«Το  ερώτημα είναι αμείλικτο και αφορά και την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί επί χρόνια και οι δύο Κυβερνήσεις δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την σύμβαση;»

Σήμερα το πρωί ήμουν καλεσμένη της Άννας Λιβαθυνού και του Γιώργου Κακούση,  στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του Action 24. Στη συζήτηση μας αναφερθήκαμε στο ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, στα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων και για τις πολιτικές διεργασίες που έχει πυροδοτήσει η τραγωδία στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα στην τοποθέτηση μου, είπα:

«Δεν νομίζω ότι μπορεί να αποτελέσει πολιτικό κριτήριο για το αν θα υπάρξει ενδεχόμενο μετεκλογικής θεσμικής συνεργασίας, μια συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο μας, Νίκο Ανδρουλάκη. Το τι θα γίνει θεσμικά και σύμφωνα με το Σύνταγμα, μετά τις εκλογές θα καθοριστεί από την εκπεφρασμένη βούληση των πολιτών και από το αν θα υπάρξουν περιθώρια  προγραμματικών συγκλίσεων.

Το ΠΑΣΟΚ πάντα λειτουργούσε θεσμικά, σοβαρά και “έβαζε πλάτη” για την χώρα.

Ακόμα και τώρα στην τραγωδία των Τεμπών, το ΠΑΣΟΚ τήρησε μια σοβαρή στάση από την πρώτη στιγμή, κάνοντας ουσιαστική αντιπολίτευση και καταθέτοντας προτάσεις και θέσεις για τους σιδηροδρόμους, όπως αυτές που πρότεινε ο κ. Ανδρουλάκης με το πρόσφατο άρθρο – παρέμβαση του στον Κυριακάτικο τύπο.

Η αλήθεια είναι ότι τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι και το ΠΑΣΟΚ δεν καρπώνεται, ακόμα, κάτι από την αδιαμφησβήτητη και ραγδαία φθορά της Κυβέρνησης, που είναι το κύριο εύρημα των δημοσκοπήσεων. Όμως αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δούμε γενικότερα, καθώς οι πολίτες είναι δικαιολογημένα εξοργισμένοι, με την πλειοψηφία τους να κινείται στην γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων και να αποδίδει ευθύνες γενικότερα στο πολιτικό σύστημα και σε όσα κόμματα έχουν Κυβερνήσει.

Βέβαια αυτά είναι τα αποτελέσματα της αποκλειστικά επικοινωνιακής διαχείρισης του θέματος τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Με την μεν Κυβέρνηση να στέλνει το μέχρι πρόσφατα “εξαφανισμένο” αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών να κάνει αυτοψία στο σταθμαρχείο της Λάρισας, και τον δε κ. Τσίπρα να κάνει επιθεώρηση στο “γιαπί” του κέντρου τηλεδιοίκησης.

Όμως το αμείλικτο ερώτημα είναι ένα και αφορά και την ΝΔ, και τον ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί επί χρόνια και οι δύο Κυβερνήσεις δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την σύμβαση; »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s