«Η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα αποτελεί εθνικό στόχο και χρειάζεται ενημέρωση των κομμάτων για την πορεία των όποιων διαπραγματεύσεων»

Σήμερα το πρωί ήμουν καλεσμένη στην εκπομπή «Σήμερα» στο ΣΚΑΪ, όπου συζητήσαμε με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο για το ενδεχόμενο της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα και τις πληροφορίες για τις διαπραγματεύσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Χαρακτηριστικά στην τοποθέτηση μου ανέφερα:

«Η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι ένας εθνικός στόχος και ένα ζήτημα που μας υπερβαίνει όλους, για αυτό η “φωνή” όλων των κομμάτων πρέπει να είναι ενιαία και να είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά. Δεν νοείται σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, για έναν εθνικό στόχο, όπως αυτός της επιστροφής των Γλυπτών, να υπάρχει μικροκομματική αντιπαράθεση.

Βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κόμμα που έχει βάλει την σφραγίδα στον αγώνα για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, είναι το ΠΑΣΟΚ και η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, όπου με την διεθνή εκστρατεία που έκανε ανέδειξε και ευαισθητοποίησε την παγκόσμια κοινή γνώμη για αυτό το θέμα.

Όμως  χρειάζεται να δούμε με σοβαρότητα την διαχείριση του θέματος και κατά την γνώμη μας θα ήταν σκόπιμο και χρήσιμο να υπάρξει ενημέρωση των κομμάτων, για τους όρους της υπό συζήτηση συμφωνίας, που θα απηχεί και την εθνική γραμμή και στάση όλων των μέχρι τώρα Κυβερνήσεων ότι τα Γλυπτά έχουν κλαπεί και δεν νοείται σε καμία περίπτωση δανεισμός τους.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s