“Ζητάμε ισχυρά ποσοστά για το ΠΑΣΟΚ για να μπορούμε να επιβάλουμε αλλαγές στο μοντέλο διακυβέρνησης και τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν.”

Εμφάνιση στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1:

Σήμερα το πρωί ήμουν καλεσμένη του Γιώργου Παπαδάκη και της Μαρίας Αναστασοπούλου, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, όπου συζητήσαμε για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και το τοξικό κλίμα που επικρατεί στον πολιτικό διάλογο.

Στην τοποθέτηση μου επισήμανα:

«Ο Πρόεδρος μας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, εξέφρασε ξεκάθαρα την πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ, ότι η όποια συζήτηση για μετεκλογική συνεργασία θα πρέπει να γίνει επί τριών βασικών παραγόντων. Πρώτος παράγοντας είναι οι πολιτικοί συσχετισμοί που θα διαμορφωθούν από το αποτέλεσμα των εκλογών, για αυτό ζητούμε από τους πολίτες την σημαντική ενίσχυση των εκλογικών μας ποσοστών για να έχουμε ισχυρή φωνή για τις θέσει και τις προτάσεις μας. Δεύτερος παράγοντας είναι να υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις και τρίτος παράγοντας είναι η συζήτηση – όπως προβλέπει και το Σύνταγμα στο άρθρο 37 – για τα πρόσωπα που θα κληθούν να υλοποιήσουν τις όποιες προγραμματικές συμφωνίες θα υπάρξουν. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει πρώτα συμφωνία για τις πολιτικές που θα ακολουθηθούν, και μετά για τα πρόσωπα.»

Σε κάθε περίπτωση το ΠΑΣΟΚ ενωμένο, προσέρχεται συντεταγμένα να δώσει μια σημαντική μάχη για την αλλαγή του μοντέλου διακυβέρνησης της χώρας  και την προώθηση σοσιαλδημοκρατικών πολιτικών. Είναι φανερό. Τόσο το μοντέλο του “επιτελικού κράτους” του κ. Μητσοτάκη, όσο και τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα έχουν αποτύχει και στην συνείδηση των πολιτών έχουν ήδη κριθεί.»

Και συνέχισα λέγοντας:

«Όλοι βλέπουμε την  εμπλοκή αρκετών στελεχών της ΝΔ σε μία σειρά από μείζονα ζητήματα ηθικής τάξης και επ’ αυτού η Κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις. Είναι αδιανόητο ότι κάθε λίγο έχουμε και από μια καταγγελία για στελέχη της ΝΔ, όπως ο κ. Πάτσης, ο κ. Καπάτος, η κα. Νικολάου  και άλλοι.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με όλη αυτή την ακρότητα και την τοξικότητα που επικρατεί στις δημόσιες συζητήσεις. Είναι δυνατόν να προχωρήσουμε με αυτό το κλίμα, ειδικά μετά την τομή από την τραγωδία των Τεμπών;

Αυτό το θέμα χρειάζεται μεγάλη προσοχή τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που με την στάση του πολλές φορές έχει πυροδοτήσει την τοξικότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η στάση του στο θέμα του κ. Πολάκη, όπου η Κεντροαριστερή στροφή τους, η στροφή στο Κέντρο κράτησε μόνο δύο εβδομάδες.

Ας αφήσουμε λοιπόν όλη αυτή την τοξικότητα και την στείρα αντιπαράθεση και ας συζητήσουμε για τα ουσιαστικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Η ακρίβεια εξακολουθεί  είναι ακόμα εδώ και ταλαιπωρεί τους πολίτες και δεν αντιμετωπίζεται με τα εκάστοτε pass της Κυβέρνησης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s