«Από το Περιστέρι, από την Δυτική Αθήνα στέλνουμε ισχυρό μήνυμα: Ξαναερχόμαστε ενωμένοι και δυνατοί με ισχυροί την απόφαση να πρωταγωνιστήσουμε και πάλι.»

Φίλες και φίλοι

Σας ευχαριστώ θερμά, μέσα από τη καρδιά μου και την ψυχή μου που είστε σήμερα όλες και όλοι εδώ για να με ακούσετε. Αυτό με ενθουσιάζει ιδιαίτερα και μου δίνει δύναμη και χαρά. Πλησιάζοντας οι άγιες μέρες, εύχομαι σε όλους σας καλές γιορτές, κάθε καλό σε εσάς, τις οικογένειές σας και σε όλον τον κόσμο.

Φίλοι μου, μπαίνουμε σε χρονιά εκλογών.

Και είμαστε έτοιμοι, είμαι έτοιμη, για μία ακόμα μάχη. Μία εκλογική μάχη που δίνω πάντα μαζί σας και δίπλα σας, με τη δική σας βοήθεια, αγάπη και δύναμη και σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό.

Κάποιοι λένε εντελώς κυνικά ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν φιλίες και φίλοι. Τους απαντώ όχι. Κάνουν μεγάλο λάθος. Γιατί την πολίτική χωρίς φίλους δεν πας πουθενά. Και φιλίες λοιπόν υπάρχουν στην πολιτική και σχέσεις ζωής υπάρχουν, και τέτοιες πολιτικές και ανθρώπινες σχέσεις  έχω οικοδομήσει μαζί σας, με όλους εσάς και είμαι χαρούμενη γι’ αυτό.

Έτσι φίλοι μου πορεύτηκα μέχρι τώρα και έτσι θα συνεχίσω μαζί σας να πορεύομαι.

Μαζί λοιπόν φίλοι μου θα δίνουμε κάθε μάχη, σε κάθε Δήμο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χαρά και κάθε δυσκολία.

Γιατί και τις χαρές και τις δυσκολίες πρέπει να τις περνάς με τους δικούς σου ανθρώπους.

Για εμένα οι δικοί μου άνθρωποι είστε εσείς, και χιλιάδες άλλοι στις γειτονιές της δυτικής Αθήνας.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, οι φίλοι και οι φίλες μου, οι συγγενείς μου, οι άνθρωποι της δημιουργίας και του μόχθου, όλες και όλοι εσείς  που με την αγάπη σας μου δίνετε τη δύναμη να συνεχίζω να αγωνίζομαι μαζί σας.

Σήμερα από το Περιστέρι, από τη Δυτική Αθήνα, που ήταν κάποτε από τα προπύργια του ΠΑΣΟΚ και ευελπιστούμε ότι θα ξαναγίνει, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΜΕ ΕΔΡΑΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ. Ν ΑΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥTΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ .

Τίποτα δεν θα μας εμποδίσει σε αυτή την πορεία.

Καμία αντιξοότητα, καμία δυσκολία .

Γιατί ή επιτυχία είναι στο χέρι όλων μας να γίνει το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, η ευχάριστη έκπληξη των επόμενων εκλογών, για να γίνει ξανά μία δύναμη αλλαγής και προόδου για τη χώρα και ένα στήριγμα για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα και ιδίως για τους πιο αδύναμους.

Το κόμμα μας που διασύρθηκε, στοχοποιήθηκε και προπηλακίστηκε είναι πάλι εδώ αποφασισμένο να βάλει και πάλι την προοδευτική, την σοσιαλδημοκρατική σφραγίδα του στις εξελίξεις, σε μια δυναμική πορεία της χώρας που θα έχει στο επίκεντρό της την ισχυρή Ελλάδα, τον άνθρωπο, την αντιμετώπιση των ανισοτήτων, τις μεγάλες αλλαγές στο Κράτος, στην Υγεία, την Δικαιοσύνη, την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Φίλες και φίλοι,

