«Οι δημοσκοπήσεις πρωτίστως δείχνουν μεγάλη φθορά της ΝΔ και της εμπιστοσύνης προς τον Πρωθυπουργό»

Σήμερα το πρωί ήμουν καλεσμένη του Δημήτρη Οικονόμου και του Άκη Παυλόπουλου στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, όπου σχολιάσαμε τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων και τις πολιτικές ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών.

Στην τοποθέτηση μου είπα:

«Η συζήτηση για δημοσκοπήσεις είναι άχαρη όταν ακόμα όλη η χώρα πενθεί και λαμβάνουν χώρα συγκεκριμένες κοινωνικές διεργασίες.

Σε κάθε περίπτωση, ως ΠΑΣΟΚ παρακολουθούμε προσεκτικά τα αποτελέσματα όλων των δημοσκοπήσεων και το κύριο εύρημα είναι η σημαντική πτώση που παρουσιάζει η Κυβέρνηση. Το οποίο είναι ένα εύρημα που αφορά μεν την Κυβέρνηση αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι το επιτελικό Κράτος, με το Πρωθυπουργικό γραφείο και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να έχουν – υποτίθεται – γνώση όλων των ζητημάτων, πλέον πλήττεται στην ουσία του. Τελικά ο κ. Μητσοτάκης είχε άγνοια;  Γιατί αυτό ουσιαστικά μας είπε με την δήλωση του ο κ. Οικονόμου χθες. Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, είναι ακόμα χειρότερο από όσα έχουν πει μέχρι σήμερα για να αποκρύψουν τις ευθύνες.

Αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους, είναι ότι υπάρχει μια διάχυτη οργή και θυμός στους πολίτες, που δημοκοπικά εκφράζεται με την αύξηση  των ποσοστών μικρότερων αντισυστημικών κομμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ στην πορεία προς τις εκλογές θα καταθέσει τις προτάσεις του και διεκδικούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Αυτή την στιγμή έχουμε το μοντέλο διακυβέρνησης της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αποτύχει, με την πλειοψηφία του κόσμου να είναι αναποφάσιστοι και να ψάχνει για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης που θα απαντά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να φορτώσουν τον μουτζούρη σε άλλους, να θυμίσουμε το ΠΑΣΟΚ «πλήρωσε» όλα τα κακά τις μεταπολίτευσης, έκανε την αυτοκριτική του και βρίσκεται εκτός Κυβέρνησης τα τελευταία 9 χρόνια.  Είμαστε το κόμμα των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, προς όφελος των πολιτών.     Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ προεκλογικά υπόσχονταν ότι θα εξασφαλίσουν τις μεταφορές και θα φτιάξουν το Κράτος. Ποια είναι τα αποτελέσματα τις διακυβέρνησης τους 4 χρόνια μετά; »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s