«Το ΠΑΣΟΚ μπορεί και θα είναι η μεγάλη ευχάριστη έκπληξη των εκλογών»

Είναι φανερό πια. Φοβούνται μια ανοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ και γι΄ αυτό προσπαθούν να το χτυπήσουν, να το ενοχοποιήσουν καταλογίζοντάς του θέσεις που δεν έχει εκφράσει ή προσπαθώντας να το πιέσουν. Δεν θα τα καταφέρουν όμως. Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει και με όπλα το πρόγραμμά του και τα ανανεωμένα ψηφοδέλτιά του, μπορεί να ανεβάσει σημαντικά τα ποσοστά του και να δράσει πρωταγωνιστικά και πάλι ως πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Αυτό ασφαλώς δεν αρέσει ούτε στην Ν.Δ , ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτό η Ν.Δ εμφάνιζε το ΠΑΣΟΚ ως περίπου “συνοδοιπόρο του ΣΥΡΙΖΑ”, ως έτοιμο να δεχθεί την περίφημη νεφελώδη ιδεολογικά και πολιτικά πρόταση για “προοδευτική διακυβέρνηση” επειδή δεν της άρεσε η σκληρή, εμπεριστατωμένη κριτική που της κάναμε. Πιάστηκε να παρακολουθείται ο Πρόεδρός μας Νίκος Ανδρουλάκης, της ασκήσαμε έντονη κριτική και ζητήσαμε εξηγήσεις γι’ αυτή την θεσμική εκτροπή και την αυθαιρεσία που έθετε μείζον θέμα Δημοκρατίας, προχωρήσαμε σε κινήσεις με θεσμική ευθύνη και η Κυβέρνηση μας κατηγορούσε. Μάλλον ήθελε ένα ΠΑΣΟΚ που να παρακολουθείται ο αρχηγός του και αυτό να σιωπά , να θεωρεί πως δεν έγινε και τίποτα σημαντικό. Της ασκήσαμε κριτική που δεν εφαρμόζει πιο ριζικές πολιτικές αντιμετώπισης της ακρίβειας μειώνοντας τον Φ.Π.Α στα είδη πρώτης ανάγκης και στα καύσιμα, λαμβάνοντας πιο ριζικά μέτρα για την πάταξη της αισχροκέρδειας και κάνοντας πιο δίκαιη την κατανομή των βαρών, λαμβάνοντας υπόψη ότι σ΄ αυτή την κρίσιμη περίοδο για το μέσο νοικοκυριό ολόκληροι κλάδοι θησαύρισαν από τα υπερκέρδη, συνέχισε με μια από τα ίδια. Της αρέσει η αυταρέσκεια, δεν έχει μάθει να ακούει, χειρίζεται τα πάντα επικοινωνιακά προσπαθούσε με αυτά που έλεγε να δημιουργήσει σχίσμα στις σχέσεις ΠΑΣΟΚ – Κέντρου. Δεν τα κατάφερε. Δεν θα τα καταφέρει. Ταυτόχρονα μας απηύθυνε «κατηγορώ» γιατί δεν ξεκαθαρίζουμε δήθεν με ποιους θα συνεργαστούμε αν χρειαστεί. Εδώ αρχίζει η παραπλάνηση. Γιατί να σε ρωτάει αυτό το θέμα η Ν.Δ που λέει ανοιχτά ότι θα κάψει τις πρώτες εκλογές γιατί θέλει αυτοδυναμία, και που διαρρέει ότι αν χρειαστεί, θα γίνουν και τρίτες εκλογές, πάει πολύ.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ ζαλισμένος από τα χαμηλά και σε κάθε περίπτωση πεσμένα δημοσκοπικά ποσοστά του από την εκλογική του επίδοση το 2019 και αφού έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο ως ευγενή χορηγία στην Ν.Δ ( πρόταση μομφής, αποχή από τις ψηφοφορίες της Βουλής όντας Αξιωματική Αντιπολίτευση), ανακάλυψε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορεί δήθεν να εκβιάζεται για να δεχτεί συνεργασία με την Ν.Δ, ότι μπορεί να είναι ήδη πιασμένος. Ποιος ήταν ο λόγος; Η ξεκάθαρη τοποθέτηση στην Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ ότι η δύναμη του ΠΑΣΟΚ, το μήνυμα των πολιτών από την κάλπη και η δυνατότητα προγραμματικών συγκλίσεων είναι αυτοί οι παράγοντες που θα καθορίσουν την θέση μας για μια  πιθανή Κυβέρνηση συνεργασίας. Συγγνώμη, αλλά αυτό είναι μια αυτονόητη θέση παντού και πάντα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς.  Παντού τα κόμματα ζητούν την ψήφο των πολιτών στη βάση των θέσεων τους και όλα τα άλλα τα καθορίζουν αυτοί οι παράγοντες. Προφανώς ήθελαν να πούμε «ζήτω η πρόταση για Προοδευτική Συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ». Ποια όμως Προοδευτική συνεργασία ακριβώς; Είδε κανείς ποτέ ένα προγραμματικό πλαίσιο θέσεων προς συζήτηση; Όχι, γιατί απλά δεν υπάρχει. Από πότε δε είναι εγγυητής της προόδου το κόμμα που προπηλάκισε το ΠΑΣΟΚ, που μας χαρακτήρισε δωσίλογους και Τσολάκογλου και ακόμα και τώρα αφήνουν να αιωρούνται σκιές περί εκβιάσιμων και πιασμένων; Μήπως νομίζουν ότι ξεχάστηκε η θητεία τους, η ασέβεια προς θεσμούς, η προσπάθεια να ελεχθεί το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, οι παρακολουθήσεις που έκαναν και αυτοί, η ενοχοποίηση μέσω σκευωρίας δέκα πολιτικών στελεχών, η φοροκαταιγίδα που επέβαλαν; Μήπως νομίζουν ότι έχουμε την ίδια θέση μ΄ αυτούς που καταψήφισαν όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις διεθνείς συμφωνίες της χώρας; Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Θυμόμαστε και δυστυχώς για αυτούς κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μην ξεχνάμε.

Ας μην γελιούνται. Το ΠΑΣΟΚ με ενότητα- ανανέωση- αυτονομία και σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα προχωράει. Απευθύνεται στους πολίτες με θέσεις και όχι ιαχές από το παρελθόν και επικοινωνιακά τρικ. Μπορεί να είναι η μεγάλη ευχάριστη έκπληξη των εκλογών και αυτό θα γίνει. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s