«Η Βουλή έκανε το καθήκον της απέναντι στο κόμμα Κασιδιάρη, τώρα είναι η ώρα του Άρειου Πάγου»

Χθες το πρωί ήμουν καλεσμένη του Δημήτρη Καμπουράκη και της Σοφίας Φασουλάκη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open. Στην συζήτηση μας αναφερθήκαμε στο ενδεχόμενο έγκρισης από τον Άρειο Πάγο του ακροδεξιού συνδυασμού που πρωτοστατεί ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης, την υποψηφιότητα του γνωστού (για τους σεξιστικούς στίχους του) ράπερ Μιθριδάτη με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για το μείζον θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού.

Σχετικά με τον κομματικό συνδυασμό του κ. Κασιδιάρη, τόνισα ότι:

«Πριν λίγο καιρό η Βουλή έπραξε τα δέοντα, νομοθετώντας ένα θεσμικό πλαίσιο που έθετε ένα ανάχωμα στο νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και τον παραφυάδων της. Ένα θεσμικό πλαίσιο που το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε, καθώς είμασταν το πρώτο κόμμα που είχε επισημάνει την ανάγκη θεσμοθέτησης του συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου.

Συγκεκριμένα, η ψηφισθείσα τροπολογία, δίνοντας πολύ μεγάλη προσοχή στην Συνταγματική επιταγή, αναφέρονταν σε κόμματα που έχουν καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση και τα στελέχη τους που είναι καταδικασμένα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Οποιαδήποτε άλλη διατύπωση με την προσθήκη ιδεολογικής ταυτότητας στην συγκεκριμένη τροπολογία, θα ήταν πολύ επίφοβο να κριθεί αντισυνταγματική.

Περιμένουμε λοιπόν την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της και να εφαρμόσει τον νόμο.»

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του κ. Μιθριδάτη, είπα:

«Η προσέγγιση της νεολαίας δεν γίνεται αποκλειστικά και μόνο με επικοινωνιακούς όρους, ήτοι με την υποψηφιότητα κάποιου γνωστού ράπερ ή την υιοθέτηση της αργκό που μεταχειρίζονται οι νέοι. Η προσέγγιση της νεολαίας γίνεται με πολιτικές που δίνουν απαντήσεις στους προβληματισμούς της και τις αγωνίες της.

Όμως αναρωτιέμαι πως ο κατά τα άλλα λαλίστατος Τομέας Ισότητας του ΣΥΡΙΖΑ, που κρίνει τους πάντες και τα πάντα, δεν έχει να δηλώσει τίποτα τόσο για την επιλογή του κ. Τσίπρα, όσο και για τους απαράδεκτα σεξιστικούς και ομοφοβικούς στίχους – δηλώσεις του κ. Μιθριδάτη.»

Τέλος για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού, επισήμανα:

«Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε και είναι κάθετα αντίθετο σε κάθε σχέδιο ή προσπάθεια ιδιωτικοποίησης ενός δημόσιου αγαθού όπως το νερό. Ζητούμενο και προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ είναι να διασφαλιστεί η ορθή τιμολόγηση του νερού μέσα από μια δημόσια αρχή και όχι από κάποια ρυθμιστική αρχή που δεν λογοδοτεί πουθενά ή από κάποιον ιδιώτη»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s