Η Κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια για τις υποκλοπές.

Εμφάνιση στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του Open

Σήμερα το πρωί ήμουν καλεσμένη της Ευλαμπίας Ρέβη και του Γιώργου Σιαδήμα στην εκπομπή «Τώρα Μαζί»  στο Open. Στην συζήτηση μας αναφερθήκαμε στην κηδεία του έκπτωτου βασιλιά και στην πολιτική διαμάχη που έχει προκληθεί από τη γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου.

Σχετικά με την κηδεία του έκπτωτου βασιλιά, είπα:

«Νομίζω ότι μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, το να αναλωνόμαστε τόσες ημέρες στον δημόσιο διάλογο με την κηδεία του έκπτωτου βασιλιά, είναι υπερβολή.

Το πολιτειακό ζήτημα έχει λήξει οριστικά στην χώρα εδώ και μισό αιώνα, με τον πιο επίσημο και εκκωφαντικό τρόπο, μετά από ένα ελεύθερο δημοκρατικό δημοψήφισμα. Τώρα σχετικά με την πολιτική αποτύπωση της βασιλείας θα την κρίνει η Ιστορία. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα Ιουλιανά και την ανατροπή της Κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου, και το ποιος ήταν αυτός που όρκισε τους Υπουργούς της χούντας, όλα αυτά έχουν ξεκάθαρα ένα αρνητικό πρόσημο.

Από εκεί και πέρα σχετικά με το ζήτημα της κηδείας και της ταφής, νομίζω ότι η Κυβέρνηση πήρε την μόνη απόφαση που θα μπορούσε να πάρει μια Κυβέρνηση οποιουδήποτε κόμματος, γιατί μιλάμε για έναν άνθρωπο που ήταν έκπτωτος βασιλιάς, και στον οποίο του είχε αφαιρεθεί η ιθαγένεια και το ελληνικό διαβατήριο. Και επειδή έχει ανοίξει μια συζήτηση για το ποιοι πολιτικοί θα παραστούν στην τελετή, ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε Δημοκρατία, όποιος θέλει να παραστεί μπορεί να πάει, από εκεί και πέρα όμως όλοι μας κρινόμαστε και οι Έλληνες θα κρίνουν κάθε έναν από εμάς.»

Αναφορικά με την γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου, τόνισα ότι:

«Εδώ και πέντε μήνες η Κυβέρνηση αυτό που κάνει είναι η φίμωση και η αποσιώπηση της αλήθειας. Δεν είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά τώρα με τη γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου. Έγινε στην Εξεταστική Επιτροπή όπου το αποτέλεσμα ήταν μηδέν εις το πηλίκο, με ευθύνη της Κυβέρνησης, γιατί δεν κλήθηκαν να καταθέσουν οι μάρτυρες που είχαμε ζητήσει, αλλά και αυτοί που κατέθεσαν κρύφτηκαν πίσω από το απόρρητο. Έγινε με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που πάλι με ευθύνη της πλειοψηφίας δεν μπόρεσε να γίνει τίποτα. Και τώρα έρχεται ο κ. Ντογιάκος, βασιζόμενος πάνω στον πρόσφατο νόμο της Κυβέρνησης για την ΕΥΠ, να βγάλει αυτή την γνωμοδότηση. Τα πυρά όμως θα πρέπει να επικεντρωθούν στην Κυβέρνηση, που έφερε ένα νόμο που υποτίθεται θα διασφάλιζε το θεσμικό πλαίσιο, αλλά η μόνη χρησιμότητα του ήταν να υπάρξει αυτή η επίθεση και η φίμωση μιας ανεξάρτητης και συνταγματικής αρχής. Μια επίθεση που όλος ο νομικός κόσμος της χώρας έχει αποφανθεί ότι παραβαίνει το Σύνταγμα.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s