Σας κοιτάω στα μάτια και ξέρω, νιώθω, καταλαβαίνω το σοκ που υποστήκατε, που υποστήκαμε με το katargate, και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή. Δεν μου αρέσει να υπεκφεύγω και γνωρίζετε ότι μιλάω ευθέως. Ωστόσο, η εμπλοκή της δεν αφορά στο ΠΑΣΟΚ και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Ο Πρόεδρος μας την διέγραψε με την μέγιστη ταχύτητα και αποφασιστικότητα, περιφρουρώντας πολιτικά το κόμμα και εκπέμποντας το μήνυμα ότι κανένας δεν μπορεί να πληγώνει ηθικά και πολιτικά το Κόμμα και την Παράταξη. Το ΠΑΣΟΚ του σήμερα και του μέλλοντος δεν ανέχεται καμία υποψία, κανένα υπονοούμενο για τις ενέργειες ενός ατόμου που έχει ήδη διαγραφεί και κανενός άλλου.

Εμείς που είμαστε εδώ, είμαστε μαχητές σε δύσκολες στιγμές, στα πέτρινα και όχι στα ανθηρά χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Προσωπικά  πολιτεύτηκα όταν άλλοι έτρεχαν για άλλες πολιτικές στέγες και άλλοι απογοητευμένοι δήθεν κρατούσαν αποστάσεις.

Θα δώσουμε λοιπόν την μάχη , τις σκληρές μάχες που έχουμε μπροστά μας και αυτό είναι το στοίχημά μας. Αυτή είναι η στιγμή της δυναμικής επανόδου μας και δεν έχουμε το δικαίωμα να χάσουμε το ραντεβού με την Ιστορία.

Φίλες και φίλοι,

Ζούμε σε μια δύσκολη περίοδο που όλα αλλάζουν, που η μόνη σταθερά πια είναι το απρόοπτο.

Ζούμε στην εποχή της κλιματικής κρίσης , βιώνουμε μια βάρβαρη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία με τεράστιες παρενέργειες στην ζωή των πολιτών της Ευρώπης και της χώρας μας. Βιώνουμε καθημερινά την επικίνδυνη προκλητικότητα της Τουρκίας και τις προσπάθειες εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού. Ζούμε σε συνθήκες μιας μεγάλης ενεργειακής και οικονομικής κρίσης, με τον πληθωρισμό και τις ανατιμήσεις να πλήττουν τους  οικογενειακούς προϋπολογισμούς και να τροφοδοτούν ένα κλίμα διάχυτης απαισιοδοξίας για τον βαρύ χειμώνα που έρχεται. Σαν να μην έφταναν αυτά, στο προσκήνιο ήρθε το σκάνδαλο της παρακολούθησης του κινητού του Προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη με σαφέστατη την πολιτική ευθύνη του Πρωθυπουργού , τροφοδοτώντας κρίσιμα ερωτήματα για τους λόγους παρακολούθησης , για την λειτουργία της Δημοκρατίας μας και των κρατικών μηχανισμών.

Ο κόσμος αλλάζει γύρω μας και είναι ανάγκη να δούμε τα προβλήματα ως ένα σύνολο προκλήσεων, προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία σηματοδότησε την είσοδο σε μια φάση μεγάλων γεωστρατηγικών αλλαγών, ανοικτής πρόκλησης των δυνάμεων του αναθεωρητισμού, την ανακίνηση και πάλι ακόμα και πυρηνικής απειλής. Το ΠΑΣΟΚ είχε και έχει απέναντι σ΄αυτά σαφείς θέσεις μακριά από τυχοδιωκτικούς δισταγμούς περί δήθεν ανάγκης ευέλικτης πολιτικής στάσης. Καταδίκασε την ωμή επέμβαση της Ρωσίας, ανέδειξε την ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής απάντησης και δεν είχε ταλαντεύσεις ότι αυτόν τον πόλεμο τον κάνουμε με τις δυνάμεις της Δύσης, τάχθηκε υπέρ της πολύμορφης βοήθειας προς την Ουκρανία καθαρά και ξάστερα.

Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική η στάση μιας χώρας σαν την δική μας που υφίσταται τις συνέπειες του Τουρκικού αναθεωρητισμού, της συνεχούς προκλητικότητας που φτάνει στα όρια της επιθετικότητας και δημιουργεί εύλογες ανησυχίες για το μέλλον. Γι΄ αυτό και ψηφίσαμε την ελληνογαλλική και ελληνοαμερικανική συμφωνία, τα εξοπλιστικά προγράμματα παρ΄όλους τους προβληματισμούς μας ή και τις όποιες ενστάσεις μας. Γιατί πάνω απ΄όλα και πριν απ΄όλα είναι η χώρα, η κυριαρχία της και αυτό ήταν πάντα συστατικό στοιχείο του ΠΑΣΟΚ απ΄όταν ιδρύθηκε 48 χρόνια πριν. Ακριβώς αυτή την ώρα η εθνική ενότητα, οι συνεχείς διπλωματικές πρωτοβουλίες, οι συμμαχίες και η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων μαζί με την ψυχραιμία αποτελούν την μεγίστη ασπίδα της πατρίδας μας απέναντι σε κάθε τυχοδιωκτική κίνηση που μπορεί να ετοιμάζει ο Ερντογάν. Ακριβώς αυτή την στιγμή δεν πρέπει να επιτρέψουμε παιχνίδια με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού στα σύνορά μας. Ούτε είναι δυνατόν και επιτρεπτό τόσο από το ΝΑΤΟ, όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση η πολιτική των ίσων αποστάσεων  του επιτιθέμενου και του αμυνόμενου. «Το θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» ή το « Θα χτυπήσουμε την Αθήνα με βαλλιστικό πύραυλο»  και άλλες απειλές δεν το ακούμε μόνο στην Ελλάδα. Το ακούν και στο ΝΑΤΟ και στις Βρυξέλλες και συνεχίζουν την ίδια σχεδόν τακτική.

Πρέπει όμως δε να είμαστε υπερήφανοι, γιατί το ΠΑΣΟΚ με τις παρεμβάσεις του Προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη έχει προβάλει πιο δυνατά και απαιτητικά προς όλους  την ανάγκη χώρες της Ε.Ε όπως η Γερμανία, η Ισπανία  η Ιταλία να σταματήσουν να υλοποιούν εξοπλιστικά προγράμματα προς την Τουρκία. Και ήταν πάλι το ΠΑΣΟΚ που δια  του Προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη μόλις προχθές είπες του Γ.Γ του ΝΑΤΟ » Σταμάτα να παριστάνεις τον Πόντιο Πιλάτο απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας!» Ας τολμήσουν και τα άλλα κόμματα να έχουν αντίστοιχη πολιτική στάση  με τη δική μας και ας γνωρίζουμε όλοι ότι και το σκυλί που γαυγίζει εάν δεν το αποτρέψεις κάποτε μπορεί και να δαγκώσει.

 Ταυτόχρονα όλο αυτό το τοπίο που διαμορφώνεται με επίκεντρο την Ευρώπη τροφοδοτεί μια πρωτόγνωρη ενεργειακή – οικονομική κρίση, με την ανάγκη μιας ενιαίας απάντησης της Ε.Ε που θα είναι η μόνη που θα δώσει απάντηση, αλλά όπως βλέπετε καθυστερεί δραματικά αναδεικνύοντας τις παθογένειες της Ε.Ε και τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ Βορρά και Νότου στο πλαφόν της τιμής του αερίου κλπ.

Αυτή η κρίση φέρνει στο προσκήνιο ένα καλπάζοντα πληθωρισμό, ανατιμήσεις ιδιαίτερα στην ενέργεια αλλά σε όλη την αλυσίδα προϊόντων μέχρι και στα καταναλωτικά προϊόντα ανάγκης. Πιέζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, φέρνει σε απόγνωση ιδιαίτερα τις πιο ευπαθείς κοινωνικά και οικονομικά κατηγορίες του πληθυσμού αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σημαντικό τμήμα των οποίων απειλείται με κλείσιμο. Η Κυβέρνηση σ΄αυτό το διάστημα έχει πάρει κάποια μέτρα που όμως δεν αρκούν. Είναι ημίμετρα και γίνονται λαθεμένα και αργά.

