«Οι πολίτες χρειάζονται την ψύχραιμη και ήρεμη φωνή με συγκεκριμένες προτάσεις, του ΠΑΣΟΚ μακριά από την αλαζονεία και την επιδοματική πολιτική της Κυβέρνησης αλλά και τον λαϊκισμό και τον ισοπεδωτισμό του ΣΥΡΙΖΑ.»

Σήμερα το πρωί ήμουν φιλοξενούμενη του Γιώργου Κακούση και της Άννας Λιβαθυνού στην εκπομπή “Πρωινή Ζώνη” του Action24, όπου με αφορμή την επίθεση σε καφετέρια της Νέας Σμύρνης, σχολιάσαμε την αύξηση της εγκληματικότητας. Ενώ δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην ακρίβεια που ταλαιπωρεί την κοινωνία αλλά και στην υπόθεση των υποκλοπών.

Συγκεκριμένα στην τοποθέτηση μου για την αύξηση της εγκληματικότητας, σημείωσα:

«Αυτό το οποίο συνέβη στην Νέα Σμύρνη είναι απολύτως σοκαριστικό, όπως και η καταγγελία του Προέδρου των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ανατολικής Αττικής, για διείσδυση του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία θα πρέπει να διερευνηθεί.

Είναι προφανές ότι υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Στην Δυτική Αθήνα, όπου και εκλέγομαι, τα θέματα της ασφάλειας και της εγκληματικότητας είναι εξίσου σημαντικά για τους πολίτες με εκείνα της ακρίβειας και της οικονομίας. Σε πολλές γειτονίες της Δυτικής Αθήνας έχει δημιουργηθεί η αίσθηση μια γενικευμένης ανασφάλειας, που εδράζεται στο πρόβλημα της υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν τα Αστυνομικά Τμήματα των περιοχών αυτών.

Παράλληλα οι πολίτες νιώθουν ότι τους εμπαίζει η πολιτεία όταν βλέπει να συλλαμβάνονται κακοποιοί για βαριά αδικήματα και σε λίγο καιρό να είναι εκτός φυλακής. Είναι αλήθεια ότι έχουν γίνει κάποιες αλλαγές, αλλά θα πρέπει να υπάρξει μια συνολική αναθεώρηση δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.»

Σχετικά με την ακρίβεια που μαστίζει την κοινωνία, τόνισα:

«Οι πολίτες χρειάζονται μια ψύχραιμη και ήρεμη φωνή, με συγκεκριμένες προτάσεις μακριά από τον λαϊκισμό και τον ισοπεδωτικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μακριά από την αλαζονεία και απλά την επιδοματική πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση.

Το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή στήριξε τα μέτρα που ερχόντουσαν, ακόμη και αν ήταν ημίμετρα, ακόμη και αν θεωρούμε ότι δεν θα ήταν αποτελεσματικά, θεωρώντας ότι ακόμη και αν δίνουν μια ανάσα στους Έλληνες πολίτες,  είναι σημαντικό.

Όμως μόνο με αυτού του είδους τα επιδοματικά μέτρα δεν λύνεται και δεν απαντούν στην ρίζα του προβλήματος και στην ακρίβεια των προϊόντων στο ράφι. το δε «καλάθι του νοικοκυριού» προφανώς φαίνεται να μην αποδίδει ως αναμένονταν για να αναγκαστεί ο Πρωθυπουργός να εξαγγείλει πρόσθετα μέτρα. Βέβαια είναι κοροϊδία και το επιχείρημα της Κυβέρνηση ότι 10% είναι ο πληθωρισμός, κάνω 10% μείωση, γιατί ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι πολύ περισσότερος, όπως πχ στα γαλακτοκομικά που έχει ανέβει πάνω από 25%. Άρα έτσι δεν λύνεται το πρόβλημα.

Το πρόβλημα λύνεται μόνο με την μείωση των έμμεσων φόρων, για την οποία επιμένουμε εδώ και καιρό και που πραγματικά είναι αξιοπερίεργη η εμμονική άρνηση της Κυβέρνησης να εφαρμόσει ένα μέτρο που είναι στην εργαλειοθήκη της Commission. Παράλληλα χρειάζονται εντατικότατοι έλεγχοι για την πάταξη της αισχροκέρδειας.»

Τέλος σχετικά με την πορεία της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης των υποκλοπών, επεσήμανα:

«Θα περιμέναμε από την πλευρά της Δικαιοσύνης, αντί να κάνει δηλώσεις, να κάνει πολύ πιο γρήγορα κάποιες κινήσεις για το ζήτημα των υποκλοπών. Ο Πρόεδρος μας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ήδη από Αύγουστο έχει κινηθεί νομικά και έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο και μέχρι τώρα δεν γνωρίζουμε αν έχει προχωρήσει η διαδικασία και αν έχουν κληθεί μάρτυρες.

Θα περιμέναμε από την Ελληνική Δικαιοσύνη πιο άμεσα απαντήσεις σε τόσο σοβαρά ζητήματα, τα οποία πλήττουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Δεν μπορούμε να μπούμε σε μια προεκλογική περίοδο με αυτή την τοξικότητα. Δεν γίνεται να μην έχουμε πάρει καμία απάντηση, κατ’ αρχάς για την ομολογημένη και παραδεγμένη παρακολούθηση του κ.Ανδρουλάκη, αλλά και για τις υπόλοιπες καταγγελλόμενες υπόλοιπες που περιμένουμε να προσκομισθούν τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.    

Δεν μπορεί μετά από 5 μήνες να μην έχουμε καμία απάντηση για το λόγο για τον οποίο παρακολουθούνταν ο κ. Ανδρουλάκης και ποιος χρησιμοποιεί το Predator. Δεν γίνεται να υπάρχουν γκρίζες ζώνες και μια τέτοια τοξικότητα κατά την προεκλογική περίοδο, θα είναι καταστροφικό για την χώρα.»   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s