«Κανένας δεν είναι σε θέση να εκβιάσει το ΠΑΣΟΚ»

Εμφάνιση στην εκπομπή «Αυτοψία» του Alpha.

Προχωράμε με το Πρόγραμμά μας, με καταρτισμένα ψηφοδέλτια, με αυτονομία και ανανέωση για να αυξήσουμε σημαντικά τα ποσοστά μας

Χθες ήμουν φιλοξενούμενη του Αντώνη Σρόιτερ στην εκπομπή «Αυτοψία» του Alpha. Στην συζήτηση μας αναφερθήκαμε σε θέματα που απασχολούν την πολιτική επικαιρότητα, όπως τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, την αντιθεσμική συμπεριφορά της Κυβέρνησης, την συκοφαντική επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Πρόεδρο μας, αλλά και για την ακρίβεια που ταλαιπωρεί την κοινωνία.

Στην τοποθέτηση μου σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές και το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, ανέφερα:

«Το ΠΑΣΟΚ είναι το μοναδικό κόμμα που έχει αυξήσει πάνω από 50% τα δημοσκοπικά του ποσοστά σε σχέση με την εκλογική επίδοση του2019, όταν τα άλλα δύο κόμματα παρουσιάζουν μειώσεις των δικών τους ποσοστών. Ωστόσο, παρακολουθούμε και μας προβληματίζει η κάμψη που παρουσιάζεται τελευταία. Λαμβάνουμε υπόψη τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων και βέβαια τα μηνύματα που λαμβάνουμε από την ζωντανή επαφή μας με χιλιάδες πολίτες σ΄όλη την Ελλάδα , κάνουμε διορθωτικές κινήσεις και προχωράμε.

Όμως δεν μπορεί να μην σημειώνεται, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μοναδικό κόμμα που έχει καταθέσει τις θέσεις και τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας και της κοινωνίας, διεξάγοντας και σχετικές θεματικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα. Παράλληλα είμαστε το μοναδικό κόμμα που έχει ανακοινώσει την σύνθεση των ψηφοδελτίων του, αποδεικνύοντας ότι είμαστε έτοιμη για τις εκλογές όποτε και αν τις προκηρύξει ο Πρωθυπουργός.

Το ΠΑΣΟΚ  είναι ένα θεσμικό κόμμα και ο Πρόεδρος μας, ο Νίκος Ανδρουλάκης λειτουργεί πάντα με σεβασμό στους θεσμούς.  Δεν προσβλέπουμε να εκμεταλλευτούμε μικροπολιτικά την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης, καταθέτοντάς την άμεσα, όπως αυτάρεσκα και αλαζονικά δηλώνει ότι θα κάνει η ΝΔ προβάλλοντας την αυτοδυναμία ως μόνη λύση, ούτε με δήθεν θολά μηνύματα προοδευτικής συνεργασίας, όπως προσχηματικά λέει ο ΣΥΡΙΖΑ που ταυτόχρονα σπεύδει να τονίσει ότι δεν θέλει «κυβέρνηση ηττημένων», όταν σε όλες τις δημοσκοπήσεις παρουσιάζεται ως δεύτερο κόμμα με σημαντική διαφορά .

Η πραγματικότητα είναι ότι κανένα κόμμα παγκοσμίως δεν ζητά την ψήφο των πολιτών για να συνεργαστεί με κάποιο άλλο, αλλά για να εφαρμόσει τις προτάσεις του.

Οπότε η ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασιών θα πρέπει πρώτα να απευθυνθεί στην ΝΔ που δηλώνει ότι επιδιώκει την αυτοδυναμία, αρά δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασιών και στον ΣΥΡΙΖΑ που ό,τι λέει είναι επίπλαστο και προσχηματικό. Το μόνο που επιζητούν είναι να λεηλατήσουν την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ.»

Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η σημαντική ενίσχυση των ποσοστών μας (τουλάχιστον ο διπλασιασμός τους), προκειμένου την επόμενη ημέρα να μπορέσουμε να πάρουμε την τρίτη εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης και πάνω σε συγκεκριμένες σοσιαλδημοκρατικές θέσεις και προτάσεις να συζητήσουμε για τον σχηματισμό Κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή.

Σχετικά με τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί εκβιασμού του Νίκου Ανδρουλάκη, επισήμανα:

«Τα όσα ξεκάθαρα είπε η κα. Τσαπανίδου σαφώς και δεν ήταν μόνο προσωπικές της εκτιμήσεις, καθώς τα επανέλαβε και ο κ. Τσίπρας τόσο στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, όσο και στην ομιλία του Περιστέρι.

Είναι απολύτως σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ ούτε εκβιάζεται, ούτε υπάρχει αντικείμενο εκβιασμού εναντίον του κ. Ανδρουλάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ούτε την ηθική, ούτε την πολιτική νομιμοποίηση να μιλά για εκβιασμό του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα πάρουμε μαθήματα θεσμικότητας και Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και είναι σε θέση να μας παραδίδουν αντιδεξιά μαθήματα αυτοί που εναγκαλιζόντουσαν και συγκυβερνούσαν με τον Πάνο Καμμένο για πάνω από τέσσερα χρόνια.   

Όμως ας είμαστε ξεκάθαροι, πίσω από την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν η Κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης.

Δυστυχώς εδώ έχουμε μια δημοκρατική και θεσμική εκτροπή που αποτελεί ένα σοβαρό πρόσκομμα για τις όποιες μετεκλογικές επιλογές, όπως αντίστοιχα πρόσκομμα αποτελούν και οι αντίστοιχες μεθοδεύσεις της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με την παρακολούθηση του ΚΚΕ, του κ. Πιτσιόρλα.

