“Νέα Έξωση στο 9ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Αιγάλεω, ξανά στο δρόμο οι μαθητές”

Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2023

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ :  Τους Υπουργούς α) Παιδείας και Θρησκευμάτων, και β) Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: “Νέα Έξωση στο 9ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Αιγάλεω, ξανά στο δρόμο οι μαθητές”

Κύριοι Υπουργοί,

Σε αναγκαστική αναστολή λειτουργίας τέθηκε για δεύτερη φορά το 9ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Αιγάλεω λόγω διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης κατόπιν δικαστικής απόφασης αποβολής μεσούσης της σχολικής περιόδου το 9ο Δημοτικό παραμένει αστέγαστο και οι 100 μαθητές αυτού βρέθηκαν στο δρόμο. Το αρχείο και υλικό του σχολείου, όπως οι κατάλογοι των μαθητών, τα βιβλία προόδου, μαζί με θρανία και καρέκλες, κατευθύνθηκαν με φορτηγά προς φύλαξη σε ιδιωτική αποθήκη στα πλαίσια της παραπάνω εκτέλεσης. Μια τραγική εικόνα που δεν συνάδει σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Για το παραπάνω γεγονός προσωπικά σας είχα ενημερώσει με τις υπ’ αριθμ. πρωτ. 3401/16-9-2022 και 3518/30-9-2022 αναφορές μου, λαμβάνοντας μη ικανοποιητικής απαντήσεις. Δυστυχώς ούτε τότε αλλά ούτε και τώρα φαίνεται να υπάρχει κάποια αντίδραση σε ένα προδιαγεγραμμένο γεγονός, καταδεικνύοντας την έλλειψη σχεδιασμού της Κυβέρνησης. Θύματα της αδράνειας αυτής οι μαθητές, οι οποίοι στερούνται την εκπαίδευση τους ευρισκόμενοι χωρίς σχολική αίθουσα και χωρίς να γνωρίζουν την επόμενη ημέρα.

Συγχωνεύσεις και συστεγάσεις σχολικών ιδρυμάτων, και δη η μετεγκατάσταση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω στο χώρο του 14ου Δημοτικού που κατά πληροφορίες φέρεται να σχεδιάζεται, στοιβάζοντας κυριολεκτικά υπεράριθμους μαθητές σε περιορισμένης δυναμικότητας χώρους, σαφώς και δεν αποτελούν βιώσιμη και ασφαλή λύση για τους μαθητές.

Εάν δεν υπάρξει κάποια ουσιαστική αντίδραση μέσω νομοθετικής ρύθμισης, το παραπάνω τραγικό περιστατικό πιθανώς να επαναληφθεί στο μέλλον, οδηγώντας μεσούσης της σχολικής χρονιάς σε έξωση και άλλα δημόσια σχολεία τα οποία στεγάζονται σε ιδιωτικά ακίνητα δυνάμει συμβάσεων μίσθωσης, ιδιαίτερα καθώς τα ενοίκια ανεβαίνουν κατακόρυφα.

Κατόπιν τούτων

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί :

  1. Σκοπεύετε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και σε ποιες συγκεκριμένα, ώστε να μην χαθεί ούτε μια επιπλέον διδακτική ώρα και να διασφαλιστεί η ομαλή, απρόσκοπτη αλλά και αξιοπρεπής εκπαίδευση των μαθητών του 9ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Αιγάλεω ;
  2. Προτίθεστε να προβείτε σε νομοθετική ρύθμιση των περιπτώσεων αυτών με τη αναστολή της εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων αποβολής και αναγκαστικής εκτέλεσης τουλάχιστον έως την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς;

Η  Βουλευτής

Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s