“Το μεγάλο ζητούμενο και απαίτηση της κοινωνίας  είναι να υπάρξει απόδοση ευθυνών όσο ψηλά και αν αυτές φτάνουν”

Χθες το μεσημέρι ήμουν καλεσμένη του Γιάννη Ντσούνου και του Χρήστου Κούτρα  στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ όπου αναλύσαμε τις πολιτικές εξελίξεις που πυροδότησε το τραγικό ατύχημα στα Τέμπη.

Στην τοποθέτηση μου επισήμανα ότι:

«Αυτό που βλέπουμε όλοι είναι ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά την όλη τραγική κατάσταση, «πετώντας την μπάλα» στην εξέδρα. Σαφώς και είναι σημαντικό ότι ο Πρωθυπουργός ζήτησε συγνώμη και ότι ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε (ο οποίος όμως θα είναι ξανά υποψήφιος), όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολύ σοβαρές ευθύνες στην Κυβέρνηση.

Η μέχρι τώρα στάση του Πρωθυπουργού αναλώνεται στο ότι ζήτησε συγνώμη, αλλά και στο να επιμερίσει τις ευθύνες σε όλους διαχρονικά σε σκοπό να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει η Κυβέρνηση του, μια Κυβέρνηση που βαίνει προς την ολοκλήρωση της θητείας της. Αλήθεια τι έκαναν τέσσερα ολόκληρα χρόνια; Σε ποιους νομίζει ότι απευθύνεται ο Πρωθυπουργός όταν δηλώνει ότι μέσα σε ενάμιση μήνα θα ολοκληρωθούν οι συμβάσεις που βάλτωναν για 9 χρόνια;  Και αν μπορούσε να επιλυθεί το πρόβλημα τόσο εύκολα, γιατί έπρεπε να χαθούν 57 ζωές για να παρθεί η απόφαση; Για ποιο λόγο δεν το έκαναν τόσο καιρό; Γιατί πρέπει πάντα να είμαστε επιμηθείς ;

Από την άλλη βλέπουμε και τον ΣΥΡΙΖΑ δια του τότε αρμόδιου Υπουργού, κου Σπίρτζη, να λέει ότι όλα έγιναν ορθά, χωρίς ούτε εκείνοι να απαντούν γιατί δεν προχώρησε επί των ημερών τους η ολοκλήρωση της σύμβασης.

Εν τέλει αν τα έκανα όλα καλά οι Κυβέρνησης της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, πως οδηγηθήκαμε σε αυτή την τραγωδία;

Όμως το μεγάλο ζητούμενο είναι να υπάρξει απόδοση ευθυνών όσο ψηλά και αν αυτές φτάνουν. Αλλά και επιτέλους να υπερβούμε τις αγκυλώσεις που μας κρατούν δέσμιους και να συνεννοηθούμε ώστε να λύσουμε αυτό το μπάχαλο που υπάρχει στις μεταφορές.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s