Είναι προσβολή για τους Έλληνες πολίτες η Κυβέρνηση της ΝΔ να απαξιώνει διαδικασίες που αφορούν την λειτουργία της Δημοκρατίας γιατί δεν την βολεύει και έξι μήνες που έχει ανακύψει το θέμα των παρακολουθήσεων, το μόνο που κάνει είναι να προσπαθεί να συσκοτίσει την έρευνα της υπόθεσης, όταν το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης έχουν κάνει ό,τι προβλέπεται θεσμικά προσφεύγοντας στην Δικαιοσύνη, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ακόμα και με την σύγκληση Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση του.      

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστεί ο καλύτερος «χορηγός» της ΝΔ και της Κυβέρνησης που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Με απανωτά λάθη η Αξιωματική Αντιπολίτευση, δίνει το φιλί  της ζωής στην Κυβέρνηση, όπως όταν καταθέτει πρόταση μομφής με αποτέλεσμα να την συσπειρώνει, ή όταν αποφασίζουν την αποχή από την Κοινοβουλευτική διαδικασία, δίνοντας χώρο στην Κυβέρνηση να κάνει ότι θέλει. Το ΠΑΣΟΚ με σεβασμό στην θεσμική λειτουργία της Δημοκρατίας μας καλείται να επιτελέσει τον θεσμικό ρόλο που απεμπολεί ο ΣΥΡΙΖΑ.»

Αναφορικά με την ακρίβεια που ταλαιπωρεί την κοινωνία, τόνισα:

«Η Κυβέρνηση παρουσιάζει μια ειδυλλιακή εικόνα που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα. Κάθε ημέρα βρίσκομαι, μιλάω με πολίτες στο Περιστέρι, στο Αιγάλεω, στο Ίλιον, σε εργατικές γειτονιές που μου λένε ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, γιατί έχουμε αυξήσεις στα τρόφιμα που αγγίζουν το 30% όταν δυστυχώς οι μισθοί και οι συντάξεις είναι καθηλωμένες.

Παρά τα όσα διατείνεται η Κυβέρνηση, 900.000 συνταξιούχοι δεν είδαν ούτε ένα ευρώ αύξηση. Παράλληλα στα πιο φτωχά νοικοκυριά όλες αυτές οι ανατιμήσεις απορροφούν έως και το 40% του εισοδήματος τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει ισοπεδωτική αντιπολίτευση. Ακόμα και όταν θεωρούσαμε ότι τα όποια μέτρα προτείνει η Κυβέρνηση είναι αναποτελεσματικά και ότι δεν απαντούν στην ρίζα του προβλήματος, τα ψηφίζαμε γιατί πιστεύουμε ότι είναι σημαντική η οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να δοθεί στα νοικοκυριά.

Όμως το ερώτημα που απευθύνουμε επανειλημμένα στην Κυβέρνηση, χωρίς απάντηση, είναι γιατί δεν λαμβάνουν πιο σοβαρά και ριζικά μέτρα, Γιατί δεν  μειώνουν τους έμμεσους φόρους που γίνεται και σε άλλες χώρες. Η Ελλάδα έχει έναν από τους υψηλότερους ΦΠΑ στην Ευρώπη, γιατί δεν τον μειώνουν από το 13 στο 6% για όσο διαρκεί η κρίση; Γιατί δεν μειώνουν τον Ενιαίο Φόρο Κατανάλωσης, ένα μέτρο που θα είχε άμεσο αντίκτυπο στα οικονομικά των πολιτών. Η μείωση των έμμεσων φόρων θα αύξανε την κατανάλωση, άρα θα αυξάνονταν αντίστοιχα τα κρατικά έσοδα. Οπότε αποδεικνύεται έωλη η θέση της Κυβέρνησης ότι η μείωση των έμμεσων φόρων, θα είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των κρατικών εσόδων.

Ταυτόχρονα δεν είναι δυνατόν να διατείνεται η Κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει αισχροκέρδεια και ότι γίνονται έλεγχοι, όταν όλοι βλέπουμε τι γίνεται στην αγορά με την συνεχή ανατίμηση των βασικών αγαθών. Αλήθεια ποια είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων; Πόσα πρόστιμα έχουν επιβληθεί;

Ως μητέρα και νοικοκυρά μπορώ να βεβαιώσω ότι το  μέτρο  του καλαθιού της νοικοκυράς δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα στην ανάσχεση της ακρίβειας που δημιουργεί ζήτημα κοινωνικής συνοχής.    

Δεν μπορεί την κρίση να την πληρώνει αποκλειστικά και μόνο ο Ελληνικός λαός. Υπάρχουν τομείς της οικονομίας όπως είναι τα διυλιστήρια, τα supermarket, οι πάροχοι ενέργειας, οι τράπεζες (με την διαφορά επιτοκίων καταθέσεων και δανεισμού να αυξάνεται), που βγάζουν υπερκέρδη και η Κυβέρνηση τους χαϊδεύει. Πρέπει και αυτοί να βάλουν πλάτη στην αντιμετώπιση της κρίσης με την φορολόγηση των υπερκερδών τους.

Χρειάζονται ριζικά μέτρα άμεσα, μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ και η μείωση του Ενιαίου Φόρου Κατανάλωσης. Η δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν λεφτά δεν ευσταθεί,  όταν η Κυβέρνηση έχει δαπανήσει 60 δις σε ημίμετρα.»   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s