 Ωστόσο, το ερώτημα που τίθεται, το ερώτημα που αφορά την κοινωνία, τον λαό είναι ένα: Πρόκειται για μέτρα που μοιράζονται δίκαια, που χτυπάνε τις ρίζες των ανατιμήσεων και της ακρίβειας; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά ΟΧΙ. Από την πρώτη στιγμή προτείναμε τη μείωση των Φόρων κατανάλωσης των καυσίμων και προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, την καθιέρωση πλαφόν στις τιμές της λιανικής, επαναφορά του ΕΚΑΣ και μια σειρά άλλα μέτρα. Πάντα η Κυβέρνηση έσπευδε να τα χαρακτηρίσει λαϊκίστικα και ακοστολόγητα. Λίγο καιρό όμως μετά έτρεχε να ανακοινώσει μέτρα πολλαπλάσιο κόστους και αμφίβολης αποτελεσματικότητας . Έβρισκε δηλαδή λεφτά αλλά για άλλα μέτρα και υπό την πίεση και των εκλογών μοίραζε χρήμα  αλλά ο αποτέλεσμα ; Αμφισβητούμενο και προβληματικό.

Ταυτόχρονα δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση της καλπάζουσας κερδοσκοπίας σε σειρά τομέων. Έτσι δεν  είναι εύκολα τα πράγματα και σειρά φορέων  όπως όλα τα Επιμελητήρια της χώρας τονίζουν ότι το μέλλον θα είναι δύσκολο, δύσκολο για το μέσο νοικοκυριό, πολύ δύσκολο για τις ασθενέστερες κοινωνικά-οικονομικά ομάδες , αλλά και για τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες που πολλοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας και εκπέμπουν sos.

Ας είμαστε λοιπόν σαφείς. Το κόστος της κρίσης δεν μπορεί μόνιμα να το πληρώνουν μόνο οι πιο ευπαθείς, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Για μια κοινωνία συνοχής και δικαιοσύνης χρειάζεται να εξεταστούν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, αλλά και των διυλιστηρίων, όπως και σειράς άλλων τομέων. Ο καθένας θα πρέπει να πληρώσει το όποιο κόστος του αναλογεί βάσει της οικονομικής του θέσης και των κερδών που αποκόμισε. Η δε αισχροκέρδεια πρέπει να παταχθεί κάθετα.

Φίλες και φίλοι

Το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο χαρισματικός Ανδρέας Παπανδρέου άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του σε κάθε μεγάλη μεταρρύθμιση  στην περίοδο της μεταπολίτευσης και εξέφρασε τους μη προνομιούχους, άλλαξε τη μορφή της χώρας με χιλιάδες έργα και εδώ στη Δυτική Αθήνα ιδίως. Το θυμούνται οι παλαιότεροι αυτό και έχω την τιμή να βρίσκονται σήμερα στη συγκέντρωση αυτή, εμβληματικοί δήμαρχοι  όπως ο συμπατριώτης και οικογενειακός μου φίλος Θόδωρος Δημητρακόπουλος  και άλλοι που με τη βοήθεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ  αλλά και τη δική τους σκληρή δουλειά  άλλαξαν τη μορφή της δυτικής Αθήνας , της Αθήνας πέρα από το ποτάμι που μέχρι τότε εθεωρείτο η πίσω αυλή  της Αθήνας. Πρέπει να τα θυμόμαστε αυτά και εμείς οι νεώτεροι  και να γνωρίζουμε την αλήθεια για τον τόπο μας. 

Πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι στα κρίσιμα χρόνια της χρεοκοπίας  εμείς προτάξαμε τη σωτηρία  και το συμφέρον της χώρας και όχι το κομματικό μας συμφέρον, γεγονός που πληρώσαμε , όνο εμείς, πολύ ακριβά γιατί οι άλλοι τότε μας πετροβολούσαν ή σφύριζαν αδιάφορα, αντί να στηρίξουν την κοινή προσπάθεια, όπως έγινε σε άλλες χώρες.

