«Επικίνδυνο υγειονομικά το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο του Δήμου Αιγάλεω»

Προς: Τους Υπουργούς α) Παιδείας και Θρησκευμάτων, και β) Εσωτερικών

Θέμα: “Εγκαταλελειμμένο το Ειδικό Γυμνάσιο –Λύκειο του Δήμου Αιγάλεω”.

Κύριοι Υπουργοί

Σας καταθέτω ως Αναφορά το από 20-1-2023 δημοσίευμα αναρτηθέν στον ιστότοπο enikos.gr, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα υποδομών και υγιεινής που εντοπίζονται στο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο του Δήμου Αιγάλεω. Ειδικότερα, όπως αναγράφεται “φθορές, σπασίματα, υγρασία και ελλιπείς συνθήκες υγιεινής συνθέτουν το «τριτοκοσμικό» σκηνικό στις τουαλέτες του σχολείου, με την εικόνα να είναι αποκαρδιωτική και ντροπιαστική”, συνοδευόμενα από το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό.

Τα παραπάνω σοβαρότατα προβλήματα φέρεται να είχαν επισημανθεί και κατά το πρόσφατο παρελθόν κατόπιν αυτοψίας που πραγματοποίησαν υγειονομικοί υπάλληλοι, οπότε και κατά το πόρισμα του ελέγχου ζητήθηκε η επιτακτική βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών. Εργασίες οι οποίες όμως ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν.

Τέλος, σημειώνεται στο δημοσίευμα το παράδοξο ότι ενώ πρόκειται για σχολείο στο οποίο φοιτούν και μαθητές με κινητικά προβλήματα, εντούτοις οι τουαλέτες βρίσκονται στον 1ο όροφο, αλλά δεν υπάρχει ασανσέρ, επιβεβαιώνοντας την ακαταλληλότητα των υποδομών και ολοκληρώνοντας την εικόνα εγκατάλειψης.

Κύριοι Υπουργοί κατόπιν τούτων,

Παρακαλώ, όπως λάβετε υπόψη σας τα ανωτέρω αναφερόμενα και προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου Αιγάλεω να λάβουν την εκπαίδευση που δικαιούνται και που να παραπέμπει σε ένα σύγχρονο και πολιτισμένο ευρωπαϊκό κράτος.

 Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s