«Ο Α. Τσίπρας οφείλει απαντήσεις για την κατάθεση της κ. Διαμαντή για φακέλους και τσάντες με χρήματα που έφευγαν από το γραφείο του Χρήστου Καλογρίτσα και προορίζονταν για τον ΣΥΡΙΖΑ»

Η Κυβέρνηση οφείλει να βάλει τέλος στο θέατρο σκιών και την επιχείρηση συγκάλυψης της υπόθεσης των υποκλοπών.

Εμφάνιση στην εκπομπή «Αταίριστοι» του ΣΚΑΪ

Με τον  Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα, συζητήσαμε σήμερα το μεσημέρι σχετικά με την κατάθεση της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο, αλλά και για την γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου.

Συγκεκριμένα για την κατάθεση της γραμματέα του κ. Καλογρίτσα, είπα:

«Όλα όσα διαβάσαμε ότι κατατέθηκαν χθες στο Ειδικό Δικαστήριο στα πλαίσια δίκης του κ. Παππά, είναι σοκαριστικά. Τα όσα κατέθεσε η κα. Διαμαντή για φακέλους και τσάντες με χρήματα που προορίζονταν για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, θέτει πολύ σοβαρά ζητήματα και πρέπει να δοθούν απαντήσεις και από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα για το τι πραγματικά συνέβη.  

Όλη αυτή η καταγγελία για σκοτεινές συναλλαγές από το 2015 έως 2019 του ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρηματικούς κύκλους, για μια ακόμη φορά κάνουν κακό και πλήττουν την αξιοπιστία της πολιτικής και έρχονται να προστεθούν σε μια περίοδο που υπάρχουν και άλλου είδους καταγγελίες για όλα τα κόμματα.

Άρα χρειάζεται λογοδοσία και διαφάνεια. Είναι έννοιες που είναι πάρα πολύ σημαντικές και αναγκαίες, γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει μια κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα για αυτό χρειάζεται να υπάρξει μια θεσμική θωράκιση και απάντηση σε όλα αυτά.»

Αναφορικά με την γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου, τόνισα: «Η γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου είναι ακόμη ένας κρίκος σε μια αλυσίδα γεγονότων. Πέρα από την αμφισβήτηση των δεκάδων συνταγματολόγων και της απόφασης του ΔΣΑ, ουσιαστικά αυτή η γνωμοδότηση βασίστηκε πάνω στον πρόσφατο νόμο της Κυβέρνησης για την ΕΥΠ, εκεί θα πρέπει να επικεντρωθούν τα πυρά. Το μεγάλο ζητούμενο είναι ότι εδώ και πέντε μήνες αυτό που βλέπουμε είναι η προσπάθεια συγκάλυψης και συσκότισης του σκανδάλου των υποκλοπών, είτε με την Εξεταστική Επιτροπή στην οποία δεν κλήθηκαν σημαντικοί μάρτυρες, είτε με το όσοι μάρτυρες κλήθηκαν να καταθέσουν κρύφτηκαν πίσω από το απόρρητο, είτε τώρα με αυτή την γνωμοδότηση, η Κυβέρνηση προσπαθεί να μην δοθούν απαντήσεις.»    

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s