλουν κακοποιητικές συμπεριφορές.

Σήμερα έχουμε μπροστά μας αυτή την τόσο σοβαρή υπόθεση και βλέπουμε τον κ. Γεωργούλη να κάνει απαράδεκτες δηλώσεις του τύπου “τώρα το θυμήθηκε μετά από 3 χρόνια”, όταν το θύμα έχει καταθέσει την καταγγελία της από την πρώτη στιγμή στην Βελγική Δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα το κόμμα του κ. Γεωργούλη, δεν έχει να δηλώσει τίποτα για αυτή την καταγγελία; Δεν έχει να δηλώσει τίποτα για αυτή την δευτερογενή θυματοποίηση της καταγγέλλουσας; Και εν τέλει το όνομα του θύματος ποιος το έδωσε στην δημοσιότητα, αν όχι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ;

Η ποινική προδικασία στο Βέλγιο είναι μυστική, μέχρι χθες κανένας δεν γνώριζε τίποτα και ξαφνικά- όταν φτάνει η υπόθεση στην Ελλάδα – βλέπουμε να δημοσιοποιείται το όνομα του θύματος. Τι έχουν να πουν όλοι αυτοί δήθεν δικαιωματιστές που κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που διέρρευσαν το όνομα του θύματος στην δημοσιότητα, αφαιρώντας της το δικαίωμα της ανωνυμίας;»

Τοποθετούμενη για το ενδεχόμενο συνεργασιών, τόνισα:

«Βλέπουμε την τοξικότητα και το διχαστικό κλίμα που επικρατεί και καλλιεργείται από τα δύο κόμματα αυτού του μικρού ψευδοδικομματισμού. Μιλάμε για δύο κόμματα που εκπροσωπούν δύο μοντέλα διακυβέρνησης που έχουν αποτύχει. Όλοι γίναμε μάρτυρες των αποτελεσμάτων του “επιτελικού κράτους” του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ, και της αποτυχίας του στην διαχείριση όλων των κρίσεων και ειδικά της ακρίβειας που όλοι την βιώνουμε καθημερινά. Βέβαια κανείς μας δεν ξεχνά και τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, όταν η χώρα έφτασε ένα βήμα πριν την καταστροφή.

Αυτό που εμείς ζητάμε από τους πολίτες είναι η ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ με ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, προκειμένου να έχουμε μια ισχυρή φωνή για να εφαρμόσουμε Σοσιαλδημοκρατικές πολιτικές την επόμενη ημέρα. Όμως αυτό που προέχει είναι να εκφραστεί ο λαός και αν αποφασίσει ότι θέλει Κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία εμείς θέλουμε να συνεισφέρουμε με Σοσιαλδημοκρατικές πολιτικές και βεβαίως χωρίς τους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη, οι οποίοι έχουν κριθεί και έχουν αποτύχει.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s