Φίλες και φίλοι

Τα τελευταία χρόνια τα είδαμε όλα και τα ζήσαμε όλα.

Ζήσαμε τη χρεοκοπία της χώρας. Μια βαθιά κρίση σε πολλά επίπεδα. Είδαμε τον κόσμο να αλλάζει. Την πανδημία. Τον πόλεμο τώρα στην Ουκρανία. Την ενεργειακή και πληθωριστική κρίση.

Όλα αυτά είχαν παράπλευρες πολιτικές συνέπειες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καβαλώντας το κύμα της οικονομική κρίσης και επιστρατεύοντας έναν άκρατο λαϊκισμό, κατάφερε να γίνει κυβέρνηση, φτάνοντας τη χώρα κυριολεκτικά ένα βήμα πριν την καταστροφή.

Αναγκάστηκε να γλείψει εκεί που έφτυνε και να καταπιεί όλα όσα έλεγε.

Κυβέρνησε 4 χρόνια διχαστικά και τοξικά, παρέα με τον ακροδεξιό εσμό του κ. Καμμένου. Χωρίς αρχές, χωρίς ηθικούς ενδιασμούς, χωρίς σχέδιο για τη χώρα, αλλά κάνοντας τα πάντα για να σώσουν τις καρέκλες τους.

Τότε μας έλεγαν ότι καταστρέψαμε τη χώρα, μας προπηλάκιζαν ως γερμανοτσολιάδες και μας έκαναν στην άκρη για χάρη του Καμμένου.

Σήμερα μας έχουν στα καλοπιάσματα και θυμήθηκαν ότι είμαστε προοδευτικοί…

Ενώ και η Νέα Δημοκρατία που επανήλθε στην Κυβέρνηση καβαλώντας το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, κατάφερε να διαψεύσει κάθε προσδοκία όσων πίστεψαν ότι θα επαναφέρει την κανονικότητα.

Αντί για κανονικότητα επανέφερε τα χειρότερα στοιχεία μιας αμετανόητης Δεξιάς. Με αλαζονεία που δεν κρύβεται. Με ταξικές λογικές που πλήττουν τους πιο αδύναμους, όπως κάνει τώρα με το νομοσχέδιο για την υγεία. Και κυρίως με νοοτροπίες και μεθοδεύσεις που απειλούν τον πυρήνα των δημοκρατικών θεσμών, όπως έδειξε η υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε να τιμωρήσει αυτούς που – κατ’ εκείνον – κατέστρεψαν τη χώρα που κόντεψε να την τινάξει στον άερα. Ενώ ο κ. Μητσοτάκης που ήρθε να μας απαλλάξει από τον κ. Τσίπρα κατήντησε να παρακολουθεί τους υπουργούς του και να διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό.

Φίλες και φίλοι,

Απέναντι σε αυτά τα εκφυλιστικά φαινόμενα παρακμής η απάντησή μας είναι ξεκάθαρη: Δυνατό ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής! Δυνατή προοδευτική παράταξη. Δυνατή επανεκκίνηση για τη χώρα με το ΠΑΣΟΚ σε ρόλο πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσου.

Γιατί αν κάτι αποδείχθηκε όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι από τη χώρα και την πολιτική μας ζωή δεν λείπουν ούτε η τοξικότητα, ούτε ο τυχοδιωκτισμός, ούτε ο λαϊκισμός, ούτε η αλαζονεία, ούτε η έλλειψη ενσυναίσθησης, ούτε η θεσμική απαξία.

Αυτό που λείπει και χρειάζεται η χώρα είναι το μέτρο, είναι η ευθύνη, είναι το οικονομικό σχέδιο για να πάει η χώρα μπροστά και να γίνει καλύτερη η ζωή των κατοίκων της. Είναι η συμφωνία στην εξωτερική πολιτική και Άμυνα. Είναι το δημογραφικό πουδεν βλέπουμε σοβαρά και άμεσα.  

Είναι οι προτάσεις για την προστασία του εισοδήματος των νοικοκυριών και ειδικά των πιο ευάλωτων.

