«Το μήνυμα του πολιτικού κόσμου θα πρέπει να είναι ενιαίο και ισχυρό για την ανάγκη ύπαρξης ενός «μπλόκου» στις εγκληματικές οργανώσεις , όπως η Χρυσή Αυγή».

Σήμερα το πρωί ήμουν καλεσμένη της Στέλλας Γκαντώνα και του Ντίνου Σιωμόπουλου στην εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο“ στο Mega Channel, όπου αναλύσαμε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Στην συζήτηση μας αναφερθήκαμε στην ρύθμιση «μπλόκο» στην είσοδο εγκληματικών οργανώσεων στη Βουλή που έχει καταθέσει η Κυβέρνηση, στο ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών και στην θεσμική συμπεριφορά της Κυβέρνησης.

Σχετικά με την νομοθετική ρύθμιση που έχει καταθέσει η Κυβέρνηση σημείωσα:

«Προφανώς είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, που δεν χωρά να γίνει ζήτημα μικροπολιτικής εκμετάλλευσης. Το μήνυμα του πολιτικού κόσμου θα πρέπει να είναι ενιαίο για την ανάγκη ύπαρξης ενός «μπλόκου» στην Χρυσή Αυγή και θα πρέπει η Κυβέρνηση να ακούσει προσεκτικά και τις προτάσεις της αντιπολίτευσης. Είδαμε πάθαμε και μάθαμε, και θα είναι κυριολεκτικά ντροπή για την Δημοκρατία μας να επανέλθει η Χρυσή Αυγή με μεταλλαγμένη μορφή στο Κοινοβούλιο.  

Το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή είχε υποστηρίξει ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Βέβαια και ο αγώνας για την αντιμετώπιση του φασισμού και του νεοναζισμού γίνεται στην κοινωνία, όμως το κύριο πλήγμα για την Χρυσή Αυγή ήταν όταν μπήκε στην φυλακή, άρα χρειάζεται και θεσμική αντιμετώπιση.

Εμείς ως κόμμα έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας στην Κυβέρνηση για το ζήτημα. Κατ’ αρχάς θα πρέπει ο νόμος θα πρέπει να έχει σαφήνεια, ώστε να μην υπάρξει περιθώριο συνταγματικής αμφισβήτησης του. Φανταστείτε αυτός ο νόμος να κριθεί αντισυνταγματικός, θα έχουμε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα και θα ηρωοποιηθούν η Χρυσή Αυγή και οι μιμητές της. Κατά την γνώμη μας είναι πολύ σημαντικό να γνωμοδοτήσει και η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής και να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της πραγματικής ηγεσίας.»

Αναφορικά με τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών, επισήμανα:

«Όλη αυτή η συζήτηση περί μετεκλογικών συνεργασιών, γίνεται σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο. Η πραγματικότητα είναι ότι από την μια πλευρά έχουμε την ΝΔ που δηλώνει ότι επιδιώκει αποκλειστικά και μόνο την αυτοδυναμία.  Ο δε ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη πλευρά, προτείνει μια θολή προοδευτική συνεργασία, χωρίς να αναφέρεται σε κανένα προγραμματικό πλαίσιο. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ έχουμε διαφοροποιημένη θέση από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια σειρά θεμάτων όπως η εξωτερική και αμυντική πολιτική, στην αλλαγή και κατάργηση συγκεκριμένων άρθρων του νόμου Κατρούγκαλου.

Ταυτόχρονα δηλώνουν ότι δεν θέλουν να σχηματίσουν Κυβέρνηση ηττημένων, όταν σε όλες τις δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται αρκετών μονάδων της ΝΔ,  και εξαπολύουν μια αήθη επίθεση κατά του Προέδρου μας, του Νίκου Ανδρουλάκη με υπόνοιες εκβιασμού. Ουσιαστικά μας λένε και αυτοί ότι δεν θέλουν καμία συνεργασία αλλά ένα δεκανίκι.  Άρα το μόνο που επιδιώκουν είναι να αλιεύσουν ψήφους από την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ, κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε.

Όλα τα Κόμματα κατά την προεκλογική περίοδο ζητούν από τους πολίτες να τα ψηφίσουν για να εφαρμόσουν αυτά που προτείνουν με βάση τις θέσεις και τις αξίες τους. Κανένα Κόμμα παγκοσμίως δεν ζητά την ψήφο των πολιτών για να συνεργαστεί με κάποιο άλλο. Και εν τέλη τις όποιες μετεκλογικές συνεργασίες τις διαμορφώσουν δύο παράγοντες, η λαϊκή ετυμηγορία και δυνατότητα προγραμματικών συγκλήσεων.»

Για την θεσμική συμπεριφορά της Κυβέρνησης είπα:

«Η Κυβέρνηση είναι με την πλάτη στον τοίχο, με την αποκάλυψη των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών.  Δεν είναι απλά και μόνο η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, είναι ο τρόπος που  συμπεριφέρεται η Κυβέρνηση θεσμικά. Είναι ξεκάθαρη θεσμική εκτροπή, όταν παρακολουθείται ο αρχηγός του τρίτου κόμματος, όταν βγαίνουν όλα αυτά τα σκάνδαλα για παρακολουθήσεις ακόμα και του Α/ΓΕΕΘΑ. Όλα αυτά είναι πάρα πολύ σοβαρά.

Όμως δεν μπορούμε να ξεχνάμε ποια ήταν η λογική και η αντίστοιχη πρακτική της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα ασκεί κριτική. Δεν μπορούμε να ξεχνάμε την υπόθεση της παρακολούθησης του ΚΚΕ, του κ. Πιτσιόρλα ή τις δηλώσεις περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας.

Ουσιαστικά και η ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος σε ότι αφορά τα θεσμικά ζητήματα.» 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s