«Το ανεπίτρεπτό αυτό παιχνίδι συμψηφισμών σκανδάλων αποκρύπτει και πάλι την αλήθεια για τις υποκλοπές»

Σήμερα το πρωί στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1, με τον Γιώργο Παπαδάκη και την Μαρία Αναστασοπούλου, αναλύσαμε την πολιτική επικαιρότητα, όπως αυτή διαμορφώθηκε ύστερα από την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την τοποθέτηση μου επισήμανα:

«Η πρόταση μομφής είναι μια κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία και ομολογώ ότι είναι απογοητευτικά τα πρώτα δείγματα του επιπέδου του διαλόγου, όσον αφορά και την ουσία και την εικόνα.

Η ουσία είναι να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για το ζήτημα των υποκλοπών. Εδώ και έξι μήνες το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος μας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, έχει κάνει ό,τι είναι θεσμικά δυνατόν για να πάρουμε απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα. Προσφύγαμε στον Άρειο Πάγο, στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, στις Ανεξάρτητες Αρχές. Ζητήσαμε και συστάθηκε Εξεταστική Επιτροπή, η οποία κατάντησε οπερέτα με ευθύνη της Κυβέρνησης καθώς δεν εκλήθησαν σημαντικοί μάρτυρες και όσοι τελικά κατέθεσαν κρύφτηκαν πίσω από το απόρρητο. Ενώ και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν έγινε καμία ουσιαστική συζήτηση.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να φανεί η αλήθεια και να αναδείξει τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης και για αυτό ο Πρόεδρος μας ζήτησε δύο πράγματα. Πρώτον, να δώσει σαφείς απαντήσεις ο κ. Μητσοτάκης για το τι έχει γίνει και δεύτερον, να συγκληθεί εκ νέου η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις και να λυθούν οι θεσμικές σκιές υπάρχουν.

Ενώ δεν είναι δυνατόν να μην σχολιαστεί η εικόνα της χθεσινής συζήτησης, με τις απαράδεκτες καφενειακού,  γηπεδικού επιπέδου εκφράσεις, που δίνει την εικόνας αρένας και όχι Κοινοβουλίου.

Μια εικόνα που δημιουργεί απέχθεια στους πολίτες και τους ωθεί σε αντισυστημικές τάσεις. Θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους, τι εντύπωση θα αποκομούσε χθες ένας νέος άνθρωπος (όπως οι μαθητές των σχολείων που είχαν επισκεφθεί τη Βουλή) παρακολουθώντας την διαδικασία.

Το ανεπίτρεπτο αυτό παιχνίδι συμψηφισμών σκανδάλων, για το ποιος έκανε περισσότερες υποκλοπές και παρακολουθήσεις, για διακίνηση χρημάτων, για υποτιθέμενες “νεκρές Μαρίες” δημιουργεί ένα αρρωστημένο κλίμα που επιβάλλεται να τελειώσει. Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση για τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες. Οι Έλληνες πολίτες πνίγονται από την ακρίβεια και ανησυχούν με τις απειλές του κ. Ερντογάν ότι “θα έρθει νύχτα”.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s