«Κανείς δεν έχει ούτε την ηθική και  την πολιτική νομιμοποίηση να δηλώνει ότι οι όποιες αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι προϊόν εκβιασμού»

«Θεσμικό ατόπημα και προσβολή των κοινοβουλευτικών διαδικασιών η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απόσχει από τις ψηφοφορίες στην Βουλή

Χθες το μεσημέρι ήμουν καλεσμένη στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, όπου σχολιάσαμε την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από την Κοινοβουλευτική δραστηριότητα, αλλά και τα όσα ελέχθησαν από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, περί εκβιασμού του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, του Νίκου Ανδρουλάκη.

Στην τοποθέτηση μου επισήμανα ότι:

«Η πραγματικότητα είναι ότι από την μια πλευρά, έχουμε μια Κυβέρνηση η οποία βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο ύστερα από την θεσμική εκτροπή και την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων. Από την άλλη έχουμε μια Αξιωματική Αντιπολίτευση, η οποία μονίμως δίνει το “φιλί της ζωής” στη Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.  Γιατί πως αλλιώς θα μπορούσε να ερμηνευθεί η κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας και η συσπείρωση που αυτή προκάλεσε στην κυβερνητική πλειοψηφία;

Κατά την γνώμη μου αποτελεί θεσμικό ατόπημα και θεσμική προσβολή η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απόσχει από την Κοινοβουλευτική διαδικασία έως ότου γίνουν εκλογές. Πραγματικά πιστεύει κανείς ότι είναι υγιές για τον Κοινοβουλευτισμό στη χώρα μας, η Αξιωματική Αντιπολίτευση να μην συμμετέχει στην κοινοβουλευτική διαδικασία, ειδικά όταν δεν γνωρίζουμε και τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών;

Δηλαδή αν οι εκλογές προκηρυχθούν σε έξι μήνες, ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να αφήσει την Κυβέρνηση να νομοθετεί «ανεμπόδιστα»;

Το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη ευθύνης και σεβόμενο τον Κοινοβουλευτισμό δίνει και θα δίνει πάντα το παρών σε όλες της “μάχες” εντός της Βουλής. Αντίθετα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπουμε “παράθυρα ευκαιρίας”, βλέπουμε την ανάγκη ομαλής, θεσμικής λειτουργίας της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Και αφού ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε την αποχή, το ΠΑΣΟΚ ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, θα ασκήσει τα καθήκοντα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.»

Ενώ για τις υπόνοιες εκβιασμού του Προέδρου μας, τόνισα:

«Κανείς δεν έχει ούτε την ηθική, ούτε την πολιτική νομιμοποίηση να δηλώνει ότι οι όποιες αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ είναι προϊόν εκβιασμού. Αντίθετα αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκβιασμός, λέγοντας ότι αν το ΠΑΣΟΚ συνεργαστεί μαζί τους είναι μια πολύ καλή προοδευτική συνεργασία, ενώ αν συνεργαστεί με την ΝΔ θα είναι προϊόν εκβιασμού.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος μας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής μας Επιτροπής, δήλωσε – το αυτονόητο –  ότι οι όποιες πιθανές συνεργασίες θα διαμορφωθούν από την ψήφο του Ελληνικού λαού και από τις προγραμματικές συγκλίσεις. Στόχος του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές είναι η σημαντική αύξηση των ποσοστών του, ώστε να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε τις μετεκλογικές εξελίξεις.»   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s