«Το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται στους πολίτες που επιθυμούν αλλαγή συσχετισμών και νέα πορεία της χώρας»

Χθες το πρωί ήμουν καλεσμένη στην εκπομπή «Τι τρέχει;» του Αθήνα 984, όπου με του δημοσιογράφους Γιάννη Λαυράνο και Νίκος Καρούτζο, σχολιάσαμε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Στη συζήτηση μας αναφερθήκαμε στα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, τις “μεταγραφές” πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ, το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, αλλά και στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και τις προσπάθειες συκοφάντησης του Προέδρου μας, Νίκου Ανδρουλάκη. 

Κληθείσα να σχολιάσω τις αποχωρήσεις κομματικών στελεχών, και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, είπα:

«Δεν υπάρχει δυστοκία στο ΠΑΣΟΚ, μόνο κάποιες αποχωρήσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αντίστοιχα φαινόμενα έχουμε ξαναδεί σε άλλες εκλογές. Δεν είναι ότι δεν τα αξιολογούμε, αλλά καθένας κρίνεται για τις επιλογές του και για το δρόμο που ακολουθεί.

Σίγουρα, δεν είναι ό,τι καλύτερο να αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ προβεβλημένα στελέχη. Όμως το κλίμα που εισπράττω από την κοινωνία δεν δείχνει δημοσκοπική πτώση… Η εκλογική δύναμη του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κινείται σε ποσοστό 11 με 12% έως και 12,5%. Βέβαια, κάποιες μεμονωμένες κινήσεις, πλήττουν την εικόνα μας και σε κάθε περίπτωση, προβληματίζουν.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απευθύνεται στους πολίτες που επιθυμούν αλλαγή συσχετισμών και πάντα υπήρξε ένα υπεύθυνο κόμμα».

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, σημείωσα ότι:

«Θέλουμε να έχουμε όσο πιο ισχυρή εντολή και φωνή γίνεται, προκειμένου να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα και τις πολιτικές μας. Άλλωστε, το άρθρο 37 του Συντάγματος δίνει τη δυνατότητα στο τρίτο κόμμα να πάρει διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Αυτοί είναι οι δύο σοβαρότεροι πυλώνες πάνω στους οποίους θα βασιστεί οποιαδήποτε συνεργασία -εφόσον απαιτηθεί- τις επόμενες ημέρες.

Είναι εμπαιγμός και υποκρισία από πλευράς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να στριμώχνουν στη γωνία το ΠΑΣΟΚ και να το χτυπούν αλύπητα απαιτώντας να ξεκαθαρίσει με ποιόν θα συνεργαστεί. Και αυτό, όταν η ΝΔ λέει ότι διεκδικεί αυτοδυναμία και ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει ζητώντας γενικώς και αορίστως, προοδευτική συνεργασία αλλά μόνο αν είναι πρώτο κόμμα .

Δηλαδή, έχουμε μια ΝΔ που ξεκαθαρίζει ότι θέλει την αυτοδυναμία διαφορετικά θα πάει σε δεύτερες εκλογές και τον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει το ίδιο, απειλώντας ότι διαφορετικά δεν μπορεί να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση. Ο ένας αρνείται και ο άλλος μας εμπαίζει.»

Τέλος, σχετικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, επισήμανα:

«Αφενός έχουμε μια ΝΔ με αυτές τις απαράδεκτες διαρροές και αφετέρου έναν ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για εκβιαζόμενο κόμμα. Το μόνο που απασχολεί και τους δύο είναι πως θα μπορέσουν να κοντύνουν το ΠΑΣΟΚ για να πάρουν τους ψηφοφόρους μας. Εμείς απαντάμε ότι δεν μασάμε και προχωράμε»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s