«Να δοθεί άμεσα λύση στο κτηριακό πρόβλημα του 9ου Δημοτικού Σχολείου»

«Ένα πολύ σημαντικό θέμα, το οποίο θελω να θέσω στην Ολομέλεια της Βουλής, έχει να κάνει, δυστυχώς, με τη διαρκή υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, έτσι όπως προκύπτει από μεσα ένα πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα που έχει προκαλέσει τεράστια κοινωνική αναστάτωση στη Δυτική Αθήνα, στο Αιγάλεω, όπου άκουσον  – άκουσον για δεύτερη φορά εν μέσω της σχολικής χρονιάς εν έτει 2023 βρήκαν οι μαθητές του 9ου Δημοτικού σχολείου στο Αιγάλεω την πόρτα κλειστή.

Αυτό γίνεται στην Ελλάδα του 2023. 

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές του σχολειου, τη Δευτέρα, πήγαν να μπουν στο σχολείο και βρήκαν λουκέτο στην πόρτα. Το πρωί της Δευτέρας ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας, security, έσπασε τα λουκέτα, έβαλε καινούργια και κλείδωσε το χώρο του σχολείου. Ο λόγος είναι μια δικαστική διαμάχη, η οποία μαίνεται τα τελευταία χρόνια, μεταξύ των ιδιοκτητών του σχολείου και του Δήμου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος. Δυστυχώς, βρισκόμαστε μπροστά σε τέτοιες σκηνές οι οποίες, αν μη τι άλλο, προσβάλλουν τους μαθητές, προσβάλλουν τις οικογένειές τους, προσβάλλουν όμως και όλους εμάς. Προσβάλουν όλους εμάς όταν αυτά συμβαίνουν στη χώρα μας.

Εμείς αυτό το οποίο λέμε, είναι ότι άμεσα πρέπει να βρεθεί μια ουσιαστική λύση, νομοθετική λύση για το συγκεκριμένο ζήτημα, τώρα. Δεν νοούνται λύσεις οι οποίες υποβαθμίζουν την παιδεία, είναι κατώτερες της παιδείας, η οποία αξίζει και ζητούμε για τα παιδιά μας.

Σχετικά δε με την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μπορεί όταν υπάρχουν εξώσεις στα σχολεία, τα οποία στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια, να υπάρχει μία αναστολή της εφαρμογής τους για δύο χρόνια, αυτό είναι μία πρόταση και είναι κάτι που μπορεί και πρέπει να δει η Κυβέρνηση σας άμεσα. Γιατί αυτό το θέμα, αυτό το οποίο συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο 9ο  Δημοτικό Σχολείο στο Αιγάλεω είναι κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί και σε ακόμα πολλά σχολεία, τα οποία στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια και με τις αυξήσεις των ενοικίων μπορεί να υπάρξουν ανάλογες περιπτώσεις.

Λύστε το, λοιπόν. Κάντε άμεσα μια νομοθετική παρέμβαση προκειμένου τέτοιες σκηνές ντροπής να μην ξανά υπάρξουν και να δοθεί άμεσα λύση για τους μαθητές, για τους γονείς, για τους δασκάλους, για όλη τη μαθητική κοινωνία στο Αιγάλεω.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s