Είναι οι προτάσεις για τη στέγαση που έχει γίνει δυσπρόσιτη, ειδικά για τα νέα ζευγάρια.

Είναι οι προτάσεις για ένα εθνικό σύστημα υγείας, δημόσιο κατ’ ουσίας και όχι μόνο κατ’ όνομα.

Είναι οι προτάσεις για την πράσινη μετάβαση με διαφάνεια και ρεαλισμό, σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή.

Για όλα το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα αλλαγής θα ξεδιπλώσει τις θέσεις του και θα ζητήσει τη στήριξη των πολιτών.

Και θα δώσουμε τη μάχη των εκλογών όχι με φοβικότητα, αλλά με την αυτοπεποίθηση του κόμματος που άλλαξε την Ελλάδα. Του κόμματος που δικαιώθηκε στις μεγάλες επιλογές του. Του κόμματος που έβγαλε τη μισή Ελλάδα από την αφάνεια.

Γιατί μπορεί κάποια στιγμή τα ποσοστά μας να μειώθηκαν αλλά το ιστορικό μας αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία παραμένει πάντα πανίσχυρο.

Ειδικά εδώ στη Δυτική Αθήνα. Εδώ που χτυπούσε πάντα η καρδιά της Δημοκρατικής παράταξης. Γιατί εδώ στη Δυτική Αττική ζουν οι άνθρωποι που για δεκαετίες ολόκληρες αποτέλεσαν την ψυχή, την καρδιά, της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης. 

Οι μη προνομιούχοι, που είχε πει κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Βέβαια η Δυτική Αθήνα του σήμερα δεν έχει σχέση με τη Δυτική Αθήνα εκείνης της εποχής – την προ Αντρέα – όταν πραγματικά ήταν στο περιθώριο. 

Από τότε μεγάλες λαϊκές μάζες βγήκαν από την αφάνεια. Αμβλύθηκαν κοινωνικες ανισότητες. Ανέβηκε το βιοτικό επίπεδο των πιο αδύναμων Ελλήνων.

Έγιναν έργα που άλλαξαν τις γειτονιές μας. Και είναι εδώ εμβληματικοί μας Δήμαρχοι, είναι εδώ ο Θόδωρος Δημητρακόπουλος και ο Λάμπρος Μίχος που με το έργο τους άλλαξαν το Περιστέρι και την Αγίας Βαρβάρα αντίστοιχα. Υπήρξαν εμβληματικοί Δήμαρχοι όπως ο Βασίλης Κουκουβίνος που άλλαξε το Ίλιον, που το έργο του συνεχίζει σήμερα ο Νίκος Ζενέτος,  ο Κυριάκος Ντινιακός που άλλαξε το Χαϊδάρι.  

Αυτό το μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό επίτευγμα του ΠΑΣΟΚ, είναι παρακαταθήκη αλλά κυρίως είναι οδηγός για εμάς. Γιατί όπως είμαστε περήφανοι από την ιστορία μας, έτσι πρέπει να γίνουμε περήφανοι και για το μέλλον αυτής της παράταξης.

Και όπως τότε δώσαμε ελπίδα στο άλλο μισό αυτού του λαού, τώρα καλούμαστε να δώσουμε ελπίδα σε έναν λαό που έχει κουραστεί από τις αλλεπάλληλες κρίσεις και τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις.

Φίλες και φίλοι,

Η παράταξή μας, βρίσκεται σε ένα νέο ξεκίνημα. Είμαστε το μόνο κόμμα που τα δημοσκοπικά ποσοστά μας σήμερα είναι ψηλότερα από τα τελευταία εκλογικά μας ποσοστά. Είμαστε η μόνοι που ανεβαίνουμε ενώ οι άλλοι πέφτουν.

Με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη μια νέα γενιά έρχεται στο προσκήνιο. Με σύγχρονες ιδέες για τη χώρα και όρεξη για δουλειά. 

Τώρα είναι η ώρα να αποκτήσουμε ξανά τον πρωταγωνιστικό μας ρόλο στο πολιτικό τοπίο της χώρας. Να γίνουμε ξανά μια ισχυρή μια δύναμη προόδου, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.

