«Πολιτικές συμπεριφορές και απαράδεκτες αναρτήσεις σαν του κ. Πολάκη δεν έχουν καμία σχέση με την Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου»

Εμφάνιση στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ (28.02.2023)

Σήμερα το πρωί ήμουν καλεσμένη του Δημήτρη Οικονόμου και του Άκη Παυλόπουλου στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, όπου την συζήτηση μας μονοπώλησαν το θέμα της ανεπίτρεπτης ανάρτησης  του κ. Πολάκη και η καταδικαστική απόφαση για τον κ. Παππά.

Στην τοποθέτηση μου είπα:

«Είναι απαράδεκτο και αδιανόητο σε μια Δημοκρατία να εκτοξεύονται τέτοιου είδους απειλές, ύβρεις και προγραφές κατά δημοσίων προσώπων και δικαστικών λειτουργών, από τον μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη του κ. Τσίπρα. Αυτή η συμπεριφορά δεν έχει καμία σχέση με το Κράτος Δικαίου, δεν έχει καμία σχέση με την Δημοκρατία. Θύμισε άλλες εποχές, την ταραγμένη περίοδο του 2012, όπου αφίσες στοχοποιούσαν τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Εδώ ανακύπτουν δύο θέματα.  Το ένα θέμα αφορά τις εσωτερικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ και το πως το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα χειριστεί το ζήτημα του κ. Πολάκη.

Όμως το δεύτερο θέμα που ανακύπτει είναι ότι ο κ. Πολάκης με τον γνωστό δικό του χυδαίο και απαράδεκτο τρόπο, εξέφρασε όσα ουσιαστικά επί μέρες έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας με ευθείες επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης για την ομόφωνα καταδικαστική απόφαση κατά του κ. Παππά. Αυτό αποτελεί ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που θα πρέπει να το δούμε, αφού αυτή η ρητορική εντάσσεται στο πλαίσιο για τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας, και ότι την επόμενη φορά θα είναι αλλιώς.

Γιατί αν στον δημόσιο διάλογο συζητάμε για την έξοδο από τα ψηφοδέλτια του κ. Πολάκη για θέματα ηθικής τάξης, τότε αντίστοιχα θα σκεφτεί ένας πολίτης γιατί δεν θα έπρεπε να δει την έξοδο από τα ψηφοδέλτια και ο κ. Παππάς μετά την ομόφωνη καταδίκη του στο Ειδικό Δικαστήριο;

Από την άλλη πλευρά δεν μπορεί και η Κυβέρνηση να παραδίδει μαθήματα πολιτικής ηθικής όταν με ευθύνη της και ευθύνη προσωπικά του κ. Μητσοτάκη, δεν έχουμε σαφείς απαντήσεις αλλά συσκότιση της υπόθεσης των υποκλοπών.

Το ΠΑΣΟΚ, απέναντι σε όλα αυτά που προσβάλουν την κοινωνία από τη ΝΔ και τον  ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχίσει να εκπροσωπεί μια διαφορετική πολιτική ηθική, γιατί είναι πολύ ανησυχητικό και πρέπει να δούμε με προσοχή ότι ένα μέρος της κοινωνίας επιδοκιμάζει στα social media τα ακραία στάση του κ. Πολάκη.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s