«Να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για τις αιτίες που οδήγησαν στην τραγωδία και να απονεμηθούν οι ευθύνες»

Σήμερα το πρωί ήμουν καλεσμένη του Ιορδάνη Χασαπόπουλου και της Ανθής Βούλγαρη στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”, του Mega Channel. Στην συζήτηση μας επικεντρωθήκαμε στις πολιτικές προεκτάσεις της τραγωδίας στα Τέμπη.

Στην τοποθέτηση μου, επισήμανα:

«Η ουσία του θέματος και η οποία θα έπρεπε να μας απασχολεί, είναι πως έγινε η τραγωδία και πως θα αποφευχθεί να επαναληφθεί στο μέλλον. Αντίθετα βλέπουμε την Κυβέρνηση να επιδίδεται στην επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας με πρωτοκλασάτους Υπουργούς της να προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση, εργαλειοποιώντας ένα σοβαρό ζήτημα που δημιουργήθηκε μετά την τραγωδία με σκοπό να υπάρξει ένα πίνγκ – πόνγκ ευθυνών.

Στο ΠΑΣΟΚ δεν συμμεριζόμαστε απόψεις περί «στραβής στη βάρδια», αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Έτσι άμεσα μόλις δημοσιοποιήθηκε το αποτέλεσμα της ΕΔΕ, ο κ. Χαυτούρας τέθηκε εκτός ψηφοδελτίων. Ποια ήταν η στάση της ΝΔ αντίστοιχα για τον κ. Καραμανλή; Γιατί δεν τον βγάζουν από τα ψηφοδέλτια;

Βεβαίως και είναι σημαντικό ότι ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε, όμως δεν έχει ευθύνες; Πριν λίγο καιρό κουνούσε το δάκτυλο στην αντιπολίτευση και διατείνονταν ότι δεν τίθεται κανένα θέμα για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ταυτόχρονα θα πρέπει η Κυβέρνηση να μας απαντήσει και αν ισχύουν τα όσο ισχυρίζεται ο Βουλευτής της, ο κ. Τζαβάρας, ότι δηλαδή η μετάταξη του συγκεκριμένου υπαλλήλου από το Υπουργείο Παιδείας στον ΟΣΕ ως σταθμάρχης ήταν παράνομη καθώς δεν ανταποκρίνεται στα σχετικά κριτήρια.

Από την άλλη πλευρά περιμένουμε και από τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει και εκείνος την θέση του, καθώς ο κ. Σπίρτζης, ο αρμόδιος Υπουργός επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και με το δικό του μερίδιο ευθυνών για την κατάσταση του δικτύου, είναι εξαφανισμένος. Ενώ ταυτόχρονα βλέπουμε στα ψηφοδέλτια του να συμμετέχουν ο καταδικασμένος από το Ειδικό Δικαστήριο κ. Παππάς, αλλά και η κα Δούρου.

Όμως το μεγάλο ζήτημα είναι ότι ενώ έχουμε πολύ σοβαρά θέματα να επιλύσουμε, βλέπουμε να διεξάγεται ένα πίνγκ – πόνγκ ευθυνών μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος τα έκανε χειρότερα ή καλύτερα, ποιος εφάρμοσε ή δεν εφάρμοσε τα συστήματα ασφαλείας, όταν η ουσία είναι ότι από το 2014 έως το 2023, για 10 ολόκληρα χρόνια, δεν υλοποιήθηκε η σχετική σύμβαση και τα συστήματα ασφαλείας δεν εγκαταστάθηκαν.

Ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα όλα αυτά που συμβαίνουν και το τελευταίο που ζητά από όλο το πολιτικό σύστημα είναι αυτό το πίνγκ – πόνγκ ευθυνών. Άρα ας δώσουμε την δέουσα προσοχή και ας κάνει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων και κυρίως η Δικαιοσύνη την δουλειά της. Ας καλέσουν όλους εμπλεκόμενους, όποιοι και αν είναι, όσο ψηλά και αν είναι, ώστε να δούμε την αλήθεια, να δώσουμε απαντήσεις στον κόσμο και να αποδοθούν οι ευθύνες.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s