«Χωρίς Μετρό ο Δήμος Χαϊδαρίου»

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ :  Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: “Χωρίς Μετρό ο Δήμος Χαϊδαρίου”

Κύριε Υπουργέ,

Ο Δήμος Χαϊδαρίου συγκεντρώνει πληθυσμό περί τους 50.000 κατοίκους. Έτι περαιτέρω, εντός των χωρικών ορίων του βρίσκονται κοινωνικές, περιβαντολλογικές και πολιτιστικές υποδομές με συνεχή επισκεψιμότητα, όπως είναι το Αττικό Νοσοκομείο, τα ψυχιατρικά Νοσοκομεία Δαφνί και Δρομοκαΐτειο, το Θέατρο Χαϊδαρίου αλλά και το Πάρκο Ιστορικής Μνήμης και Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης.

Εντούτοις, οι μετακινήσεις των πολιτών από και προς το Δήμο καθίστανται προβληματικές, ελλείψει επαρκούς και αποτελεσματικής συγκοινωνίας. Ειδικότερα, μέχρι σήμερα, ο μοναδικός σταθμός Μετρό που εξυπηρετεί το Χαϊδάρι είναι αυτός της Αγίας Μαρίνας της γραμμής 3, ο οποίος όμως βρίσκεται στα σύνορα των Δήμων Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας και αρκετά μακριά από το κέντρο της πόλης. Η δε, λεωφορειακή διασύνδεση με έτερους δήμους παρουσιάζει δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις, ταλαιπωρώντας εν τέλει τους χρήστες των μέσων.

Δεδομένου ότι η συγκοινωνιακή σύνδεση του Δήμου Χαϊδαρίου είναι ιδιαίτερα προβληματική, ελλείψει μέσων σταθερής τροχιάς.

Δεδομένου ότι η επέκταση του μετρό στο Δήμο αποτελεί ζήτημα πολιτισμού και αναβάθμισης της καθημερινότητας της πολυπληθούς τοπικής κοινωνίας.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

  1. Υπάρχουν σχέδια και πότε για την επέκταση του μετρό εντός του Δήμου Χαϊδαρίου, με σταθμό που να εξυπηρετεί τον συγκεκριμένο Δήμο ;

Η Βουλευτής

Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s