«Οι πολίτες και οι νέοι στέλνουν το μήνυμα της απαίτησης αν αντιμετωπιστούν επιτέλους οι παθογένειες του Κράτους, ζητούν από την Κυβέρνηση να δοθούν απαντήσεις και να αποδοθούν ευθύνες»

Σήμερα το πρωί με φιλοξένησαν ο Δημήτρη Οικονόμου και ο Άκης Παυλόπουλος στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, όπου και σχολιάσαμε την πολιτική οπτική της τραγωδίας των Τεμπών.

Στην τοποθέτηση μου, τόνισα:

«Έχουμε 57 οικογένειες που θρηνούν τα παιδιά τους, έχουμε μια κοινωνία που είναι συντετριμμένη και εξοργισμένη. Όλος αυτός ο κόσμος που συμμετείχε χθες στο συλλαλητήριο, όλα αυτά τα νέα παιδιά που διαδήλωσαν, έστειλαν το μήνυμα ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Δεν γίνεται να συνεχιστεί να υπάρχει ένα διαλυμένο Κράτος, που δεν μπορεί να διαχειριστεί τις διαχρονικές παθογένειες και τα προβλήματα του.

Είναι αδιανόητο να μπαίνουν τα παιδιά μας σε ένα τραίνο και να μην ξέρουμε αν θα βγουν ξανά. Δεν είναι ένα ακόμα θέμα επικοινωνιακής διαχείρισης, όπως βλέπουμε να κάνει η Κυβέρνηση. Ούτε είναι ένα θέμα μικροκομματικής αντιπαράθεσης και ενός πίνγκ – πόνγκ ευθυνών για το ποιος τα έκανε χειρότερα ή καλύτερα, και σε ποιο ποσοστό ολοκλήρωσε την σύμβαση ο κάθε ένας.

Είναι αλήθεια ότι η κατάσταση του σιδηρόδρομου είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα και αναμφίβολα έχει ευθύνες ο σταθμάρχης, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η Κυβέρνηση να κρυφτεί απλά και μόνο πίσω από το ανθρώπινο λάθος. Η κοινωνία ζητά απαντήσεις και να αποδοθούν ευθύνες.

Εδώ κρίνεται η αξιοπιστία του συνόλου του πολιτικού συστήματος, και αν θέλουμε πραγματικά να κοιτάξουμε στα μάτια ξανά τους πολίτες θα πρέπει, αφενός να αποδοθούν οι ευθύνες όσο ψηλά και αν φτάνουν και αφετέρου να υποσχεθούμε ότι θα κάνουμε τα αδύνατα – δυνατά το «ποτέ ξανά» να είναι πραγματικό, και με συνεννόηση να διορθώσουμε τις παθογένειες που αντιμετωπίζει το Κράτος.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s