«Έπρεπε όλα τα κόμματα να πουν ένα ξεκάθαρο «όχι» στη νομοθετική ρύθμιση για εγκληματικές οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή και τους επίδοξους μιμητές της»

Σήμερα το πρωί ήμουν καλεσμένη στην εκπομπή του Δημήτρη Καμπουράκη και του Παναγιώτη Στάθη, «Ώρα Ελλάδος». Στη συζήτηση μας σχολιάσαμε την ψήφιση της τροπολογίας με την οποία αποτρέπεται η είσοδος εγκληματικών οργανώσεων, όπως η Χρυσή Αυγή, στη Βουλή. Παράλληλα δεν θα μπορούσα να μην επισημάνω το πρόβλημα των σχολικών κτιρίων στο Αιγάλεω στον Υπουργό Εσωτερικών ο οποίος παραβρίσκονταν στην συζήτηση μας.

Σχετικά με κτιριακό πρόβλημα των σχολείων του Αιγάλεω, είπα στον Υπουργό:

«Κύριε Πέτσα ξέρετε καλά ποια είναι η κατάσταση των σχολείων του Αιγάλεω που επλήγησαν από τον σεισμό του 2019 και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα για να αποκατασταθούν. Είναι μια κατάσταση που σε καμία περίπτωση δεν τιμά την Ελληνική πολιτεία.

Με αλλεπάλληλες Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, κ. Υπουργέ σας έχουμε επισημάνει ότι από το 2019 υπάρχουν σχολεία στο Αιγάλεω που έχουν τεράστια θέματα, και όμως εδώ και 4 χρόνια μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να βρουν λύση και είναι σε απόγνωση. Δώστε επιτέλους μια λύση.»

Αναφορικά με την τροπολογία – “μπλόκο” στις εγκληματικές οργανώσεις σαν την Χρυσή Αυγή, ανέφερα :

«Χθες ήταν μια πολύ σημαντική ημέρα για τη Βουλή. Θα έπρεπε όλα τα κόμματα, ακόμα και αν είχαμε κάποιες ενστάσεις και διαφοροποιήσεις, να πούμε ένα ξεκάθαρο «όχι» και να βάζαμε όλοι μαζί ένα «μπλόκο» σε εγκληματικές οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή και τους επίδοξους μιμητές της.

Το ΠΑΣΟΚ προσήλθε στον διάλογο και κατέθεσε τις θέσεις και τις προτάσεις του, που η Κυβέρνηση εν τέλει αποδέχθηκε. Σε θέματα όπως η πραγματική ηγεσία, όπου η Κυβέρνηση έκανε δεκτή την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, ή για το ζήτημα της συνταγματικότητας, για την οποίο ζητήσαμε και  γνωμοδότησε η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, ότι δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας.

Αντίθετα, ζήτημα αντισυνταγματικότητας θα εγείρονταν (σύμφωνα με τα άρθρα 29 και 51 του Συντάγματος) αν, όπως ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, περιεχόταν αναφορά στην ιδεολογία. Με το γεγονός ότι μπαίνει μόνο ως κριτήριο η καταδίκη για συμμετοχή σε εγκληματική ή τρομοκρατική οργάνωση εξασφαλίζεται  η συνταγματικότητα του νόμου.

Ο Ελληνικός λαός θα κρίνει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην χθεσινή ψηφοφορία. Το ΠΑΣΟΚ ήδη από το 2013 είχε ξεκάθαρη και αταλάντευτη στάση απέναντι στην  Χρυσή Αυγή και ήμασταν οι πρώτοι που κάναμε ενημερωτική εκστρατεία εναντίον της. Ενώ η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, αμέσως μετά την δίκη της Χρυσής Αυγής, ήταν η πρώτη που επεσήμανε την ανάγκη νομοθετικού πλαισίου αντιμετώπισης τέτοιων εγκληματικών οργανώσεων. Και να θυμίσω, ότι το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν μίλησε για “σοβαρή” Χρυσή Αυγή, όπως είχε κάνει η ΝΔ ή για το ότι “όλες η ψήφοι είναι ίδιες” όπως είχε πει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν επί διακυβέρνησής του πέρναγε κρίσιμα νομοσχέδια με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s