«Το μεγάλο ζητούμενο δεν είναι αν θα είναι ο Κ. Μητσοτάκης ή Α. Τσίπρας Πρωθυπουργός , αλλά πως θα γίνουν οι μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.»

Εμφάνιση στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ

Σήμερα το πρωί, με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο, σχολιάσαμε τις πολιτικές εξελίξεις στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

Στην τοποθέτηση μου, τόνισα ότι :

«Το ΠΑΣΟΚ ως σοβαρό και υπεύθυνο κόμμα, κινείται πάντα με γνώμονα το συμφέρoν της χώρας, ως εκ τούτου οι τακτικισμοί δεν μας αφορούν.

Από εκεί και πέρα η θέση του ΠΑΣΟΚ για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών είναι ξεκάθαρη και την εξέφρασε ο Πρόεδρος μας, ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στην όποια συζήτηση πιθανής συνεργασίας θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τρείς παράγοντες. Ο πρώτος παράγοντας είναι οι πολιτικοί συσχετισμοί που θα διαμορφωθούν από το αποτέλεσμα των εκλογών, κανείς δεν μπορεί να προκαταβάλει την λαϊκή ετυμηγορία, γι’ αυτό και ζητούμε από τους πολίτες να ενισχύσουν σημαντικά τα εκλογικά μας ποσοστά, ώστε με ισχυρή φωνή να έχουμε αλλαγής πολιτικής πάνω σε Σοσιαλδημοκρατικές βάσεις. Δεύτερος παράγοντας είναι η διερεύνηση του κατά πόσο υπάρχει πεδίο προγραμματικών συγκλίσεων, πάνω στο ήδη κατατεθειμένο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Και τρίτος παράγοντας είναι η προβλεπόμενη και από το άρθρο 37 του Συντάγματος, συζήτηση και για τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την Κυβέρνηση που θα κληθεί να εφαρμόσουν αυτές τις πολιτικές. Γιατί καλώς ή κακώς τόσο ο Κ. Μητσοτάκης και το «επιτελικό του Κράτος», όσο και ο κ. Τσίπρας με τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης του έχουν κριθεί από τον Ελληνικό λαό και έχουν αποτύχει.

Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που έχει κάνει την αυτοκριτική του, και κρίθηκε με την σειρά από τους πολίτες πληρώνοντας δυσανάλογα μεγάλο κόστος και εν τελεί είναι εκτός διακυβέρνηση της χώρας για 10 σχεδόν χρόνια. Σήμερα κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα και προτείνουμε ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας. Μπορεί αυτή μας η πρόταση να δυσκολεύει τον κ. Μητσοτάκη ή τον κ. Τσίπρα, ο οποίος θα πρέπει να καταλάβει ότι ο όρος προοδευτική διακυβέρνηση δεν είναι κάποια ατάκα ή σλόγκαν αλλά προφανώς έχει ένα περιεχόμενο που σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα εξοπλιστικά ή στην αντιμετώπιση των δημοκρατικών θεσμών. Το ζητούμενο δεν είναι αν θα παραμείνει Πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης ή αν θα ξαναγίνει ο κ. Τσίπρας. Το μεγάλο ζητούμενο είναι πως θα γίνουν οι μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που έκανε καινοτόμες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις κόντρα ακόμα και στον κακό του εαυτό. Προχωράμε λοιπόν μπροστά, κοιτώντας πίσω, τις ρίζες μας.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s