Η Κυβέρνηση συνεχίζει να μην λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για την ανάσχεση της ακρίβειας

Σήμερα το πρωί ήμουν καλεσμένη στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και της Μαρίας Αναστασοπούλου, «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1. Στην συζήτηση μας αναφερθήκαμε στην ακρίβεια που μαστίζει την κοινωνία και στο ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών.

Σχετικά με το μείζoν θέμα της ακρίβειας, επισήμανα:

«Είναι απαράδεκτο να επικαλείται η Κυβέρνηση ότι εφαρμόζει Σοσιαλιστικές πολιτικές, δεν μπορούν να κοροϊδεύουν έτσι τους πολίτες. Τι σχέση μπορεί να έχουν αυτές οι πολιτικές που εφαρμόζονται από την Κυβέρνηση, με τον Σοσιαλισμό και το Κέντρο. Πως μπορεί να θεωρηθεί η κατάργηση της γονικής παροχής για αντικειμενική αξία ως τις 800.000 ευρώ ανά άτομο, ότι είναι μέτρο που αφορά την μεσαία τάξη και τους μη προνομιούχους; Σε καμία περιοχή της Δυτική Αθήνας δεν υπάρχει τέτοια αντικειμενική αξία.

Το ζητούμενο όμως είναι ότι ο κόσμος υποφέρει από την ακρίβεια και η Κυβέρνηση δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για την ανάσχεση της, όπως επανειλημμένως την έχουμε προτρέψει, προτείνοντας και συγκεκριμένα μέτρα.»

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, τόνισα:

«Στόχος του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές είναι η ενδυνάμωση των ποσοστών μας, ώστε να μπορέσουμε την επόμενη ημέρα, με μια ισχυρή τρίτη εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης, να καλέσουμε σε συζητήσεις συνεργασίας με βάση τις σοσιαλδημοκρατικές πολιτικές που θέλουμε να εφαρμόσουμε.

Όμως ας είμαστε ξεκάθαροι, όλοι βλέπουμε ποια είναι η αυτάρεσκη και αλαζονική στάση της ΝΔ που επιζητεί την αυτοδυναμία είτε από τις πρώτες, είτε από τις δεύτερες  ή και με τρίτες εκλογές όπως εσχάτως “διαρρέουν”.

Από την άλλη την ίδια ουσιαστικά στάση έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί τι άλλο θα μπορούσε να είναι όταν καλεί σε μια θολή προοδευτική δήθεν συνεργασία αλλά όχι ηττημένων, όταν όλες οι τελευταίες μετρήσεις τον δείχνουν να υπολείπεται της ΝΔ; 

Σε κάθε περίπτωση τις όποιες μετεκλογικές κινήσεις των κομμάτων θα τις υπαγορεύσει η λαϊκή ετυμηγορία. Κανείς δεν μπορεί να μιλά πριν εκφραστεί η λαϊκή βούληση στις κάλπες και χωρίς προγραμματικές συγκλίσεις .»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s