«Ας απασχολήσει σοβαρά την Κυβέρνηση η  χθεσινή έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, στην οποία οι Έλληνες είναι ο λαός που αισθάνεται την μεγαλύτερη ανασφάλεια και ανησυχία για το κόστος και την ακρίβεια σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.»

Σήμερα το πρωί ήμουν καλεσμένη στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1, όπου συζητήσαμε με τον Γιώργο Παπαδάκη και την Μαρία Αναστασοπούλου, για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Συγκεκριμένα αναφερθήκαμε στην απόφαση της διυπουργικής επιτροπής για την κηδεία του έκπτωτου μονάρχη, αλλά και στην ακρίβεια που μαστίζει την κοινωνία και τον αναποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση την αντιμετωπίζει.

Σχετικά με την ταφή του έκπτωτου βασιλιά, ανέφερα:

«Το πολιτειακό θέμα έχει κλείσει οριστικά στην Ελλάδα, με τον πιο εκκωφαντικό και θεσμικό τρόπο, με ένα δημοψήφισμα που είχε ένα συντριπτικό αποτέλεσμα.

Πολιτικά, η αποτύπωση των επιπτώσεων της βασιλείας στην Ελλάδα, θα κριθεί από τον ιστορικό του μέλλοντος. Όμως είναι ξεκάθαρο ότι έχει αρνητικό πρόσημο. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα Ιουλιανά και την ανατροπή της Κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου, καθώς και το ποιος ήταν αυτός που όρκισε τους Υπουργούς της χούντας. 

Στην χώρα μας ο βασιλιάς επενέβαινε ωμά στον Κοινοβουλευτισμό. Αυτά δεν ήταν απλά λάθη προσώπων, ήταν ξεκάθαρες επιλογές οι οποίες έχουν σημαδέψει ανεξίτηλα την χώρα.

Όσο για την συζήτηση που είχε ανοίξει για τον τρόπο ταφής, νομίζω ότι είναι σαφές ότι πρόκειται για έκπτωτο βασιλιά ο οποίος δεν είχε καν Ελληνικό διαβατήριο και ιθαγένεια. Αυτό δεν είναι απλά ένα γραφειοκρατικό ζήτημα, όπως κάποιοι θέλουν να το παρουσιάσουν, αλλά είναι ζήτημα ουσίας.

Η απόφαση της Κυβέρνησης είναι η μοναδική απόφαση που θα μπορούσε να πάρει μια Κυβέρνηση, οποιουδήποτε κόμματος.»

Αναφορικά με την ακρίβεια και την αντιμετώπιση της από την Κυβέρνηση, τόνισα:

«Η χθεσινή έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, αναφέρει ότι οι Έλληνες είναι ο λαός που αισθάνεται την μεγαλύτερη ανασφάλεια και ανησυχία για το κόστος και την ακρίβεια σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την μείωση του ΦΠΑ, με την Κυβέρνηση να κωφεύει και να μην έχει δώσει ακόμα πειστικές απαντήσεις για ποιο λόγο δεν προβαίνει στην μείωση του.

Η Κυβέρνηση μας κατηγορεί ότι λαϊκίζουμε, με τις προτάσεις μας, όμως λαϊκισμός είναι η αποκλειστικά επιδοματική πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση αντί να δίνει λύσεις που απαντούν στην ρίζα των προβλημάτων, όπως η μείωση του ΦΠΑ.

Και αναρωτιέμαι γιατί τελικά αρνείται τη μείωση του ΦΠΑ που κοστολογείται γύρω στα 2 δις και θα ανακούφιζε άμεσα τους πολίτες, μια Κυβέρνηση που έχει κάνει δημοσιονομική επέκταση πάνω από 60 δις για την αντιμετώπιση της κρίσης, με τα γνωστά αποτελέσματα.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s