Στον αγώνα αυτό θα είμαι ξανά, όπως ήμουνα πάντα  στην πρώτη γραμμή. Όπως και όλοι εσείς.

Όπως έκανα όλη αυτή την τετραετία. Από την πρώτη μέρα που μου κάνατε την τιμή να με εκλέξετε Βουλευτή της Δυτικής Αθήνας, έχω περπατήσει σε κάθε Δήμο. Σε κάθε γειτονιά.

Μίλησα σε σπίτια, σε χώρους εργασίας, σε δημόσιες επιχειρήσεις, σε λαϊκές, σε μικρές συγκεντρώσεις, σε βιοτεχνίες, σε μαγαζιά. Αφουγκράστηκα τον παλμό του κόσμου, τα προβλήματα της κάθε μια και του καθένα από εσάς.

Είδα και ένοιωσα τις αγωνίες τους. Το αγώνα, τον μόχθο της καθημερινότητας. Την οικονομική πίεση. Την ανασφάλεια από τη διεθνή κατάσταση.

Το άγχος της διαχείρισης του χρόνου, ειδικά για εμάς τις γυναίκες.  Την αγωνία για το μέλλον των παιδιών μας, των εγγονιών σας

Γι’ αυτά θέλω να παλέψω. Γι’ αυτό με εκλέξατε. Σε αυτά θέλω να δώσω λύσεις.

Να είμαι η φωνή του κάθε έναν και της κάθε μιας από εσάς, στη Βουλή, στα panel, στους αγώνες.

Ξέρετε καλά ότι παλέψαμε μαζί με το Δίκτυο Πολιτών και δώσαμε λύση για την υπογειοποίηση των γραμμών ρεύματος στους Αγίους Αναργύρους.

Παλέψαμε για τα σχολεία στο Αιγάλεω που τόσα χρόνια μετά τους σεισμούς του 2019 παραμένουν γκρεμίσματα και ρημάδια.

Πιέσαμε την Κυβέρνηση, μαζί με τον Λάμπρο Μίχο, όταν μέσα στην καραντίνα “έκοβε” το ρεύμα στα ευάλωτα νοικοκυριά.

Αναδείξαμε και πιέσαμε για το αστυνομικό τμήμα στο Καματερό.

Πιέσαμε να στελεχωθούν οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας, για το Αττικό Νοσοκομείο, για το Νοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας.

Πιέσαμε τα Υπουργεία για τα έργα υποδομών στο Ίλιον που βάλτωναν χρόνια και τώρα έχουν αρχίσει σιγά σιγά να υλοποιούνται.

Δώσαμε αγώνες, για βιώσιμες λύσεις για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.

Πιέσαμε και πιέζουμε για το ΧΥΤΑ Φυλής και την αναστροφή της περιβαλλοντικής υποβάθμισης της περιοχής μας.

Για όλα αυτά τα θέματα παλέψαμε, παλεύουμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Και για όλα αυτά θα είναι τιμή μου αν και στην επόμενη Βουλή με τιμήσετε να είμαι η δική σας φωνή και να συνεχίσω αυτόν τον αγώνα.

Μια δυνατή και μαχητική φωνή που θα παλεύει για την παράταξη, για τους ανθρώπους της, αλλά πάνω απ’ όλα για να μπει η πατρίδα μας ξανά σε ένα καλύτερο δρόμο.

Σε αυτό τον αγώνα σας θέλω δίπλα μου. Σας είμαι ευγνώμων που είστε δίπλα μου και σας δίνω το λόγο μου ότι δεν θα το ξεχάσω ποτέ και θα φανώ αντάξιά του.

Σας ευχαριστώ και πάλι μέσα από την καρδιά μου για την αγάπη και τη στήριξή σας. Αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε όλοι μαζί δυνατά και θα τον κερδίσουμε.

Καλή χρονιά σε όλους, καλή δύναμη και καλό αγώνα!

Θα τον δώσουμε δυνατά και θα τον κερδίσουμε! 

To video της ομιλίας:


Φωτογραφικό υλικό από τη συγκέντρωση:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s