«Δίνουμε μια υπόσχεση στις μητέρες των αδικοχαμένων θυμάτων: Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτή την τραγωδία. Δεν θα επιτρέψουμε να μείνουν μετέωρα τα ερωτήματα και ατιμώρητοι όποιο και αν είναι».

Φέτος η μέρα αυτή πέφτει σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, στο κλίμα μιας εθνικής τραγωδίας που έχει πλημυρίσει θλίψη, οργή και πολλά αμείλικτα γιατί όλη την ελληνική κοινωνία που απαιτεί καθαρές απαντήσεις, ανάληψη ευθυνών, πρωτοβουλίες . Σήμερα στο μυαλό μας και στην καρδιά μας έχουμε τα αδικοχαμένα θύματα, θύματα των διαχρονικών ολιγωριών ενός Κράτους που δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε καν ασφάλεια στις Μεταφορές εγκλωβισμένο στην γραφειοκρατία του, τις διαδικασίες και τις συγκρούσεις συμφερόντων, την διαφθορά του και την αδυναμία όσων δεν τιμούν τις  θέσεις ευθύνης που αναλαμβάνουν. Η καρδιά μας χτυπάει μαζί με τις καρδιές των μανάδων που έχασαν τα κορίτσια τους και τα αγόρια τους γιατί ο ένας υπεύθυνος έριχνε και συνεχίζει να ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών σε άλλον με αποτέλεσμα να χάνονται τα χρόνια και να έχουμε δρομολόγια τρένων στα τυφλά, χωρίς ασφάλεια και σε γνώση των ανευθυνουπεύθυνων. Το δάκρυ μας ενώνεται με τα δάκρυά τους, με τον αφόρητο πόνο τους, με τον σταυρό του μαρτυρίου που καλούνται να μεταφέρουν.

Μια υπόσχεση μπορούμε να τους δώσουμε : Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτήν την τραγωδία. Δεν θα επιτρέψουμε να μείνουν μετέωρα τα ερωτήματα και ατιμώρητοι οι υπεύθυνοι όποιοι και αν είναι. Καλώ δε, καλούμε την Κυβέρνηση να αφήσει τις κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα , την προσπάθεια να ρίξει αλλού ευθύνες. Συμπληρώνει τέσσερα χρόνια θητείας και πρέπει να δώσει πλήρεις, καθαρές εξηγήσεις γιατί κατά την θητεία της δεν ολοκλήρωσε το έργο εγκατάστασης των συστημάτων ασφαλείας. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s