«Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που επί διακυβέρνησής του προστάτευσε την πρώτη κατοικία με τον νόμο 3869/2010 και το ίδιο επιδιώκουμε και τώρα με την  τροπολογία που καταθέσαμε»

Σήμερα το πρωί ήμουν καλεσμένη του Δημήτρη Οικονόμου και του Άκη Παυλόπουλου, στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ. Στην συζήτηση μας αναφερθήκαμε στην ακρίβεια που μαστίζει την κοινωνία και στο μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει με την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς.

Αναφερόμενη στα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση για την ακρίβεια και τις νέες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, τόνισα:

«Το «καλάθι της νοικοκυράς» είναι ένα ημίμετρο που μπορεί μεν, να απαλύνει έστω και λίγο τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά, όμως δεν δίνει λύση στο πρόβλημα της ακρίβειας. Πρέπει να υπάρξουν ολόπλευρα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών που θα απαντούν στην ρίζα των προβλημάτων.

Η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας από την ειδυλλιακή εικόνα που παρουσιάζει η Κυβέρνηση, ότι όλα πάνε καλά και ότι τα προβλήματα λύνονται με ημίμετρα και επιδόματα. Χρειάζεται ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας με αυξήσεις μισθών και συντάξεων.

Το ΠΑΣΟΚ έχοντας συναίσθηση της κατάστασης που επικρατεί στην κοινωνία, στήριξε οποιοδήποτε μέτρο, ακόμα και αν το θεωρούμε ημίμετρο, που θα μπορούσε να βοηθήσει τους πολίτες να ανταπεξέλθουν στην κρίση ακρίβειας. Αντίθετα βλέπουμε την Κυβέρνηση να κωφεύει στις προτάσεις που έχουμε καταθέσει και που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στην ρίζα του.»

Σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας που διασαλεύεται μετά και την απόφαση του Αρείου Πάγου, επισήμανα:

«Τόσο από την ΝΔ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο φλυαρίες ακούμε για το τεράστιο πρόβλημα των κόκκινων δανείων.

Πως μπορεί να επαίρεται η ΝΔ, όταν μόνο 3.500 άνθρωποι μπορούν να υπαχθούν σε καθεστώς προστασίας, απέναντι στα εκατοντάδες χιλιάδες των δανείων; Είναι δυνατόν μέχρι τώρα μόνο 20 ευάλωτοι δανειολήπτες να έχουν υπαχθεί στο ενδιάμεσο πρόγραμμα γιατί δεν έχει δημιουργηθεί ο ενδιάμεσος φορέας;

Από την άλλη πλευρά, είναι αδιανόητο να βλέπουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να επιδεικνύει δήθεν κοινωνική ευαισθησία όταν όλοι θυμόμαστε ότι  με νόμο της δικής του διακυβερνήσεις ήταν που άνοιξε η πόρτα στα funds και στους πλειστηριασμούς. Όταν είχε καταψηφίσει τον μοναδικό νόμο (3869/10) του ΠΑΣΟΚ που προστάτευε την πρώτη κατοικία και που τώρα προσπαθεί- απέλπιδα- να προσεταιριστεί.

Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που, επί διακυβέρνησης του, προστάτευσε την πρώτη κατοικία με τον νόμο 3869 του 2010, ενώ και σήμερα με την τις τροπολογίες που έχουμε καταθέσει κινούμαστε πάλι στην ίδια κατεύθυνση. Στις τροπολογίες μας προτείνουμε μια δέσμη μέτρων όπως τον καθορισμό χαμηλότερων δόσεων και σταθερό επιτόκιο, επιδότηση δόσεων από το Δημόσιο στους ευάλωτους δανειολήπτες, δικαίωμα προαιρέσης  ώστε να μπορούν οι  δανειολήπτες να αγοράζουν το δάνειο τους πριν τα funds. Και βέβαια θα πρέπει να βρεθεί βιώσιμη λύση για του εκατοντάδες συμπολίτες μας που έχουν πάρει δάνεια σε Ελβετικό φράγκο.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s